Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
gta 5 tek çekirdek kullanımını önemsediği için işlemcin yetersiz kalıyor advanced settingsden çözünürlük ölçekleyerek oynamayı dene

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Şehir dışında fazla bina fazla araba fazla insan ve tabikide detay var termal macunuda yenilemeyi unutma derim ısı her yere yayılsın ayarlarla oyna videoları izle adamlar dosya cfg atıyor onlarada bakmanı tavsiye ederim

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
gta 5 cpu yani işlemci kullanan bi oyun normal

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
çözünürlük yükselince fps daha fazla düşer çünkü her çözünürlükte pixeller çogalıyor
normal pc için evet ama darboğaz yaşayan bir pc için hayır. İşlemci ekran kartına yetişemiyor diyorum, yani ekran kartı aslında daha fazla performans gösterebilecekken gücünün yarısını kullanıyor. Sen tutupta çözünürlüğü arttırırsan bu işlemciyi etkilemeden ekran kartını yorar ve artık gücünü daha fazla harcar. Böylece fps dengelenir tekrar
Post automatically merged:

gta 5 cpu yani işlemci kullanan bi oyun normal
ben niye bu kadar çok işlemci kullanıyor diye sormadım zaten, gpu kullanımını çözünürlük haricinde arttırmanın başka bir yolu var mı diye sordum

oyunda en fazla % 40 i görüyor benim işlemci
online girersen eminim işlemcin daha fazla kullanılacak, single girersende ayarlarda doldurulabilen 3 barlı kısım var onları fulle. Fps değerlerin zaten 60'ın üstündeyse kurcalamaya gerek yok çünkü işlemcin daha napayım senin için diyordur :)

Son düzenleme:
Only the dead see the end of war
Uzman Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Bazı kartlarda yazılım ile gpu sürekli turbo modda çalışabiliyor ama eskiden bu sorun olmadığı şimdi olduğunu belirtmektesiniz. Arka planda windows10 yüklemesinden sonra performansınızı etkileyen bir durum olabilir.Windows 10 da bazı eski oyunların dll dosyaları güncel olmayabiliyor ya da windows 10 eski sistemlere destek vermeyebiliyor. Ben windows 8.1 den windows10 a geçtiğimde orjinalden ***** yaptığım oyunların hepsinde sorun yaşadım. Öncelikle oyunlarınızın orjinal olmasına dikkat edin ve en güncel windows 10 la uyumlu güncellemelerin yapıldığından emin olun. Ekran kartı yazılımınızın en güncel versiyonda olduğuna emin olun. Geriye dönük diretx (9-10-11) ve framevork versiyonlarını yüklemeyi deneyin (1-2-3-4) Tüm bunlar uygun güncellemeleri aldıysa oyununuzda sorun olabilir oyunu yeniden yüklemeyi deneyin. Oyununuzun sabit fps ye bağlı ayarlı olmadığından emin olun umarım sorununuz çözülür çünkü ben örneğin sims 4 cd istemesin diye ***** yaptığımda windows 10 da açamadım oyunu yeniden yükledim açıldı aynı ***** i yaptım çalışmadı :) ama windows 8 de sorunsuz çalışıyordu

Uzman Üye
5 HİZMET YILI
normal pc için evet ama darboğaz yaşayan bir pc için hayır. İşlemci ekran kartına yetişemiyor diyorum, yani ekran kartı aslında daha fazla performans gösterebilecekken gücünün yarısını kullanıyor. Sen tutupta çözünürlüğü arttırırsan bu işlemciyi etkilemeden ekran kartını yorar ve artık gücünü daha fazla harcar. Böylece fps dengelenir tekrar

ben niye bu kadar çok işlemci kullanıyor diye sormadım zaten, gpu kullanımını çözünürlük haricinde arttırmanın başka bir yolu var mı diye sordum

online girersen eminim işlemcin daha fazla kullanılacak, single girersende ayarlarda doldurulabilen 3 barlı kısım var onları fulle. Fps değerlerin zaten 60'ın üstündeyse kurcalamaya gerek yok çünkü işlemcin daha napayım senin için diyordur :)
reis gta dan bahsetmiyorum genel olarak :D

Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Driverlar yada windows güncelmi onlardan kaynaklı olabiliyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Başka oyunlarda da aynı sorun varsa drivlerları slilip başktan kurmanı öneririm

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Ekipmanlar birbirini boğuyor olabilir ya da güç kaynağın yetersizdir

Medeniyet
Uzman Üye
5 HİZMET YILI
Ben size demiyormuyum 1050 almayinndiye rx 570 alacaksin sifir sikinti. Bu arada sorun senin psu nda ya da montior.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Try closing some software that is running in the background if you are playing games

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
gpu düşükse eğer işlemcinde sorun war o deli gibi çalışıp gpuya bilgi gönderemiyor ama ekrankartın çok rahat işlemci yükseltmen gerekir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...