Selamun aleyküm dostlar Mesela bir kızla Konuştuğum zaman yada kız bir hocaya konuştuğum zaman kelimeleri yutuyorum yada toplum içinde sınıfta şiir ve birsey yaparken çok hızlı konuşmaya baslıyom diksiyonum çok kötü ve morelimi çok bozuyor ne yapmam lazım
agalalla konusutuğum zaman fazla olmuyor ama olmuyor değil
Aynı şeyleri bende yaşıyorum ve fazlasıyla heyecan dan oluyor (en azından benimkisi) derin bir nefes alıp önce söyleyeceklerini kafanda düzenle ve yavaş konuşmaya çalış yada hızlı ama net konuş ben 2. si şekilde yapıyorum
kurs kitap vs degil hocam. karsindaki insanlar kim ki sen onlarla konusurken heyecan yapasin? onlarin senden hicbir farki yok bunu bilerek konus ne demek istedigimi anlarsin
Kanka seninki biraz utangaçlık gibi. Neden bir kadınla veya kızla konuşurken heyecan yapıp saçmalayan insanları anlamıyorum ben çok rahat konuşabiliyorum bir zamandan sonra erkek erkeğe ortam sarmamaya başlıyor. Ki benimle aynı düşünmüyorsan kitap okuyup bol bol sesli şiir okuyabilirsin tabiki noktalama işaretlerine dikkat ederek okuman çok önemli
Kitaplar okuman gerek ve nokta virgül yerlerinde kendini duraksatman gerek.Böyle böyle ve agalarla ya da başka yerde fark etmez konuşmana hep dikkat et.Düzelteceksin