DNS Değiştirme [ DEV KONU / TÜM İŞLETİM SİSTEMLERİ VE CİHAZLAR İÇİN ]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
9 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar Bu konumda sizlere DNS Değiştirmeyi göstereceğim. Konumda tüm işletim sistemleri ve cihazlar için detaylı olarak DNS değiştirme yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

win71.png

Windows 7 işletim sistemi kullanan kullanıcılarımızın nasıl DNS değiştireceğini anlatacağız. Ancak öncesinde 6 Nisan 2015 tarihinde gelen Youtube – Twitter giriş yasağı ile ilgili yöntem ve tekniklere gitmek istiyorsanız; yan taraftaki banner’a tıklamanızı rica ederiz!Windows 7 DNS Ayarlarını Değiştirme – Windows 7 DNS Ayarları (Resimli Anlatım)İlk olarak bilgisayarımızı açıyoruz. Ardından “Başlat“a tıklayıp “Denetim Masası“nı açıyoruz. Denetim Masası’nı açtıktan sonra Ağ ve İnternet bölümünden “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle”ye tıklıyoruz.

win7-dns-degistirme-1.png

Daha sonra karşımıza ekranın sol tarafında bulunan “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin”e tıklayın.
win7-dns-degistirme-2.png

Açılacak yeni ekrandan Ağ bağlantınıza sağ tıkladıktan sonra “Özellikler”e tıklayın.
win7-dns-degistirme-3.png

Ağ bağlantınızın özelliklerine tıkladıktan sonra gelen sayfadan “İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4)” bölümüne bir kez tıklayın. Ardından “Özellikler” butonuna tıklayın.
win7-dns-degistirme-4.png

İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) özelliklerine tıkladıktan sonra gelen sayfadan “Aşağıdaki DNS sunucularını kullan” seçeneğini seçiyoruz. Sonrasında kullanmak istediğimiz DNS’leri ya da resimdeki DNS’leri yazıyoruz ve Tamam seçeneğine tıklıyoruz. Windows 7 işletim sisteminde DNS değiştirme işlemi bu kadar.
win7-dns-degistirme-5.png

Bu yazımızda sizlere resimli bir biçimde Windows 7’de DNS ayarlarının nasıl değiştirileceğini anlattık. İlerleyen yazılarımızda DNS değiştirme ile ilgili daha ayrıntılı ve detaylı bilgiler paylaşacağız.

win-vista_hover.png

Windows Vista işletim sisteminde DNS ayarlarınızı nasıl değiştireceğinizi resimli olarak anlatacağız.
Windows Vista DNS Ayarlarını Değiştirme – Windows Vista DNS Ayarları (Resimli Anlatım)
İlk olarak bilgisayarımızı açıyoruz. Ardından “Başlat“a tıklıyoruz ve oradan “Denetim Masası“na tıklıyoruz. Denetim Masası ekranı geldikten sonra sol taraftan “Ağ Bağlantılarını Yönet” yazısına tıklıyoruz.

vista-dns-degistirme-1.jpg

Karşımıza yeni birekran gelecek. Bu yeni ekrandan ağ bağlantımıza sağ tıklayarak “Özellikler” diyoruz.
vista-dns-degistirme-2.jpg
Windows Vista DNS Ayarlarını Değiştirme (Resimli Anlatım)

Şimdi karşımıza “Yerel Ağ Bağlantıları Özellikler“i yazan bir pencere gelecek. Burada “İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)” yazısına iki kere yani çift tıklıyoruz.
vista-dns-degistirme-3.jpg

Sonrasında gelen yeni pencereden aşağıda bulunan “Aşağıdaki Dns sunucu adreslerini kullan” bölümünü seçiyoruz. Aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz DNS adreslerini kullanabilirsiniz. Windows Vista’da DNS değiştirme işlemi bu kadar.
vista-dns-degistirme-4.jpg

Sizlere önerdiğimiz güncel DNS’ler:
Güncel DNS:
Google DNS:

• 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

Open DNS:

• 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Dnsadvantage DNS:

• 156.154.70.1
  • 156.154.71.1

Norton DNS:

• 198.153.192.1
  • 198.153.194.1

win-xp.png

Windows XP işletim sisteminde DNS’nin nasıl değiştirileceğini resimli olarak anlatacağız.
Windows XP DNS Değiştirme – Windows 7 DNS Ayarlarını Değiştirme (Resimli Anlatım)
Bilgisayarımızı açıyoruz. Ardından “Başlat“a tıkloyoruz ve “Denetim Masası“na giriyoruz. Denetim Masası’ndan “Ağ Bağlantıları“na giriyoruz.

