Ayliminayt
Süper Üye
Evet bizim okullarımızda bir hayli sıra dışı fakat bu gördükleriniz gerçekten çok farklı.
1. Mağara Okul
Çin'in dağlık bir köyünde mağarada bulunuyor. Okul açıldığında 8 öğretmen ve 180 öğrencisi vardır. Okul açıldıktan 125 sene sonra kapatılmıştır.
2. Tekne Okulları
Banglades'te yılda en fazla 2 kez sel felaketi olmasından dolayı eğitimde sıkıntılar olabiliyor. Yönetim bu sıkıntının önüne geçmek için tekne okulları kurmuştur. Bu okullarda 70 bin öğrenci eğitim görüyor.
3. Yeraltı Okulu
Amerika'da yer alan bu okulu sıradışı kılan özelliği yerin altında eğitim verilmesi. ABD'nin soğuk savaş sırasında Sovyet Birlikleriyle Nükleer savaşın eşiğine gelmesinden sonra yapılmıştır. Bu okul nükleer bir patlamaya dayanıklı halde yapılmıştır. Okul 1995 yılında kapatılmıştır.
4. Traboja Hayat Okulu
İspanya'nın Valencia kentinde kurulan bu okul diğerlerinden farklı bir eğitim sistem üzerine kurulmuş. Bu okulun amacı hayat kadınlarına ticaret hayatının en etkili hileleri göstermektir.
5. Geleceğin Okulu
2006 yılında kurulan bu okulda kitap ihtiyacı yok denecek kadar az. Okul tamamen bilgisayarlardan oluşmakta. Okulun amacı ise öğrencilerin daha üst yerlere gelmesini sağlamaktır.
6. Serbest Okul
Amerika'da kurulan bu okulun sıradışı özelliği belirli bir müfredatı olmamasıdır. Öğrenciler canının istediği gibi ders seçimi yapabiliyor. Örnek vermek gerekirse uyumak, oynamak, etrafta dolaşmak hatta okuldan uzaklaşmak gibi dersler seçilmektedir.