Donanıma ayrılmış bellek sorunu çözümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Selamlar Dün windowsun belleğimin tümünü kullanmadığını göstermek ve yardım istemek için bir konu açtım benim işemcim amd apu bir işlemci olduğu için aslında belleğimin 2 gb'ını işlemciye vram olarak ayırıyormuş bunun çözümü aylardır araştırıyorum aklıma işlemcimin apu olduğu geldi ve youtube'a yazıp bir video buldum ve videodaki adımları izleyerek problemimi çözdüm linki bırakıyorum sizde o adımları izlerek çözebilirsiniz
ayrıca bu işlemi yapmanıza rağmen hala belleğinizin tamamını kullanmıyorsa windows+r>msconfig> Önyükleme>Gelişmiş Seçenekler>İşlemci sayısını tikleyip en fazlaya getirin bellek üst sınırı yazan kısmı resim deki gibi yapın umarım sizinde probleminiz benimki gibi çözülür iyi forumlar
"belirtmeyi unutmuşum bios'daki integrated graphics yazan kısmı off yapın"
1676734716694.png
1676734877167.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Donanıma ayrılmış bellek (dedicated hardware memory) genellikle özellikle oyunlarda veya grafik yoğun uygulamalarda kullanılan bir bellek türüdür. Eğer bir uygulama donanıma ayrılmış bellek kullanıyorsa, bu bellek doğrudan donanıma (genellikle ekran kartına) atanır ve sistem belleği (RAM) üzerinde işlem yapmaz.

Donanıma ayrılmış bellek sorunu genellikle, bir uygulamanın bellek kullanımının çok yüksek olması ve bu belleğin doğru şekilde serbest bırakılmamasından kaynaklanır. Sorun genellikle uygulamayı yeniden başlatarak çözülebilir.

Ancak bazı durumlarda, donanıma ayrılmış bellek sorunu sistem ayarlarından da kaynaklanabilir. Bu durumda, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sistem BIOS'unu güncelleyin: Bilgisayarınızın üreticisi, sisteminizin BIOS'unu güncellemenizi öneriyorsa, bunu yapın. BIOS güncellemeleri, donanım uyumluluğunu ve performansını artırabilir.
  2. Sistem ayarlarını kontrol edin: Sistem ayarlarınızda, donanıma ayrılmış bellek kullanımı ile ilgili ayarlar bulunabilir. Bu ayarları kontrol edin ve gerekli ayarları yapın.
  3. Ekran kartı sürücülerini güncelleyin: Ekran kartı sürücülerinin güncelliği, donanıma ayrılmış bellek sorununun çözümü için önemlidir. Ekran kartı üreticinizin web sitesinden en son sürücüleri indirin ve kurun.
  4. Bellek kullanımını izleyin: Görev yöneticisini açarak, bellek kullanımını izleyin. Eğer bir uygulamanın bellek kullanımı çok yüksekse, bu uygulamayı kapatın veya yeniden başlatın.
  5. Sistem belleğini artırın: Eğer sisteminizde yeterli bellek yoksa, sisteminize daha fazla RAM ekleyebilirsiniz. Bu, donanıma ayrılmış bellek sorununu çözebilir.
Yukarıdaki adımları takip ederek, donanıma ayrılmış bellek sorununu çözebilirsiniz. Ancak, eğer sorun devam ederse, bilgisayarınızı bir teknik servise götürmeniz veya teknik destek almanız önerilir.
:D ben çözümü yazdım zaten yorum kasmana gerek yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...