Dertleşelim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Herkes bir biriyle dertleşip dostluk kurmasını istiyorum umarım bu dertleşme size iyi güzel gelir akşam akşam
----
Benim 18 yaşında babam anneme şiddet uyguladığı için onu dövmeye kalkmam dan kaynaklı ailevi problemlerim ile kafam karışık yorgunum
-----
kimin ne dertleri var anlatın bakalım

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Kişisel olarak sana ufak bir öngörüde bulunmak isterim; Kötümser kimse boş eleştiri ve suçlamalarla kendini yer, sanki bu düşmanca durumu dünyanın gidişini değiştirecekmiş gibi, yıkmaya değil yapmaya bak, başkalarının hatalarını arama, iyi yönlerini gör. İnsanlar acınası bakabilir, seni küçük görebilir, seni kendilerine ya da bir başkasına muhtaç görebilir. Aslında bunların hiçbiri değilsindir, senin tek ihtiyacın olan anlaşılmak ve anlatmaktır. Burada sana yegane tavsiyem kişisel ve ruhani sorunların anlatarak ya da paylaşarak azaltamayacak olman. İnsanların yaşadığı bireysel problemler genellikle kişilerin şahsi sorunları olarak algılanır ve hemfikir olunabilmesi imkansızdır. Ne ile karşı karşıya kalırsan kal sana tamamen hak verebilecek ya da anlayabilecek biri/birilerini bulman %0 diyebilirim. Aynı durumlardan muzdarip iki bireyi karşı karşıya bile koysan, farklı çevresel faktörler yüzünden yaşayış biçimleri değiştiği için yine sana hak veremeyecektir. Kimse aynı değil ve aynı olamaz. Bu yüzden dertleşmek yalnızca boşa vakit kaybetmekten başka bir şey olamaz. Sana güzel bir tavsiye vermemi istersen eğer; yapmanı istediğim eline bir kağıt kalem alıp ne söylemek ne yazmak istersen oraya boşalt. Daha sonra o kağıdı yırt ve at. Sorunun değil daima çözümün bir parçası ol. Ne yaşarsan ne görürsen gör şiddet bir yolun çözümü olamaz. Kendine farklı bir hayat tarzı seçerek, yolunda emin adımlarla ilerlersen eğer. Karşılaştığın bu durumları başkalarının yaşamasını engelleyebilir ve eğitim düzeyini en yüksekte tutabilirsin. Kafanı nereye çevirirsen beynin oraya gitmek ister bunu unutma. Şimdi sana güzel ve taze bir gece diliyorum. Umarım hayatta daima güzel yerlerde olursun :)

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kişisel olarak sana ufak bir öngörüde bulunmak isterim; Kötümser kimse boş eleştiri ve suçlamalarla kendini yer, sanki bu düşmanca durumu dünyanın gidişini değiştirecekmiş gibi, yıkmaya değil yapmaya bak, başkalarının hatalarını arama, iyi yönlerini gör. İnsanlar acınası bakabilir, seni küçük görebilir, seni kendilerine ya da bir başkasına muhtaç görebilir. Aslında bunların hiçbiri değilsindir, senin tek ihtiyacın olan anlaşılmak ve anlatmaktır. Burada sana yegane tavsiyem kişisel ve ruhani sorunların anlatarak ya da paylaşarak azaltamayacak olman. İnsanların yaşadığı bireysel problemler genellikle kişilerin şahsi sorunları olarak algılanır ve hemfikir olunabilmesi imkansızdır. Ne ile karşı karşıya kalırsan kal sana tamamen hak verebilecek ya da anlayabilecek biri/birilerini bulman %0 diyebilirim. Aynı durumlardan muzdarip iki bireyi karşı karşıya bile koysan, farklı çevresel faktörler yüzünden yaşayış biçimleri değiştiği için yine sana hak veremeyecektir. Kimse aynı değil ve aynı olamaz. Bu yüzden dertleşmek yalnızca boşa vakit kaybetmekten başka bir şey olamaz. Sana güzel bir tavsiye vermemi istersen eğer; yapmanı istediğim eline bir kağıt kalem alıp ne söylemek ne yazmak istersen oraya boşalt. Daha sonra o kağıdı yırt ve at. Sorunun değil daima çözümün bir parçası ol. Ne yaşarsan ne görürsen gör şiddet bir yolun çözümü olamaz. Kendine farklı bir hayat tarzı seçerek, yolunda emin adımlarla ilerlersen eğer. Karşılaştığın bu durumları başkalarının yaşamasını engelleyebilir ve eğitim düzeyini en yüksekte tutabilirsin. Kafanı nereye çevirirsen beynin oraya gitmek ister bunu unutma. Şimdi sana güzel ve taze bir gece diliyorum. Umarım hayatta daima güzel yerlerde olursun :)
çok güzel yazmışsın eline koluna sağlık knk bilmiyorum ya insanlar dertlerini söyledikçe rahatlıyor sanki üzerinden bir yük kalkıyor bende insanların derdini yaşadıkları hayatlar ne zorluktan geçtiklerini dinlemek isterim dediğin gibi şiddet bir çözüm değil ama bu kaçıncı yaşanıyorsa dayanamayıp şiddet uygulamak zorunda kalıyorsun....

