Dell g3 15 usb port bağlantı kesme hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Merhabalar arkadaşlar. 2 ay önce dell g3 15 model laptop aldım.
Mouse dışında herşeyin usb bağlantısını bir anda kesiyor kullanırken atıyorum ses kartı bağlıyken bir anda bağlantısını kesiyor tekrar çıkar tak yapıyorum. Bu konu hakkında bilginiz var mı?
Post automatically merged:

+++++

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
format atmadım. Müzikle uğraşıyorum zararlı bir içerik de indirmedim aldığımdan beri böyle.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
aldığından beri böyleyse neden iade etmedin ki :) güç yetmiyor olabilir, içeride donanımsal bir arıza olabilir. Öncelikle temizinden bi format at. Düzelmezse adaptörünün değerlerini kontrol et sağlamlığından emin ol. Düzelmezse bilgisayarın şarj girişini bi kontrol et ondan da emin ol. Windows içerisinde gereksiz bir program bulundurma. Düzelmezse garantiye gönder. Muhtemelen donanımsal bir arıza çıkacaktır.

Edit: Bunların hepsinden önce BIOS update @tblci02 nin de dediği gibi :)

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Hocam ben de benzer bir sorun yaşamıştım sorun usb portunu anakarta bağlayan ribbondan çıktı. Daha yeni aldıysan bence açma garantiye gönder.

The Chosen One
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Don't do anything and refer to manufacturer or where you bought it. It should still be under warranty since you just bought it 2 months ago.

tasciomerfurkan
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
Aygıt yöneticisine gir o usb kısmından yada bağlantı kesilen aygıtlara gir en sağdaki sekmede bilgisayar güç kazanmak için bunun gücünü kessin diyor o tiki kaldır veya pil konusunda gelişmiş ayarlarına gir o profilin orada usb ile ilgili ayarlar var oraya bir bak unuttum da vardı ayar.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
aldığından beri böyleyse neden iade etmedin ki :) güç yetmiyor olabilir, içeride donanımsal bir arıza olabilir. Öncelikle temizinden bi format at. Düzelmezse adaptörünün değerlerini kontrol et sağlamlığından emin ol. Düzelmezse bilgisayarın şarj girişini bi kontrol et ondan da emin ol. Windows içerisinde gereksiz bir program bulundurma. Düzelmezse garantiye gönder. Muhtemelen donanımsal bir arıza çıkacaktır.

Edit: Bunların hepsinden önce BIOS update @tblci02 nin de dediği gibi :)
bios update yaptım dün. Tekrar deniyeceğim bugün ekipmanlarla.

Hocam ben de benzer bir sorun yaşamıştım sorun usb portunu anakarta bağlayan ribbondan çıktı. Daha yeni aldıysan bence açma garantiye gönder.
hocam açtım kullanıyorum ilk aldıktan 3 hafta 4 hafta sonra kullanmaya başladım ilk başlarda biraz araştırma ve oyun oynuyordum.

Aygıt yöneticisine gir o usb kısmından yada bağlantı kesilen aygıtlara gir en sağdaki sekmede bilgisayar güç kazanmak için bunun gücünü kessin diyor o tiki kaldır veya pil konusunda gelişmiş ayarlarına gir o profilin orada usb ile ilgili ayarlar var oraya bir bak unuttum da vardı ayar.
pildeki ayar görünmüyor... ama aygıt yöneticisinden yaptım dediğini..

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI

hocam açtım kullanıyorum ilk aldıktan 3 hafta 4 hafta sonra kullanmaya başladım ilk başlarda biraz araştırma ve oyun oynuyordum.

Hocam açma derken bilgisayarın içini açma anlamında dedim. En iyisi servise gönderin siz.

tasciomerfurkan
Uzman Üye
8 HİZMET YILI

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri, pil ayarlarını değiştirin, gelişmiş güç ayarlarını değiştirin,
Sabit disk kısmı hiçbir zaman olsun.
Usb ayarları ise devre dışı olarak değiştirin.
Oradaki ayarların hepsine bakın kendinize göre düzenleyin, priz ile çalışırken ne üst düzey performans, pil ile çalışırken en düşük pil tüketimi olarak ayarlayın, maksimum ve minimum işlemci gücünü %100 olarak ayarların.
Bu arada nihai performans olanı kullanın. O model üzerinden ayarları değiştirin. Yeniden başlatın bir öyle deneyin.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri, pil ayarlarını değiştirin, gelişmiş güç ayarlarını değiştirin,
Sabit disk kısmı hiçbir zaman olsun.
Usb ayarları ise devre dışı olarak değiştirin.
Oradaki ayarların hepsine bakın kendinize göre düzenleyin, priz ile çalışırken ne üst düzey performans, pil ile çalışırken en düşük pil tüketimi olarak ayarlayın, maksimum ve minimum işlemci gücünü %100 olarak ayarların.
Bu arada nihai performans olanı kullanın. O model üzerinden ayarları değiştirin. Yeniden başlatın bir öyle deneyin.
öncelikle uğraşın için teşekkür ederim ama gelişmiş seçenekler bende böyle görünüyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    7.9 KB · Görüntüleme: 46
tasciomerfurkan
Uzman Üye
8 HİZMET YILI
öncelikle uğraşın için teşekkür ederim ama gelişmiş seçenekler bende böyle görünüyor.

powershell yönetici olarak çalıştırıp şu kodu yazıp denetim masasından pil modunu nihai performansa alıp tekrar bakar mısın ?

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Bu kod nihai performans modunu ekleyecektir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
powershell yönetici olarak çalıştırıp şu kodu yazıp denetim masasından pil modunu nihai performansa alıp tekrar bakar mısın ?

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Bu kod nihai performans modunu ekleyecektir.
maalesef bende bir değişiklik göstermedi bu işlem :(
Post automatically merged:

Öncelikle tekrardan merhabalar. Sorunu çözdüm sanırım. Nihai performans'ı açtım lakin yine olmadı bende şöyle bir yol katettim.

"
  1. Windows tuşu + R tuşlarına basın . Bu, Çalıştır'ı açar . Alternatif olarak, Başlat'a gidip ' Çalıştır'ı arayabilirsiniz .
  2. Çalıştır iletişim kutusuna ' regedit ' yazın ve Enter tuşuna basın .
  3. Sol bölmede şuraya gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Power \ PowerSettings \ 2a737441-1930-4402-8d77-b2bebba308a3 \ 48e6b7a6-50f5-4782-a5d4-53bb8f07e226
  4. Şimdi sağ bölmede boş alana sağ tıklayın ve Yeni'ye tıklayın ve DWORD (32 bit) Değeri'ni seçin
  5. DWORD dosyasını Öznitelikler olarak yeniden adlandırın
  6. Çift tıklayın dosya üzerinde ve değişim Değer verilerini için 2
  7. Bilgisayarı yeniden başlatın
  8. Tamam'a tıklayın
  9. Bilgisayarı yeniden başlatın.
" Windows support sitesinde böyle birşey görüp denedim. Bende bahsedilen değer 0 dı. Ben 2 yapınca Güç seçeneklerinde ki herşey görünmeye başladı. Bu Yöntem işe yarıyor bütün seçenekler geliyor. Usb ayarlarını devre dışı yaptım. Gün içinde deniyeceğim umarım karşılaşmam böyle bir problemle. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Umarım bu konu aynı problemi yaşayan arkadaşlara yardımcı olur. İyi forumlar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    15.9 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
öyle takılıyorum işte kimseye zararım yok :D
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sanırım pilin amperi yetmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...