Onaylı Üye
E-Arşiv yazan tüm mailleri kontrol ettim. Kendilerine 3 kez yazdım ve 3. de (Şuan) geri dönüş yapmıyorlar. Böyle devam ederse paramı geri alabilir miyim? Üstünden kaç ay geçmiş hale bak.trendyol canlı desteğe yazıp durumu anlatarak elektronik faturanı alabiliyorsun (normalde buna gerek olmaz çoktan trendyol hesabının epostasına gönderilmiş olur)
(spam klasörünü kontrol ettin mi)
sanırım paranı geri alamazsın ama trendyol destekle 10 dakikalık bir konuşmanın ardından o faturayı alabilmen lazım.E-Arşiv yazan tüm mailleri kontrol ettim. Kendilerine 3 kez yazdım ve 3. de (Şuan) geri dönüş yapmıyorlar. Böyle devam ederse paramı geri alabilir miyim? Üstünden kaç ay geçmiş hale bak.
Ben ürünü satacağım zaten, benchmark videosu için almıştım. Eğer hala fatura vermez iseler ne yapmam gerek? Bana nasıl bir etkisi olur?sanırım paranı geri alamazsın ama trendyol destekle 10 dakikalık bir konuşmanın ardından o faturayı alabilmen lazım.
zaten faturasız satış yapıyorlarsa vergi kaçakçılığına girer
aslında sana bir etkisi olmaz zaten başkasının adına çıkarılan bir fatura ile satış yapman doğru değil diye biliyorum. sadece iade edemezsin fatura yoksaBen ürünü satacağım zaten, benchmark videosu için almıştım. Eğer hala fatura vermez iseler ne yapmam gerek? Bana nasıl bir etkisi olur?
Fatura benim üstüme hocam, başkasına ait değil. Satmak içinde faturaya ihtiyacım var.aslında sana bir etkisi olmaz zaten başkasının adına çıkarılan bir fatura ile satış yapman doğru değil diye biliyorum. sadece iade edemezsin fatura yoksa
evet bu durumda faturayı alman lazım bunu da trendyolun canlı desteğini arayarak bir miktar daha hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilirsin gibime geliyor.Fatura benim üstüme hocam, başkasına ait değil. Satmak içinde faturaya ihtiyacım var.
Canlı destek yardımcı olur knkm
Trendyol la görüştüm, ben faturayı hala vermezseler ne olacak merak ediyorum. Ürün elimde patlicak çünkü.evet bu durumda faturayı alman lazım bunu da trendyolun canlı desteğini arayarak bir miktar daha hızlı bir biçimde çözüme kavuşturabilirsin gibime geliyor.
eğer ki canlı destek sadece satıcılar içinse bir miktar daha uğraşman gerekecek (trendyola mail atarak falan)
Trendyolda ki satıcı ile iletişime geçtiniz mi acaba?Post automatically merged:
Trendyol la görüştüm, ben faturayı hala vermezseler ne olacak merak ediyorum. Ürün elimde patlicak çünkü.
Evet iletişime geçtimTrendyolda ki satıcı ile iletişime geçtiniz mi acaba?
Ne dediler tam olarakEvet iletişime geçtim
Bunu yapmıştım fatura talep etmek için satıcıya yazabilirsin dedi. Bende cevap yetersiz deyip canlı destek bağlandım ve bana 3 iş günü bitince faturayı almak için gerekeni yapacağız dediler. Sorun çözülecek ama merak ettiğim şey e-fatura hala gönderilmez ise davadan başka bir şey yok mu? Birde onunla uğraşmak istemiyorum üni için hazırlık yapıyorum.Trendyol Asistan'a faturam yok yazıp ilgili ürünü seçer misiniz? Eğer satıcı Trendyol'a faturayı yolladıysa Trendyol mailinize faturayı yönlendirecektir.
resimler farklı bir forumdan alıntıdır. sadece link gönderemeyeceğim için fotoğrafları alıp gönderdim
(ekleme yapıyorum)
"Asgari tutarın yanı sıra fatura düzenlememenin üst sınırı da vardır. 2022 yılında toplam ceza üst sınırı 250.000 TL olarak belirlenmişti.
2023 yılında fatura düzenlememenin toplam ceza üst sınırı 1.100.000 Türk lirasını geçememektedir.
Tutarlardan da anlaşılacağı üzere, faturasız ürün satışı gerçekleştirmek şirketler için son derece risklidir."
yani anladığım kadarıyla dava edebiliyor olmanız lazım.
3 iş günü geçtiğinde işlem başlatacağız ve faturanızı almaya çalışacağız dediler.Ne dediler tam olarak
Eğer yapmazlarsa sorun çözülmezse yani hukuki yolları da deneyebilirsin ama dava açmadan önce bir avukatla görüşmeni ve konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almanı tavsiye ederimBunu yapmıştım fatura talep etmek için satıcıya yazabilirsin dedi. Bende cevap yetersiz deyip canlı destek bağlandım ve bana 3 iş günü bitince faturayı almak için gerekeni yapacağız dediler. Sorun çözülecek ama merak ettiğim şey e-fatura hala gönderilmez ise davadan başka bir şey yok mu? Birde onunla uğraşmak istemiyorum üni için hazırlık yapıyorum.
Post automatically merged:
3 iş günü geçtiğinde işlem başlatacağız ve faturanızı almaya çalışacağız dediler.
Üniye hazırlanıyorum cidden davaya ayıracak vaktim yok, başka çözüm yolu kalmıyor mu? Çalışıyor olmam gereken yerde mahkemede olmak istemiyorum.Eğer yapmazlarsa sorun çözülmezse yani hukuki yolları da deneyebilirsin ama dava açmadan önce bir avukatla görüşmeni ve konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almanı tavsiye ederim
Trendyol web sitesinde yer alan "Yardım" veya "İletişim" sayfaları sosyal medya hesapları veya e posta adresleri bulunuyor diye biliyorum ayrıca konuyu türkiye internet reklamcılığı ve internet hizmetleri denetleme kurulu'na internet İHBAR) veya tüketici hakem heyetine de şikayet edebilirsin bu kurumlar tüketici haklarını korumakla yükümlüdür ve şikayetlerini inceleyerek sana yardımcı olabilirler bunların hiçbirinden sonuç alamazsanmaalesef mahkemeye gitmek zorundasınÜniye hazırlanıyorum cidden davaya ayıracak vaktim yok, başka çözüm yolu kalmıyor mu? Çalışıyor olmam gereken yerde mahkemede olmak istemiyorum.
tüketici mahkemelerinde adamlarla uğraşabilirsin anladığım kadarıyla haklı olanda sensin zatenBunu yapmıştım fatura talep etmek için satıcıya yazabilirsin dedi. Bende cevap yetersiz deyip canlı destek bağlandım ve bana 3 iş günü bitince faturayı almak için gerekeni yapacağız dediler. Sorun çözülecek ama merak ettiğim şey e-fatura hala gönderilmez ise davadan başka bir şey yok mu? Birde onunla uğraşmak istemiyorum üni için hazırlık yapıyorum.
Post automatically merged:
3 iş günü geçtiğinde işlem başlatacağız ve faturanızı almaya çalışacağız dediler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?