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
çok güzel yazmışsın eline koluna sağlık knk bilmiyorum ya insanlar dertlerini söyledikçe rahatlıyor sanki üzerinden bir yük kalkıyor bende insanların derdini yaşadıkları hayatlar ne zorluktan geçtiklerini dinlemek isterim dediğin gibi şiddet bir çözüm değil ama bu kaçıncı yaşanıyorsa dayanamayıp şiddet uygulamak zorunda kalıyorsun....
Mevlana ne demiş kardeşim; Sıkıntı yok efendiler, dert insana yol gösterir :) Balın varsa sineğin bol olur kardeşim. O yüzden elinde hiçbir kaynağı ortalıktaki sineklere ma'al etme :) Sen bu ülkenin değerli bir Türk Evladısın. Kimler geldi geçti şu dünya'dan, hepsi silindi. Dağları delen mi istersin, göğü yırtan mı, denizleri ayıran mı :) Destanların parçası olmak bile çözüm olmamış misali fermana. Güçlü ol, Güçlü kal :)

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Herkes bir biriyle dertleşip dostluk kurmasını istiyorum umarım bu dertleşme size iyi güzel gelir akşam akşam
----
Benim 18 yaşında babam anneme şiddet uyguladığı için onu dövmeye kalkmam dan kaynaklı ailevi problemlerim ile kafam karışık yorgunum
-----
This also happened to me, a few days after the fights between my father and my mother, my mother was diagnosed with leukemia and had an acute depression for 3 years. This is super hard strength friend !!

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
----
-----
Zorla babamın yanında çalışıyorum ben başka yerde çalışmak istiyorum diyoeum boyle böyle yok diyor benle birlikte çalışıcaksın diyor her gün kavga ediyoruz bu konu hakkında

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
----
-----
Dertlerin biri biter biri başlar dostum kafaya takıp delirmektense kafaya takma geç rahat ol
Şiddet bir çözüm değil şiddette şiddeti doğurur
Sen engel koymaya çalışmışsın sadece ama şiddetle de bir çözüm olmuyor
Öfkeyle kalkan zararla oturuyor
Olan olmuş zaten geçmişi geçmişte bırakmak gerek
Takma kafaya

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
şöyle bir dertlerinizi okudumda her şeye rağmen ailenizlesiniz ben yurtta büyüdüm ne annemi ne babamı tanıyorum kimsem yok yurt kardeşlerim dışında he bu yerlere kadar allaha şükür tek başıma geldim keşke benimde kızabileceğim bir babam olsaydı diyorum umarım dertleriniz bir gün son bulur <3

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
buda geçer yahu hikayesini tavsiye ederim. herşey gelip geçiçi dostum takmamaya çalış ne kadar zor olsada elbet geçer.

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dertlerin biri biter biri başlar dostum kafaya takıp delirmektense kafaya takma geç rahat ol
Şiddet bir çözüm değil şiddette şiddeti doğurur
Sen engel koymaya çalışmışsın sadece ama şiddetle de bir çözüm olmuyor
Öfkeyle kalkan zararla oturuyor
Olan olmuş zaten geçmişi geçmişte bırakmak gerek
Takma kafaya
kafaya takmıyorum zaten artık kolay kolay insanların kullandığı cümleleri etiği sözler umrum da olmuyor..
Post automatically merged:

Zorla babamın yanında çalışıyorum ben başka yerde çalışmak istiyorum diyoeum boyle böyle yok diyor benle birlikte çalışıcaksın diyor her gün kavga ediyoruz bu konu hakkında
knk 18 yaşına geldin mi istediğin işte çalışabilirsin ailen hiçbir şey diyemez eğer 18 yaş altıysan konuşacaksın veya başka türlü çözüceksin aklıma başka bi fikir gelmedi...

