Dolar yükseliyor mu ? (Tüm gerçekler)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Sizler için bazılarına göre bizimle kıyaslanamayacak kadar küçük bir ekonomi olan. Ukrayna ekonomisinin 5 yıl içindeki ekonomik krizlerini anlarını inceledim,
Öncelikle yıl 2016
Ekonomik krizi yazdığıma bakmayın küçük dalgalar elimden gelenin en iyisini haber kanallarından bulmaya çalıştım,
:resim:
8D89DC8F-C428-473A-802C-6FD7FA1A77B0.jpeg
Dolar kuru 0.038 Grivnasına eşit enflasyon %20
2D0AB186-CB6B-45EA-8C39-1DB0DCEFECAC.jpeg
1 dolar 0.038 Grivna değişen bir şey yok, enflasyon %18 civarı
AE748975-7593-4FA5-B9B4-57F9DF438901.jpeg

1 dolar eşittir 0.035 Grivna enflasyon %14'e gerilemiş durumda
51ED147B-C70F-42A6-AF95-D6DB7B4115AB.jpeg

1 dolar eşittir 0.040 Guvani enflasyon %10
675958A3-3959-4EB5-92A6-CEA6DF995B64.jpeg

1 dolar eşittir 0.036 Guvani enflasyon %4 düzeyinde

Peki gelelim neden bu kadar yüksek enflasyonda dolar yükselmiyor ? sebep: yöneticiler kendi halkını düşündüğü için her ay ve her hafta yeni koruma planı açıklanarak halka destek verildi,
sonuç olarak Doları stabil düzeye indirdiler
şunu anlayın ki:
Dolar yükselmiyor
TL'nin değeri kalmadı.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
10 HİZMET YILI
Helal olsun hocam ne diyelim adamlar güzel politika uygulamış

Yolunda Giden Herşeyi Yol Kenarından İzliyoruz
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Bizim Türkiye ye özgü Galiba Yasaklar Kalkıyor dolar Artıyo Yasaklar Çogalıyo Altından Tut Herşeye Kadar Düşüş oluyor

Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Coğrafya kaderdir adlı çalışma

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
olsun be ben doların 2 olduğu zamanlarıda gördüm gam yemem

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Dolar = Coğrafya Kaderi Bu benim kişisel kavramım artık.

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Dolar = Coğrafya Kaderi Bu benim kişisel kavramım artık.
Hayır, öyle değil. kendi bilgisayar parçalarımızı kendi arabamızı vb. yapıyor olsaydık.
o çok övülen Amerika hergün TL ne kadar yükselmiş ona bakardı bizim şimdiki yaptığımız gibi
Üretim yok Tüketim çok ülkenin özeti.
Post automatically merged:

Bizim Türkiye ye özgü Galiba Yasaklar Kalkıyor dolar Artıyo Yasaklar Çogalıyo Altından Tut Herşeye Kadar Düşüş oluyor
Çalıştıkça batıyoruz desene :D

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Bizde hala sömürme ve her şeyi zamlama derdindeler o yüzden TL değeri kalmaz tabii ki

Uzman Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Dolar yükselmiyor TL değer kaybediyor dediğiniz gibi halkımız ne zaman bunu anlayacak? Kahvehanedeki dayılar doların yükselmesine Amerika'nın oyunu demeyi ne zaman bırakıcak?

“Asgari ücret gibiyim kimse benimle geçinemiyor”
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Dolar yükselmiyor TL değer kaybediyor dediğiniz gibi halkımız ne zaman bunu anlayacak? Kahvehanedeki dayılar doların yükselmesine Amerika'nın oyunu demeyi ne zaman bırakıcak?
Aslında dayılarımızın dediği kısmen doğru evet tl değer kaybediyor ama bu dış güçlerin elinde bilin istedim.

ɪ ᴀᴍ ᴛʜᴇ ʀᴜᴛʜʟᴇss ᴄᴏᴅᴇʀ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴘᴀᴛʜᴇᴛɪᴄ ᴠɪʀᴛᴜᴀʟ
Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
Dostum, dolar yükseliyor yastık altındaki dolarlarınızı çıkarın denildiğinde durumu yanlış anlayıp sokağa çıkarak maarifetmiş gibi dolar yakan bir beyin takımına gel de izah et mevcut ekonomik durumu. Anlamıyorlar dostum. Bir gün anlayıp Türkiye'yi iyi günlere taşıyor olmak dileğiyle..

Bizde hala sömürme ve her şeyi zamlama derdindeler o yüzden TL değeri kalmaz tabii ki
Zamlayanlar melek diyemem tabii ki ama onların da bir suçu yok. Enflasyon onları da vurdu çünkü. 2000'li yıllarda insanlar 10 liraya 50 ekmek alabiliyorlardı. O zamanlarda ekmek 20 kuruşken kimse neden 50 kuruş yapmıyoruz demedi. Ne zaman birileri dövize merak sardıysa yurt dışı hayranlığı göğe erdiyse ve bu hayranlığı vaadeden iktidarın buyruklarına boyun eğip inandıktan sonra liderliğine müsaade ettiyse bizi bu günlere sürükleyerek bu derlerden yanmamıza ön ayak oldu. Kusura bakma dostum doluyum..

Son düzenleme:
Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
yükselse nolur düşse nolur yok ki bizde
Evet haklısın Amerika dahi bize bağlıyken kim takar dövizi doları.
Dostum, dolar yükseliyor yastık altındaki dolarlarınızı çıkarın denildiğinde durumu yanlış anlayıp sokağa çıkarak maarifetmiş gibi dolar yakan bir beyin takımına gel de izah et mevcut ekonomik durumu. Anlamıyorlar dostum. Bir gün anlayıp Türkiye'yi iyi günlere taşıyor olmak dileğiyle..

Zamlayanlar melek diyemem tabii ki ama onların da bir suçu yok. Enflasyon onları da vurdu çünkü. 2000'li yıllarda insanlar 10 liraya 50 ekmek alabiliyorlardı. O zamanlarda ekmek 20 kuruşken kimse neden 50 kuruş yapmıyoruz demedi. Ne zaman birileri dövize merak sardıysa yurt dışı hayranlığı göğe erdiyse ve bu hayranlığı vaadeden iktidarın buyruklarına boyun eğip inandıktan sonra liderliğine müsaade ettiyse bizi bu günlere sürükleyerek bu derlerden yanmamıza ön ayak oldu. Kusura bakma dostum doluyum..
Ellerine sağlık dostum çok iyi anlatmışsın :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...