Dolandırıcıya kişisel bilgileri ve onay vermek sorun olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xuh

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
İyi günler arkadaşlar. Ben 3 gün önce internet sağlayıcımı değiştirme talebinde bulundum ve dün akşama değiştirildi. Ben interneti kurdum, her şeyi ayarladım fakat bir soru için müşteri hizmetlerini aramak için Google'a sağlayıcının müşteri hizmet yazdım ve yukarıda ilk çıkan numarayı aradım fakat her şey burada başlıyor: Büyük ihtimal dolandırıcı bir numaraydı, hiç fark etmemiştim. Benimle normal o sağlayıcının temsilcisi gibi konuştu. Ben internet ile ilgili bir şey sorarken konu anlık fiber kablonuz var mı kısmına geldi. Ben ise yok dedim.

Bana anlattılar işte hızlanacak internetiz, bayağı faydalı olur, isterseniz fiber kablo için ekip randevusu oluşturayım, tarzı bir şey dedi. Ben de olur tabii ki dedim. Benden T.C. adres, telefon numaram ve yedek numara istedi. Neyse, ben de verdim ve sonra aramayı kapatma bölümüne geçiş yaptık. Kapatırken temsilci sizi 10 dakika içinde arayıp onay isteyeceğiz, dedi. Ben de tamam dedim, iyi akşamlar dedim, kapattım. 5 dakika oldu olmadı aradı, tekrar aynı numara yine aynı ses aynı kişi. Ben de söylediklerini dinledim ve "onayladım".

Sonra dedi ki yarın ekibimiz saat kaçta gelmesini istersiniz? Ne zaman müsaitsiniz? Ekiplerimiz sabah 9 akşam 9 gelebilir, dediler. Ben de dedim 13.00- 14.00'dan önce gelirse sevinirim, dedim. Onlarda dedi ki tamamdır, yarın en geç 13.00'a kadar gelecek. Gelmezse tekrar bizleri arayın, dediler. Ben de az önce aradım ve farklı bir şahıs çıktı. Ben dedim ki işte dün fiber hakkında konuştuk, ekipleriniz kurulum yapmaya gelecekti "internet sağlayıcısı" için. Onlar da bana dedi ki biz o firma değiliz, biz başka bir firmayız dediler. Ben ise nasıl olur? Ben bu telefonu kaydettim rehberime falan dedim. Yok, yanlış kaydetmişsiniz beyefendi dedi ve kapattı cevap veremeden.

Tekrar aradım yine farklı başka biri, aynı şekil yine biz o firma ile ilgilenmiyoruz dedi, yine kapattı. Sizce ne yapmalıyım? T.C. adres, benim ve kardeşimin numarası onların elinde ve onayladım diye ses kayıtım vardır muhtemelen onlarda. O numarayı Google'da arattığımda hiçbir bağlantısı olmuyor, aksine şikayet edilmiş genelde. Benim gibi 2-3 mağdur gördüm, yorumlarını okudum. Sizce ne yapmalıyım? Bir şey olur mu?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Onayladım sesi ve tc numarasının karşı tarafta olması tehlikeli bence dava açmanızın tam yeridir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Valla bilemedim ama bi karakola gidip, seni arayan numarayı vererek durumu anlatıp şikayetçi olabilirsin. Bi şey çıkacağını sanmıyorum ama en azından yarın öbür gün başına bi şey geldiğinde böyle bi şikayet kaydın olduğundan işine yarayabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
dava aç kazanırsın net karsı taraf uygun cezayı alır

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kolluk kuvvetine durumu bildir, şikayetçi ol. Yapabileceğin en iyi şey bu. Durumdan devleti bilgilendir ki sonra onayın olmadan sesini veya tc ni kullanarak bir şey yaptıklarında ki sanmıyorum o kadar kolay değil bu işler, eğer olursa böyle bir şey dava açtığın zaman elinde kanıtın olsun. Kolluk kuvvetine gidip şikayette bulun. Polis bölgesinde yaşıyorsan en yakın karakol jandarma bölgesindeysen en yakın karakola gidip şikayette bulun.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bunun hakkında cimere ulaşın ardından savcılığa başvuru atın.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
usta onayladım demek çok kötü yapmıssın Allah kimseye yaşatmasın

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
Türkiye de hiçbir şey yapamazsın boş tur

Hiçbir şey yapamazsın giden gider

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
geçmiş olsun bu bir ders olur bundan sonra numaralara ve sahiplerine dikkat edersin :/

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
yeni dolandırıcılık yöntemi bu sanırım 3. defa böyle birşey duyuyorum internet değişeceksen direkt şubeye gitmek daha mantıklı bence geçmiş olsun

Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Olayı Polise Anlat Bence TC ile biseler yapa bilirler

Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Karakola gidip bu durumu bildirmeniz durumunda farkllı herangi bişi olursa bunu gerekçe olarak sunabilirsiniz! çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum böyle şeylerin tedbiri karkola giderek alın ondan sora bişi olmaz

Uzman Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
geçmiş olsun kardesım onayladım dediysen zor bende boyle bir sürec atlattım malesef giden gelmiyor

xuh

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Uzman Üye
2 HİZMET YILI
geçmiş olsun öncelikle bir avukatınız varsa bi onla konuşun sonrada dava açın

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Kesinlikle şikayetçi olmalısınız. En azından bildirip kayıt tutmalısınız ki ileride başınıza bir şey geldiğinde kanıtınız olsun.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
En erken şekilde en geniş şekilde anlatman ve bunun devlet kurumu tarafından yazıya dökülerek kayıtlanması böyle durumlarda çok önemli kanka elini mümkün olduğunca çabuk tut

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
karakola gidip konuştuğun her şeyi detaylı bir şekilde tutanağa geçirtip şikayetçi ol ve tutanağın bir kopyasını sakla en uygun olan bu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...