xp-dns-degistirme-1.jpg

Açılan yeni pencereden ““İnternet İletişim Kuralları (TPC/IP)” bölümüne bir kere tıklayarak seçiyoruz. Sonra “Özellikler” butonuna tıklıyoruz.
xp-dns-degistirme-2.jpg

Tekrar yeni bir pencere açılacak. Bu pencerede alt kısımdan “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini seçiyoruz. Aşağıdaki resimde bulunan DNS adreslerini ya da kendi kullanmak istediğimiz DNS adreslerini giriyoruz. Sonrasında “Tamam” butonuna basarak işlemi bitiriyoruz. Windows XP işletim sistemindeDNS değiştirme işlemi bu kadar.
xp-dns-degistirme-3.jpg

win8_hover.png

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Birkaç ay önce satışa çıkan işletim sistemlerinden biri olan Windows 8 bilsayarı çok daha fonksiyonel kullamak adına sizlere birçok fırsat sunuyor. Kolayca kişiselleştirebileceğiniz bu işletim sisteminde DNS değiştirmek istiyorsanız+ uygulayacağınız işlemler biraz daha farklıdır.
DNS değiştirmeyi sizlere kolayca uygulayacağınız basamaklarla anlatmaya çalışacağım. Resimleri ve yönlendirmeleri takip ederek kolaca istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Windows 8 DNS Değiştirme İşlemleri
Sağ alt köşede yer alan “internet erişimi” simgesine tıklayın. Sonra üzerine sağ tıklayıp “ Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç” sekmesini açın.

Sol bölümde yer alan “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza çıkan ağ bağlantıları sayfasından kullandığınız ağ bağlantısını seçin ve “ Özellikler” butonuna basın.

“Wireless Network Connection Özellikleri” penceresi ile karşılaşacaksınız. Burada yer alan “Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğini bulun ve üzerine çift tıklayın.

“Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan” penceresini göreceksiniz. Buraya güncel DNS numaralarını girin.
NOT:Güncel DNS adreslerini menü kısmındaki “güncel dns” kısmında bulabilirsiniz!

turkcell-w%C4%B1nn.png

vinn-dns.jpg
 İnternet’i elinin altında bulunduranlar+ artık Turkcell VINN+ Avea Jet ya da Vodafone Super internet paketlerinin daimi kullanıcıları arasında yerlerini almaktadırlar. Bu internet erişim seçeneklerinden Turkcell VINN modem’e ait DNS Değiştirmeişlemlerini nasıl yapacağınızı sizler için araştırıp kaleme aldık.
Turkcell VINN Modem DNS Ayarlarını Değiştirme! Bu ayarların değiştirilmesinin mantığı elbette ki bilgisayarlarımızda da yaptığımız gibi TCP/IPv4 alanında yer alan DNS verilerinden geçmektedir. Aşağıdaki sıralamaya göre işlemleri gerçekleştirdiğinizde ise Turkcell VINN DNS Değişimini tamamlamış oluyorsunuz.- Bilgisayarınızın masaüstü alanında yer alan Belgelerim klasörünü açıyoruz.- Belgelerim içinde yer alan VINN isimli klasörü açarak işlemimize devam ediyoruz…- RASPHONE.PBK isimli dosyayı buluyoruz ve çalıştırıyoruz.- Açılan uygulama penceresinden kullandığınız bağlantıyı seçerek ÖZELLİKLER sekmesini tıklıyorsunuz.- Açılan yeni pencerede Bağlantılar seçeneğinden TCP/IPv4 sekmesini seçerek+ özelliklerinde yer alan DNS Ayarlarını değiştiriyoruz.İşte Turkcell VINN Modem üzerinde yapılacak değişim bu kadar basit ve hızlı. Artık özgür internetin keyfini çıkarmanın tam zamanı… Bu başlığımız dışında yer alan diğer dns değiştirme konularından birkaçı da aşağıdaki gibidir.

avea-jet_hover.png

İnternet kullanırken istediğimiz sitelere girme konusunda bazı sorunlar yaşayabilir. Biliyoruz ki günümüzde birçok siteye erişim engellendi.Bu sitelere girebilmeniz için yapabileceğiniz işlemlerden biri DNS değiştirmektir.

Vodafone VODEM kullanıyorsanız+ DNS değiştirmek için uygulamanız gereken işlemler aşağıdaki gibidir. Sizler için kolayca uygulayabileceğiniz resimli bir anlatım paylaştım. Umarım işinize yarar.
Vodafone VODEM Dns Değiştirme
Öncelikler Vodeminizin ‘’ Vodafone Mobile Connect’’ programına tıklayın.
Ekranda sol köşede ‘’Bağlantıları Yönet’’ seçeneğini göreceksiniz. Üzerine tıklayın.

