Sizce 2.4 GHz ile çalışan bir dronun etki alanını nasıl arttırabiliriz? Normalde bilinene göre 60 metre normal etki alanı, bu alanı 300-400-500 metreye kadar yükseltebilir miyiz?
Mantıken anten olmaması garip çünkü elindeki kumanda ile drone bi şekilde iletişim kurmak zorunda. Anteni yükseltmeniz mümkün fakat bunu yapmanız durumunda elinizde bulunan drone şiddetli rüzgara dayanacak bir aerodinamiği olmadığı için düşecektir. Drone linkini atabilir misiniz ?
Mantıken anten olmaması garip çünkü elindeki kumanda ile drone bi şekilde iletişim kurmak zorunda. Anteni yükseltmeniz mümkün fakat bunu yapmanız durumunda elinizde bulunan drone şiddetli rüzgara dayanacak bir aerodinamiği olmadığı için düşecektir. Drone linkini atabilir misiniz ?
Kullanmış olduğun drone wifi üzerinden iletişim kuruyor kumandada anten olmaması buna dayanarak. Wifi 100 metreye kadar sinyal verebilir daha sonrasında bağlantı kopacağı için drone ile iletişimini kaybedeceksin. Drone iletişimini baştan yapman gerekiyor. Yaptığın takdirde drone şiddetli rüzgara dayanamayıp düşecektir. İyi forumlar.
Kullanmış olduğun drone wifi üzerinden iletişim kuruyor kumandada anten olmaması buna dayanarak. Wifi 100 metreye kadar sinyal verebilir daha sonrasında bağlantı kopacağı için drone ile iletişimini kaybedeceksin. Drone iletişimini baştan yapman gerekiyor. Yaptığın takdirde drone şiddetli rüzgara dayanamayıp düşecektir. İyi forumlar.
Bu alanı arttırmak için sordum. Tekrardan bağlamak gibi bir niyetim yok direk olan etki alanını arttırmak niyetindeyim. Gerek dron üzerinde gerekse kumanda üzerinde gerekli değişiklik olarak neler yapılabilir?
Wi-Fi sinyal genişleticileri veya repeater kullanarak drone ile kumanda arasındaki sinyali güçlendirebilirsiniz.
Tekrar ediyorum wifi ile iletişime geçiyor elinizdeki drone herhangi bir anten olmadığı için iletişimi antene çevirmek size drone masrafından fazla masraf açacaktır. + Olarak siz bunu 200 metre yaptığınız takdirde tekrar ediyorum drone düşecektir. Size tavsiyem yeni bir drone almanız.
Bu alanı arttırmak için sordum. Tekrardan bağlamak gibi bir niyetim yok direk olan etki alanını arttırmak niyetindeyim. Gerek dron üzerinde gerekse kumanda üzerinde gerekli değişiklik olarak neler yapılabilir?
Birisine dağıtıcı anten diğerine uydu anteni eklemeniz belki yardımcı olabilir, ancak spesifik olarak Wi-Fi sinyallerini toplayan herhangi bir anten veya uydu hukuken illegal.
Dron üzerine gerekli düzenlemeyi kendim yapabilirim o konuda gerekli uzmanlığım var test amaçlıda olsa wifi alanını ve alıcı alanını arttırmak bir çözüm olucaktır.
Düşmeye gelirsek bence düşme gibi bir durum olmaz zaten akıllı iniş gibi sistemleri mevcut.
Çözüm şu şekilde buldum; 1- Range Extender kullanarak wifi alanını genişletmek.
2- "İsteğe Bağlı" Router kullanarak sinyali güçlendirmek.
Dİkkat Bu değişiklikler sonucu drone 500 gr ve üzerine çıkarsa sivil havacılık kaydı yaptırmalısınız.