E-Faturam yollanmıyor ne olur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
20 Ocakta bir tane ekran kartı siparişi vermiştim ve elime ulaştı. Fatura çıkmadı, dedim heralde e-maile attılar ama orada da yok. 20 Ocaktan beri e-fatura istiyorum satıcıdan ve kendileri bir haftada gönderilir diyorlar 20 Ocaktan ta nereye hala fatura yok ortada. Paramı geri alabilir miyim? Trendyol üzerinden almıştım, kendileri yarın "Trendyol Asistan ile konuş" gibi bir buton çıkacak ve ona bastığınızda takip işlemi başlayacaktır dediler.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
trendyol canlı desteğe yazıp durumu anlatarak elektronik faturanı alabiliyorsun (normalde buna gerek olmaz çoktan trendyol hesabının epostasına gönderilmiş olur)
(spam klasörünü kontrol ettin mi)

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
trendyol canlı desteğe yazıp durumu anlatarak elektronik faturanı alabiliyorsun (normalde buna gerek olmaz çoktan trendyol hesabının epostasına gönderilmiş olur)
(spam klasörünü kontrol ettin mi)
E-Arşiv yazan tüm mailleri kontrol ettim. Kendilerine 3 kez yazdım ve 3. de (Şuan) geri dönüş yapmıyorlar. Böyle devam ederse paramı geri alabilir miyim? Üstünden kaç ay geçmiş hale bak.
Post automatically merged:

Ve de iletişime geçtim 3 iş gününün dolmasını bekleyin dediler.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
E-Arşiv yazan tüm mailleri kontrol ettim. Kendilerine 3 kez yazdım ve 3. de (Şuan) geri dönüş yapmıyorlar. Böyle devam ederse paramı geri alabilir miyim? Üstünden kaç ay geçmiş hale bak.
sanırım paranı geri alamazsın ama trendyol destekle 10 dakikalık bir konuşmanın ardından o faturayı alabilmen lazım.
zaten faturasız satış yapıyorlarsa vergi kaçakçılığına girer

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
sanırım paranı geri alamazsın ama trendyol destekle 10 dakikalık bir konuşmanın ardından o faturayı alabilmen lazım.
zaten faturasız satış yapıyorlarsa vergi kaçakçılığına girer
Ben ürünü satacağım zaten, benchmark videosu için almıştım. Eğer hala fatura vermez iseler ne yapmam gerek? Bana nasıl bir etkisi olur?

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ben ürünü satacağım zaten, benchmark videosu için almıştım. Eğer hala fatura vermez iseler ne yapmam gerek? Bana nasıl bir etkisi olur?
aslında sana bir etkisi olmaz zaten başkasının adına çıkarılan bir fatura ile satış yapman doğru değil diye biliyorum. sadece iade edemezsin fatura yoksa

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
aslında sana bir etkisi olmaz zaten başkasının adına çıkarılan bir fatura ile satış yapman doğru değil diye biliyorum. sadece iade edemezsin fatura yoksa
Fatura benim üstüme hocam, başkasına ait değil. Satmak içinde faturaya ihtiyacım var.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Fatura benim üstüme hocam, başkasına ait değil. Satmak içinde faturaya ihtiyacım var.
evet bu durumda faturayı alman lazım bunu da trendyolun canlı desteğini arayarak bir miktar daha hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilirsin gibime geliyor.
eğer ki canlı destek sadece satıcılar içinse bir miktar daha uğraşman gerekecek (trendyola mail atarak falan)

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Canlı destek yardımcı olur knkm

evet bu durumda faturayı alman lazım bunu da trendyolun canlı desteğini arayarak bir miktar daha hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilirsin gibime geliyor.
eğer ki canlı destek sadece satıcılar içinse bir miktar daha uğraşman gerekecek (trendyola mail atarak falan)
Trendyol la görüştüm, ben faturayı hala vermezseler ne olacak merak ediyorum. Ürün elimde patlicak çünkü.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Trendyol Asistan'a faturam yok yazıp ilgili ürünü seçer misiniz? Eğer satıcı Trendyol'a faturayı yolladıysa Trendyol mailinize faturayı yönlendirecektir.
1659259541833-png.1469677
1659259565529-png.1469678

resimler farklı bir forumdan alıntıdır. sadece link gönderemeyeceğim için fotoğrafları alıp gönderdim
(ekleme yapıyorum)
"Asgari tutarın yanı sıra fatura düzenlememenin üst sınırı da vardır. 2022 yılında toplam ceza üst sınırı 250.000 TL olarak belirlenmişti.

