kardeşim benim bildiğim eğer temelli dönüş yapıldıysa gidemiyor fakat ara zamanlarda gidip geldiyse sıkıntı olmaz ama 20 yıl diyorsun çok sıkıntıArkadaslar oncelikle mrb benim bir arkadasim var almanyada dogmus dogduktan 1 sene sonra turkiyeye donmusler kimlikle dogum yeri almanya yaziyor 20senedir turkiyede yasiyor daha once de gitmemis simdi almanyaya gidebilir mi yoksa hic gitmedigi icin gecersiz mi sayiliyor artik
normal türk vatandaşından farkı yok diyorsun yanikardeşim benim bildiğim eğer temelli dönüş yapıldıysa gidemiyor fakat ara zamanlarda gidip geldiyse sıkıntı olmaz ama 20 yıl diyorsun çok sıkıntı
konsolosluğa danışsınArkadaslar oncelikle mrb benim bir arkadasim var almanyada dogmus dogduktan 1 sene sonra turkiyeye donmusler kimlikle dogum yeri almanya yaziyor 20senedir turkiyede yasiyor daha once de gitmemis simdi almanyaya gidebilir mi yoksa hic gitmedigi icin gecersiz mi sayiliyor artik
Gidebilmesi gerekiyor ve eğer diyelim dediğin gibi oldu (10 sene içinde gitmezse almıyorlarmış vs diye) öyle bir şey olamaz çünkü çoktan Almanya vatandaşı olmuş birisi ve tanıdığım insanlar on yıllardır ülkelerine dönmeden başka bir ülkede yaşıyorlar. Pasaportlarına, vatandaşlıklarına hiçbir şey olmuyor. Eğer ki diyelim böyle bir şey oldu Avrupa Mahkemelerinde "ülkem insan haklarımı korumuyor" diyerek dava açabilirsiniz.Arkadaslar oncelikle mrb benim bir arkadasim var almanyada dogmus dogduktan 1 sene sonra turkiyeye donmusler kimlikle dogum yeri almanya yaziyor 20senedir turkiyede yasiyor daha once de gitmemis simdi almanyaya gidebilir mi yoksa hic gitmedigi icin gecersiz mi sayiliyor artik
Ek olarak Almanya çift vatandaşlık kabul etmiyor diye biliyorum. 18 yaşından sonra bir seçim yaptırtıyordu en son (2017)İlk olarak konsolosluğa başvurması gerekiyor. Benim annem de Alman, kanıtlanması için pek çok belge istenildi. Yerine getirildiği takdirde ve dil de bildiği zaman halloluyor bir şekilde. En önemli faktörün dil olduğunu duydum ben.
-Moldova
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?