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
bende sevgilimden ayrıldım cok dik başlı kız benle kavga edince direk knk yapıp onlarla oyun oynuyordu benim öyle şeyleri sevmediğimi bildiğine rağmen ya onlar ya ben dedim onları seçti daha 3 gündür tanıyo böyle bir kız benim sevgimi hak etmiyo dedim ve ayrıldım biraz zor oldu ama alışıyorum galiba :(

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bende sevgilimden ayrıldım cok dik başlı kız benle kavga edince direk knk yapıp onlarla oyun oynuyordu benim öyle şeyleri sevmediğimi bildiğine rağmen ya onlar ya ben dedim onları seçti daha 3 gündür tanıyo böyle bir kız benim sevgimi hak etmiyo dedim ve ayrıldım biraz zor oldu ama alışıyorum galiba :(
dostum bu sevgli hikayelerinin çoğu böyle kısa süreli yani

Yalanlar insanlığın içindeki en basit kötülüktür
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
----
-----
Seni anlayabiliyorum, ailemizin maddi durumu her zman yükseklerde oldu, maddi geliri neredeyse tamamı babamdan temin ediliyordu, fakat babam ben küçüklüğümden beri, annemi beni ve ablamı sevdiğini düşünmedim, şuan 18 yaşındayım ve yakında 19 olucam, ablam benden 4 yaş büyük, ben 7 yaşlarındaydım sanırım bunu sorduğumda babam bizi herzaman olduğu gibi haftasonu gezmeye götürmüştü, fakat her çıktığımızda babam bizde çok önde yürüyor yanımızda hiç durmuyordu günün birinde bunu anneme sorduğumda annem bana 'babasından öyle görmüş ne yapacağını bilmiyor' demişti, fakat ben bizden utandığını düşünüyordum arkadaşlarımın babalarına bakınca benimki neden beni sevmiyor ki bile diyordum o yaşlarda içimden, ben ve ablam annemden hiç utanmadık, annem her zaman herşeye katlanan genel kültürü çok yüksek bir insandı, babam her zaman bize bağırı ve bizle anlaşmadı ki hala öyle, zaman zaman şiddete kadar giderdi, küçüklüğümde her sinirlendiğinde birşeyleri kırar atardı, ve annemin bir gözünün dereceli olmasının sebebi o küçükken anneme uyguladığı şiddetti.. son zamanlar babam her zaman yurt dışında oluyor iş gerekçesi ile, fakat birkaç ay önce geldiğinde annem aldatıldığını öğrenmişti, sanırım baya serhoş olup babamın üzerine gitmişti o gün eve geldiğimde babam annemmin üzerine doğru gitmiş annem ise koltukta korkarak oturuyordu, içeri girdim ve babamı ittim fazla sinirlenmiş hatta dolmuştum artık, biraz boğuşmuştuk, babam 1.78 boylarında ve ben 1.93 o günden sonra onu artık babam olarak göremedim gerçi önceden ona baba demem ne kadar doğru olmuş ondan pek emin değilim, şuan üstü kapalı anlattım fakat babam bize geçmişimizden beri o kadar trajik şeyler yaşattı ki anlatamam, tek hayalim çalışıp güzel bir meslek edinmek annemi farklı bir evde rahatça yaşattıktan sonra belki evlilik düşünebilirim ama pek sıcak bakmıyorum, umarım hayatınızdaki tün negatif şeylerden kurtulur ve güzel huzurlu bir hayat çekersiniz..

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Biz türkiyede zaten şans eseri yaşıyoruz ölsekte kime kalmış sıkmayalım canımızı herşey hayır olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kardeş herkesin derdi herkese zor ben annesiz babasız büyüdüm dedigim gibi herkesin derdi sıkıntısı kendine büyük ama ayagının üstünde durmasını bilrsen KAZANIRSIN. :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI

Kanka böyle kızlar sevilmez her zaman üzülürsün daha da şımarmadan ayrılman iyi olmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...