Dizüstü bilgisayarın sürekli donması sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bilgisayarım son günlerde sürekli olarak donmaya başladı ve bu donmalarda ekran kartı resetleme dahil hiçbir şey çalışmıyor. Mecburen bilgisayarı güçten çekmek zorunda kalıyorum ve çok zor işler yaparken olmuyor bu. Google'da vs gezerken ya da LoL oynarken oluyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ısındığı için yada içi dolu oluduğundan kaynaklı olabilir.
fotmar atmayı dene.
ısınıyorsa youtube üzerinden laptop temizleme içeriklerini izle temizle eminim sorunun çözülecektir.

Toprakla aramdaki mesafe kadar hayat değil uzun…
Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
görev yöneticisinden cpu ve bellek kullanımını kontrol et ve yardımcı programlarla müdahale edebilirsin yada komple formatla sıfırlayabilirsin.
dizüstü pc lerde havalandırma çok önemli pervanelerin tozla çamurla kaplı olmadığına emin ol ve temizle işlemcinin macununu geciktirme buınları kontrol edip gelişmeleri tekrar yazar mısın

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dostum bi format iş görecektir senin yaşadığın sorun hdd yada ssd’nin artık yorulmasından kaynaklı oluyor bence direk yeni bir sisteme geç derim

Üye
3 HİZMET YILI
Leptopunun Diskini temizlettinmi, gereksiz şeyleri sil, performans ayarları yap, ekran kart driverlarını güncelle.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
bir bilgisayar tamircisine götür sorun ya teknik yada yazılımsal mı tam öğrenmek lazım.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Isınmaktan olabilir, işlemcin kötü ise artık kaldırmıyor olabilir, harddisk kullanıyorsan hddler çok yavaş kesinlikle en azından sata ssd geçmen lazım. Paran yoksa format at ama hine donabilir 2 3 ay sonra haberin olsun.

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
PC kirlenmiş olabilir, işlemcinin macunu falan azalmıştır, ram yetersiz gelebilir, son zamanlarda olmaya başladıysa bir format atmanı tavsiye ederim

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
hocam aynı sorunu bende yaşadım bilgisayar kasamı temizleme gereği duydum 2 ay önce temizlememe rağmen bir kaç gün önce içinde örümcek ağı buldum temizleyince de çok rahatladı isterseniz bir deneyin olmadı formatlamayı deneyin

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Bilgisayarında kurduğun driver eksik olabilir aynısı bana olmuştu formatlayıp driverları düzgünce kurdum meğer bir driver kurmayı unutmuşum, birde belki toz olayı olmuş olabilir ama çok küçük bir ihtimal önerim driverları kontrol et

ɪᴛ ᴅᴏᴇsɴ'ᴛ ᴄᴏɴᴄᴇʀɴ ʏᴏᴜ ᴀᴛ ᴀʟʟ.
Süper Moderator
Ödüller
9
Sosyal
4 HİZMET YILI
kanka bi bilgisayarcıya git içini güzelce temizlet içinde biriken tozlar flaanda yapıyor bende yaşadım aynı problemi

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ekran kartının güncellemesi gelmiş olabilir oyunlarda anlık fps drop oluyordu bende güncelleyince düzeldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...