Uzman Üye
ders çalışma prensibini bilmiyorum ama dizi ve filmleri yabancı olarak izlersen etkisi çok büyük tabi bunun yanında da bol bol alıştırmaArkadaşlar Almanca A1 seviyesine başladım online kurs şeklinde fakat ne kadar çalışırsam çalışayım cümleleri bir türlü kuramıyorum. Bildiğim kalıplar ve kelimeler olsa dahi yazılı olarak görünce anlayıp cevaplayabiliyorum. Fakat dinleme ve Konuşma bölümlerinde biraz sıçıyorum aranızda herhangi bir dilde B1 B2 C1 C2 seviyesinde olanlar varsa bu dertleri nasıl aştılar öğrenmek istiyorum.
Hangi dilde bunu uyguladınız ve hangi seviyeye kadar gelebildinizbenimde senin gibi bir problemim vardı ben şu şekilde çözdüm madde madde yazıcam.
1- Gün içersinde gerekmedikçe Türkçe konuşma
2- Ana dili almanca olan insanları bulabilicegin dc sunucularını na git ve orada konuşmaya çalış ve dinle
3- almanca dizi/film izleyebilirsin
bunların gerçekten çok faydası oluyoru özellikle 2. madde
Oyunları ve telefonu almanca yaptım sadece bi netflixden dili almanca yapmak kaldı kime sorsam zamanla oturuyor diyo ama ben tam anlamı ile öğrenmek istiyorum dili akıcı ve düzgün konuşabilmek istiyorumÖğrenme herkes için farklıdır elbet fakat dil öğrenimi için kesin bir şey var ki o da kullanımla gelişiyor olması. Ne kadar çok kulak veya göz aşinalığı olursa o kadar hızlı öğrenirsin. Yabancı arkadaşlar edin, dizi/film seyret (altyazılı), hikayeli oyunlar oynuyorsan Almanca dilinde oyna ve zorlayarak anlamaya çalış (duruma göre kelime tahmini), boş zamanlarında Almanca metinler oku/çeviri yap...
Hangi sınavasınava 100 gün kaldı ben daha burdayım
Akıcı konuşma pratiksiz mümkün değil sadece teoride öğrenip hiç konuşmazsan dili ne kadar iyi biliyor olsan da konuşurken kem küm edersinOyunları ve telefonu almanca yaptım sadece bi netflixden dili almanca yapmak kaldı kime sorsam zamanla oturuyor diyo ama ben tam anlamı ile öğrenmek istiyorum dili akıcı ve düzgün konuşabilmek istiyorum
Post automatically merged:
Hangi sınava
Mesleki anlamda gitmek istediğim için tüm detayıyla öğrenmek istiyorumKorkma uydura uydura yapıştır ben de yapmak de su de içmek de birleştir yapamayacağını düşünürsen olmaz
Başta çat pat öğren de sonrası kolayBabam aslında Doğma büyüme Almanyada yaşamız biri fakat daha A1 seviyesinde olduğumdan dolayı babamla konuşmaya çalışsak bile 1-2 dakika ya sürüyor ya sürmüyor konuşma ilerleyen seviyelerde arttırmayı düşünüyorum dialogları inşallah
Post automatically merged:
Mesleki anlamda gitmek istediğim için tüm detayıyla öğrenmek istiyorum
Yararlı bir yorum olmuş gerçekten ingilizceyi bu yöntemlerle öğrendim bol bol pratik dizi ve filmlerle (altyazısız) kendini baya geliştirebilirsin fakat yinede en üst seviyeye istediğin dili konuşan bir ülkeye gitmediğin sürece ulaşamazsınbenimde senin gibi bir problemim vardı ben şu şekilde çözdüm madde madde yazıcam.
1- Gün içersinde gerekmedikçe Türkçe konuşma
2- Ana dili almanca olan insanları bulabilicegin dc sunucularını na git ve orada konuşmaya çalış ve dinle
3- almanca dizi/film izleyebilirsin
bunların gerçekten çok faydası oluyoru özellikle 2. madde
O dediğinizi düşudüm ama dil okulları 6000€dan kapı açıyoYararlı bir yorum olmuş gerçekten ingilizceyi bu yöntemlerle öğrendim bol bol pratik dizi ve filmlerle (altyazısız) kendini baya geliştirebilirsin fakat yinede en üst seviyeye istediğin dili konuşan bir ülkeye gitmediğin sürece ulaşamazsın
Erasmus var work and travel var yüksek lisans var tabi bunlar için hala devam eden bir üniversite okuyo olman lazımO dediğinizi düşudüm ama dil okulları 6000€dan kapı açıyo
Açıköğretim var kabul olur muErasmus var work and travel var yüksek lisans var tabi bunlar için hala devam eden bir üniversite okuyo olman lazım
Olmaz malesef arkadaşım amerikaya work and travela gitmek için 2 yıllık baraj puanıyla üniversiteye girdi kolay bölüm ilk senesi geçen hafta vizesi onaylandı yanlış hatırlamıyosam haziranda gidicek kısacası herşeyin metodu mevcutAçıköğretim var kabul olur mu
Aklıma girdin bak şimdiOlmaz malesef arkadaşım amerikaya work and travela gitmek için 2 yıllık baraj puanıyla üniversiteye girdi kolay bölüm ilk senesi geçen hafta vizesi onaylandı yanlış hatırlamıyosam haziranda gidicek kısacası herşeyin metodu mevcut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?