The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
- Ödüller
- 10
- Sosyal
4 HİZMET YILI
Bu konuda, çoğu zaman "iyi niyet" maskesi altında yapılan ve aslında birçok insanın duygusal dengesini bozan bir konuyu ele alacağım: "dobrayım ayağına insanların kalbini kırmak."
Hepimiz belirli durumlarda, çevremizdeki insanlara zarar vermeden fikirlerimizi ifade etmek isteriz. Ancak bazen, kendimizi iyi hissettirmek veya üstünlük kurmak adına bilerek ya da bilmeyerek başkalarının duygularını incitebiliyoruz. İşte tam da bu noktada "dobrayım" sözü devreye giriyor.
"Dobrayım" ifadesi, Türkçede genellikle iyi niyetli olduğunu iddia eden fakat aslında karşısındakinin duygularını önemsemeden davranan insanlar için kullanılır. Bu tür davranışlar, kırıcı sözler ve eleştirilerle bütünleşebilir. Sıklıkla, "Ben sadece dürüst olmaya çalışıyordum," ya da "Şaka yapıyordum, ciddiye alma," gibi ifadelerle karşılaşabiliriz.
Dobrayım demek kolaydır, ancak gerçekten iyi niyetli olmak, davranışlarımıza ve sözlerimize yansır. Karşımızdaki insanları gerçekten önemsediğimizi göstermek için biraz daha dikkatli olmamız ve onların duygularına saygı göstermemiz gerekiyor. Unutmayalım ki, sözlerimizle insanları yükseltebileceğimiz gibi, onları yıkıcı bir şekilde de etkileyebiliriz.
Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz neler? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.