Ich heiße Dimitris
Onaylı Üye
İlk Fıkra
Bir adam kendini fare zannettiği için akıl hastanesine kapatılmış. Tedavisi bittikten sonra doktor sormuş:
- Şimdi sen bir fare misin yoksa insan mı?
- Fare olur mu doktor bey? Ben bir insanım!
- O zaman artık iyileşmişsin, gidebilirsin.
Deli kapıdan çıkmış ve çıktığı gibi çığlık atarak tekrar içeri girmiş. Doktor ne olduğunu sorunca:
- Bir kedi gördüm de ondan korktum.
- Sen hani artık kendini bir fare zannetmiyordun?
- Ben fare olmadığımı biliyorum da, kedi nereden bilsin?
düzenlenmiştir
İkinci Fıkra
Başhekim, akıl hastanesinin bahçesinde dolaşıyordu. Bir ara baktı, bir kalabalık gözüne çarpmıştı. Hemen oraya gitti, deliler bir halka oluşturmuş ortada dönüp konuşan birini dinliyorlardı:
- Papendreu seçimleri kaybetti, hastaneye kaldırıldı... Bulgar zülmü devam ediyor! Zorla yollanan soydaşlarımızın sayısı seksen bine ulaştı... Federasyon kupasını Beşiktaş kazandı...
Başhekim bu işten hoşlanmış:
- Ne yapıyorlar bunlar böyle?
- Efendim, ortadaki deli kendinin gazete olduğunu sanıyor, haberleri bildiriyor.
Başhekim daha da hoşlanmış. Dolaşmasını sürdürmüş. Az ileride ne görsün! Sekiz, on deli iplerle sımsıkı birbirlerine bağlanıp bir köşeye atılmamış mı! Başhekim hemen sormuş:
- Bunlar da neyin nesi?
- Onlar mı, okunup da iadeye gidecek eski gazeteler efendim.
düzenlenmiştir
Üçüncü ve Son Fıkra
Akıl hastanesinde bir doktor, davranışları normal bulduğu hastaya niçin hastanede bulunduğunu sorar:
- Pamuklu çorapları yünlülere tercih ettiğim için.
- Bunun anormalliği nerede ki? Ben de pamuklu çorapları tercih ederim.
- Çok memnun oldum doktor! Sizinkiler limonlu mu, yoksa sirkeli mi?
düzenlenmiştir
Bir adam kendini fare zannettiği için akıl hastanesine kapatılmış. Tedavisi bittikten sonra doktor sormuş:
- Şimdi sen bir fare misin yoksa insan mı?
- Fare olur mu doktor bey? Ben bir insanım!
- O zaman artık iyileşmişsin, gidebilirsin.
Deli kapıdan çıkmış ve çıktığı gibi çığlık atarak tekrar içeri girmiş. Doktor ne olduğunu sorunca:
- Bir kedi gördüm de ondan korktum.
- Sen hani artık kendini bir fare zannetmiyordun?
- Ben fare olmadığımı biliyorum da, kedi nereden bilsin?
düzenlenmiştir
İkinci Fıkra
Başhekim, akıl hastanesinin bahçesinde dolaşıyordu. Bir ara baktı, bir kalabalık gözüne çarpmıştı. Hemen oraya gitti, deliler bir halka oluşturmuş ortada dönüp konuşan birini dinliyorlardı:
- Papendreu seçimleri kaybetti, hastaneye kaldırıldı... Bulgar zülmü devam ediyor! Zorla yollanan soydaşlarımızın sayısı seksen bine ulaştı... Federasyon kupasını Beşiktaş kazandı...
Başhekim bu işten hoşlanmış:
- Ne yapıyorlar bunlar böyle?
- Efendim, ortadaki deli kendinin gazete olduğunu sanıyor, haberleri bildiriyor.
Başhekim daha da hoşlanmış. Dolaşmasını sürdürmüş. Az ileride ne görsün! Sekiz, on deli iplerle sımsıkı birbirlerine bağlanıp bir köşeye atılmamış mı! Başhekim hemen sormuş:
- Bunlar da neyin nesi?
- Onlar mı, okunup da iadeye gidecek eski gazeteler efendim.
düzenlenmiştir
Üçüncü ve Son Fıkra
Akıl hastanesinde bir doktor, davranışları normal bulduğu hastaya niçin hastanede bulunduğunu sorar:
- Pamuklu çorapları yünlülere tercih ettiğim için.
- Bunun anormalliği nerede ki? Ben de pamuklu çorapları tercih ederim.
- Çok memnun oldum doktor! Sizinkiler limonlu mu, yoksa sirkeli mi?
düzenlenmiştir
Son düzenleme: