Dogum yeri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Arkadaslar oncelikle mrb benim bir arkadasim var almanyada dogmus dogduktan 1 sene sonra turkiyeye donmusler kimlikle dogum yeri almanya yaziyor 20senedir turkiyede yasiyor daha once de gitmemis simdi almanyaya gidebilir mi yoksa hic gitmedigi icin gecersiz mi sayiliyor artik
kardeşim benim bildiğim eğer temelli dönüş yapıldıysa gidemiyor fakat ara zamanlarda gidip geldiyse sıkıntı olmaz ama 20 yıl diyorsun çok sıkıntı

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
reis bildiğim kadarıyla almanya kimliğine hayla sahipse istediği gibi giriş çıkış yapabilir

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
almanya eger vatandaslık almısa pek sıkıntı olabılcegını sanmıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Arkadaslar oncelikle mrb benim bir arkadasim var almanyada dogmus dogduktan 1 sene sonra turkiyeye donmusler kimlikle dogum yeri almanya yaziyor 20senedir turkiyede yasiyor daha once de gitmemis simdi almanyaya gidebilir mi yoksa hic gitmedigi icin gecersiz mi sayiliyor artik
konsolosluğa danışsın

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
doğduğunuz yerin doğal vatandaşı kabul edilirsiniz bu sonradan değişmez

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Gidebilmesi gerekiyor ve eğer diyelim dediğin gibi oldu (10 sene içinde gitmezse almıyorlarmış vs diye) öyle bir şey olamaz çünkü çoktan Almanya vatandaşı olmuş birisi ve tanıdığım insanlar on yıllardır ülkelerine dönmeden başka bir ülkede yaşıyorlar. Pasaportlarına, vatandaşlıklarına hiçbir şey olmuyor. Eğer ki diyelim böyle bir şey oldu Avrupa Mahkemelerinde "ülkem insan haklarımı korumuyor" diyerek dava açabilirsiniz.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
dostum en saglıklı bılgıyı almanya konsoloslugundan ogrenebilir

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
eğer almanyada doğduysa direk almanya vatandaşı sayılıyor o yüzden isterse gidebilir ama onu biraz bakması lazım

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
almanya'ya gidebilir almanya vatandasidir o zaman

Onaylı Üye
Ödüller
5
Sosyal
8 HİZMET YILI
İlk olarak konsolosluğa başvurması gerekiyor. Benim annem de Alman, kanıtlanması için pek çok belge istenildi. Yerine getirildiği takdirde ve dil de bildiği zaman halloluyor bir şekilde. En önemli faktörün dil olduğunu duydum ben.
-Moldova
Post automatically merged:

İlk olarak konsolosluğa başvurması gerekiyor. Benim annem de Alman, kanıtlanması için pek çok belge istenildi. Yerine getirildiği takdirde ve dil de bildiği zaman halloluyor bir şekilde. En önemli faktörün dil olduğunu duydum ben.
-Moldova
Ek olarak Almanya çift vatandaşlık kabul etmiyor diye biliyorum. 18 yaşından sonra bir seçim yaptırtıyordu en son (2017)

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
eskiden babası veya annesi alman vatandaşı ise vatndaş olabiliyordu galiba şimdi öylemi bilmiyorum doğumla oluyormu.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Çifte vatandaşlığı vardır hacım gidebilir diye biliyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Gidebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...