echo Genel tanım;echo Örneklendirelim; echo Deneme yapıyorum biçiminde yazmamız ve komutumuzu iletmemiz yeterli.echo Deneme yapıyorum komutu ile konsol ekranının bize Deneme yapıyorum adında bir çıktı verdiğini göreceğiz. Bunun dışında echo komutu ile bir Dosya oluşturabilir ve bu Dosyanın içerisinde istediğimiz ifadeleri ekleyebiliriz.echo "yazılacak_ifade"> dosya_adı şeklinde komut iletmemiz gerekiyor.ls komutu ile Desktop(Masaüstü) içerisinde oluşturduğumuz dosyayı görebilir, akabinde cat <yazılan ifade> komutu ile dosyamızı okuyabiliriz.cd desktop komutu ile terminalimi Desktop(Masaüstü)'a getirdim. Sonrasında yazdırmak istediğim ifadeyi (Örn: deneme yapıyorum) önce echo komutumu kullanarak yazdırtacak komutu ekledim. Ardından yazdırmak istediğim metnin ismini yazdım echo deneme yapıyorum, bunun ardından ise > büyüktür parametresini kullanıyorum ve oluştumak istediğim dosya ismini belirterek komutumu tamamlıyorum echo "deneme yapıyorum" > deneme> parametresi yazdırmak istediğimiz metni dosya içerisine aktarmamızı sağlayan ufak bir aracıdır. Bu yüzden metin ile dosya arasındaki bağdaştırıcı olarak kullanıyoruz "yazılacak_ifade"> dosya_adıls dediğimiz şeyin temel amacı bulunduğunuz konumdaki dosya/dosyaları görüntülememizi sağlayan bir komuttur.cd Desktop yazdıktan sonra ls komutunu uygularsam bana Desktop(Masaüstü) içerisinde dosya/dosyaları gösterecektir.cat komutu bir "metin editörüdür", kullandığımız uzantılı dosyaları mousepad,leafpad vb. araçlar gibi cat üzerinden de açabilir.(Mousepad, leafpad nedir kardeşim iyice kafamızı karıştırdın demeyin cat komutunu kullanarak yazdığım içeriği ekrana bastırma işlevini gerçekleştirdim ve oluşturmuş olduğum dosyanın içeriğine erişerek bakma imkanı yakaladım.Anlatımlar devam ediyor, diğer konu/konulara ulaşmak için Linux bülteninin altında konularıma ulaşabilirsin. Yararlı bulmana sevindim, umarım faydalı olmuşturYararlı konu.Bu tarz bilgilendirmeler hepimizin işine yarayacktır.
Daima işinize yarayacak olan küçükten büyüğe doğru bilgilendirmelere devam ediyorum. İşine yaraması ve konuya ilgili olman beni mutlu etti. Diğer konularımızda görüşmek üzere, iyi forumlarİşime yaradı teşekkürler dostum
Örneklendirme için teşekkürler, umarım faydası olmuştur.echo mesala cs go da cfg yaparken echo CfgİsAdem Yazdıgında cıkıyor
sizin gibi insanlar sayenside ogreniyoruz teşekur ederiz :kalp:Örneklendirme için teşekkürler, umarım faydası olmuştur.
Ne demekReis çok çok çok sağol gerçeten <3
O halde ileride Linux ailesine genç ve yetenekli birisinin daha katılması en büyük temennimÇok sağolun hocam elinize sağlık Linux işletim sistemi kullansaydım ilk deniyeceklerimden
Umarım en kısa sürede seni de Linux ailesinde görürüzYakında linux geçmeyi düşünüyordum, teşekkürler.
Estağfurullah, yararı olduysa ne mutlukral adamsın eline sağlık
Eğer istek gelirse Python serisine de başlayabilirim. Forum üzerinden konu bazlı eğitimlere devam ederiz.Emeğine sağlık dostum. Keşke şu Python da CSS veya HTML kadar kolay öğrenilebilse..
Bilgi en güzel sizlere yakışır. Anlatımı beğenmene çok sevindim. İyi forumlarAgacım bilgilendirme için sağol. Çok açıklayıcı olmuş. Eline emeğine sağlık.
Emeğimin karşılığı sizlere bu bilgiyi aktarabiliyor olmam. Gerisi hiç mühim değilbüyük emek ve bilgilendirme var aga teşekkür ederim arşive ekliyorum hemen
Beğenmene sevindimiyiyiiy güzel konu
linuxa gerek yok cs go da fln cfg yaparkende kullanıyor hacıÇok sağolun hocam elinize sağlık Linux işletim sistemi kullansaydım ilk deniyeceklerimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?