Degişik bir haldeyim yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar size kendimden bahsedecegim okuyup yardımcı olursanız sevinirim.

Benim bazı psikolojik sorunlarım var bunun adını siz koyun lütfen ben çözemedim

1. Toplu bi alanda yemek yerken bi anda suratım gerginleşiyor sıcak basıyor evde yerken hiç böyle birşey yok

2. Bazen durduk yere bakışlarım sertleşiyor bazen insanlara kinli bakıyorum ama hiç bi sebebi yok.

3. Bana ilgi gösterenlere karşı ilgi gösteremiyorum hep ilgi görünce hoşuma gidiyor onlar bana samimiyet gösteriyor ama ben nerden samimi olacagımı bilmiyorum hiç bişey konuşasım gelmiyor hevesim yok.

4. Uzun lafın kısası öldüm ama üzerime toprak atan yok gibi buraya kadar okuduysan teşekkür ederim bu yaşadıgım olayların psikolojide adı nedir veya tavsiyeleriniz nelerdir?​

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Knk sanırım sosyal fobin var ama yine de bir uzman görüşü lazım bu konuda.(Ben uzman değilim sadece psikolojik hastalıkları bir ara araştırıyordum o kadar.)
Post automatically merged:

Knk sanırım sosyal fobin var ama yine de bir uzman görüşü lazım bu konuda.(Ben uzman değilim sadece psikolojik hastalıkları bir ara araştırıyordum o kadar.)

SOSYAL FOBİ​

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
bireylerin günlük yaşamında diğer insanlar ile olan etkileşimini içine alan olaylarda kendini gösteren bir tür kaygı bozukluğudur. Rahatsızlığın başlıca kaynağı, bireylerin sosyal çevresindeki insanlar tarafından küçük görülme ve olumsuz karşılanacaklarını hissetmeleridir. Bu hastalığın bir diğer adı sosyal anksiyete bozukluğudur ve dünya toplumlarında oldukça yaygın olarak görülür. Sosyal fobi, bireylerin insanlarla olan ilişkilerini olumsuz olarak etkiler ve bireysel ilişkiler kurmalarında güçlükler çekmelerine neden olur. Genel olarak çocukluk veya ergenlik döneminde ortaya çıkar. En yaygın duygusal belirtileri korku, aşırı terleme, taşikardi, sinirlilik ve anksiyetedir. Tanısı sosyal fobi testleri ile kolayca konulabilir. Hastalığın tedavisi için ise psikoterapi ve çeşitli ilaçlar birlikte önerilir.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Kanka uzman biriyle görüşmende yarar var stres kaygı yaşamak kötü bir şey

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
stres büyük sorun maddi durum iyise bi tatile çıkman değilse kendini ormanlık alanlara kamp yapmaya gitme vs. gibi faaliyetlerde bulunmanı tavsiye ederim

46c FBI dan çok yetkim var ulan benim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
1. cevap vermek gerekirse, seni strese sokan bişey var kalp atışını bir anda ciddi oranda yükseltiyor, genleşme ve sıcak basma problemin bu yüzden. arkadaşta yukarda yazmış zaten sosyal fobi diye bir psikolog gidecek durumun yoksa internetten araştır bence problemini çözümler sunulmuştur illaki.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI

1. Toplu bi alanda yemek yerken bi anda suratım gerginleşiyor sıcak basıyor evde yerken hiç böyle birşey yok

2. Bazen durduk yere bakışlarım sertleşiyor bazen insanlara kinli bakıyorum ama hiç bi sebebi yok.

3. Bana ilgi gösterenlere karşı ilgi gösteremiyorum hep ilgi görünce hoşuma gidiyor onlar bana samimiyet gösteriyor ama ben nerden samimi olacagımı bilmiyorum hiç bişey konuşasım gelmiyor hevesim yok.

4. Uzun lafın kısası öldüm ama üzerime toprak atan yok gibi buraya kadar okuduysan teşekkür ederim bu yaşadıgım olayların psikolojide adı nedir veya tavsiyeleriniz nelerdir?​
kendi üstüne gleme baskalarını anlayısı ve fikirleri senin degerini degistrimiyor cok k kafaya takma

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Anksiyaten var dostum yani anksiyate litaratürunde sosyal fobi ve kendini ice kapanma duygusu diye geçer bu durum uzman bir psikologla görüşmeni tavsiye ederim dostum.

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI

1. Tek başına toplu alanda yemek yiyorsan evde olduğunu hayal ederek yemeğini ye, nefes kontrolünü sağla, nefesindeki dalgalanmalar vücudun üzerinde gerginlik oluşturuyor düzenli nefes alış-verişi yap.
2. Bu sende bir kas alışkanlığına dönüşmüş, düzenli aralıklarla iletişim kurduğun kişinin gözüne bak, rahatça gözünün içine bakabileceğin biriyle konuşuyormuş gibi hayal ederek insanlarla göz temasında bulu.
3. Konuşmanın yönüne göre jest ve mimikler kullan, ciddi söylenmesi gereken şeylerde ciddi bir tutum koy. Şakayla karışık samimiyet varsa neşeli ve sırıtmayan uygun bir gülümseme ile iletişim kurmaya çalış. Bir şeyden ne kadar uzak kalırsan o kadar hevesini kaybedersin, sosyal iletişimde bulunmaya gayret et.
4. Gündelik yaşamanı sekteye uğratacak ve psikiyatri desteği gerekecek bir hastalığın olduğunu düşünmüyorum. Kendin rahatlıkla aşarsın, iş sende bitiyor. Psikolojik tanımlama gereği tahminimce Sosyal Anksiyete Bozukluğu

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Çok tek kalmışsın. Aynı durum bendede var yani insanları düşman gibi görüyorum ve ilgi görünce hoşuma gidiyor. Tamamen insanların içine karışman lazım .

Banlı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Sanırım sosyal fobin var fakat hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz işinde iyi olan bir psikolog ile görüşsen çok daha iyi olur senin için erkenden uğraşman da iyidir.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kankacım buradan alıcağın yardım senin psikolojini düzeltmez senin en yakın zamanda bir Psikoloğa danışman gerekiyor internette ne yazarsa yazsın doğru olabilir yanlış olabilir bence Psikolog senin sorununu çözer

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kardeşim bence bu korktuğun şeyleri korkmadığın durumlara göre nadir yaşıyorsun. Korktuğun çekindiğin olayların üstüne daha fazla gitmelisin kısacası kendi beynindeki safe alanını değiştirmelisin

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
1. Cevap olarak bende değil ama arkadaşlarımda dışarda tek yemek yediklerine sendeki gibi bir durumdan bahsedenler oldu acaba yemek yerken sana baktıklarını mı düşünüyorsun diğer soruların için uzmana görünmen iyi olur

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Genel durum bu değil mi ? bana mı öyle geliyor :D Yanlız değilsin

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
bide tepkilerin den utanma yada stresse girme onların alakası yok o iste kendine bak ve keyfine

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...