2023 yılında fatura düzenlememenin toplam ceza üst sınırı 1.100.000 Türk lirasını geçememektedir.

Tutarlardan da anlaşılacağı üzere, faturasız ürün satışı gerçekleştirmek şirketler için son derece risklidir."
yani anladığım kadarıyla dava edebiliyor olmanız lazım.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Trendyol Asistan'a faturam yok yazıp ilgili ürünü seçer misiniz? Eğer satıcı Trendyol'a faturayı yolladıysa Trendyol mailinize faturayı yönlendirecektir.
1659259541833-png.1469677
1659259565529-png.1469678

resimler farklı bir forumdan alıntıdır. sadece link gönderemeyeceğim için fotoğrafları alıp gönderdim
(ekleme yapıyorum)
"Asgari tutarın yanı sıra fatura düzenlememenin üst sınırı da vardır. 2022 yılında toplam ceza üst sınırı 250.000 TL olarak belirlenmişti.

2023 yılında fatura düzenlememenin toplam ceza üst sınırı 1.100.000 Türk lirasını geçememektedir.

Tutarlardan da anlaşılacağı üzere, faturasız ürün satışı gerçekleştirmek şirketler için son derece risklidir."
yani anladığım kadarıyla dava edebiliyor olmanız lazım.
Bunu yapmıştım fatura talep etmek için satıcıya yazabilirsin dedi. Bende cevap yetersiz deyip canlı destek bağlandım ve bana 3 iş günü bitince faturayı almak için gerekeni yapacağız dediler. Sorun çözülecek ama merak ettiğim şey e-fatura hala gönderilmez ise davadan başka bir şey yok mu? Birde onunla uğraşmak istemiyorum üni için hazırlık yapıyorum.

Ne dediler tam olarak
3 iş günü geçtiğinde işlem başlatacağız ve faturanızı almaya çalışacağız dediler.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Bunu yapmıştım fatura talep etmek için satıcıya yazabilirsin dedi. Bende cevap yetersiz deyip canlı destek bağlandım ve bana 3 iş günü bitince faturayı almak için gerekeni yapacağız dediler. Sorun çözülecek ama merak ettiğim şey e-fatura hala gönderilmez ise davadan başka bir şey yok mu? Birde onunla uğraşmak istemiyorum üni için hazırlık yapıyorum.

3 iş günü geçtiğinde işlem başlatacağız ve faturanızı almaya çalışacağız dediler.
Eğer yapmazlarsa sorun çözülmezse yani hukuki yolları da deneyebilirsin ama dava açmadan önce bir avukatla görüşmeni ve konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almanı tavsiye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Zaman aşımına uğramış hatası veriyordu bir ara bende. Canlı destek ile çözmüştüm.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Eğer yapmazlarsa sorun çözülmezse yani hukuki yolları da deneyebilirsin ama dava açmadan önce bir avukatla görüşmeni ve konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almanı tavsiye ederim
Üniye hazırlanıyorum cidden davaya ayıracak vaktim yok, başka çözüm yolu kalmıyor mu? Çalışıyor olmam gereken yerde mahkemede olmak istemiyorum.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Üniye hazırlanıyorum cidden davaya ayıracak vaktim yok, başka çözüm yolu kalmıyor mu? Çalışıyor olmam gereken yerde mahkemede olmak istemiyorum.
Trendyol web sitesinde yer alan "Yardım" veya "İletişim" sayfaları sosyal medya hesapları veya e posta adresleri bulunuyor diye biliyorum ayrıca konuyu türkiye internet reklamcılığı ve internet hizmetleri denetleme kurulu'na internet İHBAR) veya tüketici hakem heyetine de şikayet edebilirsin bu kurumlar tüketici haklarını korumakla yükümlüdür ve şikayetlerini inceleyerek sana yardımcı olabilirler bunların hiçbirinden sonuç alamazsanmaalesef mahkemeye gitmek zorundasın

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI

tüketici mahkemelerinde adamlarla uğraşabilirsin anladığım kadarıyla haklı olanda sensin zaten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...