“ Vodafone TR” yazısının altında bulunan görüntüle seçeneğine tıklayın.Ve ardından “Yeni bölüm” sekmesine tıklayın.

DNS ayarlarını burada değiştireceğiz. “Şebekeler” bölümüne girip ‘’Sadece Kendi Şebekem’’ bölümüne tıklayın.

Ve son işlem olarak ‘’APN’’ sekmesine tıklayın. Ve ‘’IP/DNS ‘’ kısmına tıklayıp+ güncel dns numaralarını girin.
Not: Güncel DNS ayarlarını sitemizin ana sayfasındaki güncel dns’ler menüsünde bulabilirsiniz.

Ve işlemlerinizi kaydedin.

android.png

Android kullanıcısıysanız ve yasaklı sitelere sitelere istediğiniz zaman giriş yapabilmek istiyorsanız size gösterdiğimiz adımları uygulayarak istediğiniz sonuca kolayca ulaşabilirsiniz.
Android Cihazlarda Dns Değiştirme İşlemi
İlk olarak Ana ekranda göreceğiniz “Ayarlar” kısmına girin

Ardından “Kablosuz ve ağlar” sekmesine girin. Buradan “Wi-Fi”yı seçin.

Bu bölümden sırasıyla “Seçenekler” ve “Gelişmiş” kısmı seçilecek
.

Statik IP Kullan bölümünü Aktif hale getirin
.

Şimdi sırayla IP+ Ağ Geçidi+ Ağ Maskesi ve DNS ayarlarını yapılandıracağız
.

Ağ Maskesi standart 255.255.255.0’dır.

DNS 1 tanımlama ve DNS 2 tanımlama kısımları

Son işlem olarak ayarları kaydediyoruz. Hepsi bu!

blackberry_hover.png

Blackberry akıllı telefone kulacıları DNS ayarlarını değiştirmek için sırasıyla aşağıdaki işlemleri uygulamaları yeterli olacaktır.
BlackBerry Dns Değiştirme İşlemleri

1. İlk olarak telefonunuzun “Menü” bölümünden “Seçenekler” kısmına girin.
  2. Karşınıza çıkacak olan ekranda “Ağ Bağlantıları” bölümünü açın. Ve “Wi-Fi” şebekesini seçin.
  3. Ekranda “Kaydedilen şebeke ayarları” butou göreceksiniz. Üzerine tıklayın.
  4. Değiştirmek istediğiniz DNS numarası üzerine gelip+ ”Düzenle” seçeneğine tıklayın.
  5. Karşınıza ‘’IP adresleri ve DNS ayarlarnı otomatik olarak al’’ butonunu çıkacak.
  6. Bu kısma Dns adresini ve IP numarasını girin.
Aşağıdaki IP adresi ve DNS numaralarını kullanabilirsiniz.
IP Adresi: 192.168.1.10
Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
Birincil DNS: 208.67.220.220
İkincil DNS: 208.67.222.222
Varsayılan ağ geçidi adresi: 192.168.1.1
Etki alanı eki: (boş geçebilirsiniz)

Bu işlemleri tamamladığınızda artık Blackberry cep telefonunuzla istediğiniz siteye rahatça girebilirsiniz.

iphone.png

apple-iphone-4-back-blur.jpeg

Bugün sizlerle iPhone kullanıcılarının nasıl DNS değiştirebileceklerinden bahsetmek istiyorum. Hepimizin bildiği üzere yasaklı sitelere girmenin ve bunun gibi işletim sorunlarından kaynaklanan problemlerin giderilmesinde DNS ayarlarının değiştirilmesine başvuruyoruz.
İPhone kullanıyorsanız eğer DNS değiştirmek için aşağıdaki işlemleri takip edin;
İlk yapacağınız işlem “Ayarlar” kısmına girip “Wi-Fi” seçeneğine tıklamak. Aşağıdaki ekran görüntüsüyle karşılaşacaksınız.

ipad-dns-degistirme-1.png

Bu kısımda bağlı olduğunuz bağlantı ayarlarını seçip “OK” Seçeneğine tıklayın.

ipad-dns-degistirme-2.png

Seçenekler ekranı içerisinde DNS kısmını göreceksiniz. Bu DNS kısmı aşağıdaki gibi 2 bölümden oluşuyor.IOS sistemi tek DNS adresini desteklediği için kullanmak istediğiniz DNS adreslerinin bir tanesini yazabiliyorsunuz.
Google’ın DNS adresleri 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 şeklindedir. Siz buradan sadece “8.8.8.8” olan ilk kısmı girecesiniz.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra ayarları kaydedin. Hepsi bu kadar! Artık DNS ayarlarınız değişmiş durumda!

iphone-dns-degistirme.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...