Eğitim Sistemi Hakkında Fikirleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
türkiyede üniversite okumak bana saçma geliyo okumadım onun yerine silahlı özel güvenlik oldum ve maaşı da bayağa dolgun

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bir kere adalet yok, motivasyon yok, öğrenciye destek yok. Sınıfımdaki hatta okulumdaki öğrencilerin bir çoğu endişelenmeyi bırakıp artık bir şey olamayacaklarına eminler. Üstelik okuduğum lise şehrin en köklü ve nitelikli okulu. Yahu sınıftaki herkeste enerji düşüklüğü, bıkmışlık, motivasyonsuzluk. Hayır kaliteli öğrencilerde de Avrupa, Amerika hayali var abi o kadar haklılar ki. Burada vatana hizmet edersen yolunu keserler. Bunun yanı sıra torpilin kesinlikle kaldırılması gerek, evet mülakatlar olsun ama torpil olmasın. Eğer bir çözüm yolu bulamıyorsak bazı noktalarda gelişmiş ülkelerden feyz alınabilir.

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
öğrencileri sıkmamak lazım bence boş bilgilerle doldurmamak lazım kafalarını .

Never look back
Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
bence ınsanların neye yetenegı varsa ona yoneltilmeli herkes ıcın uygun zemın hazırlanmalı

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Sadece ezber ve herkesi memur yapma kafasında. Genelde tüm dünya böyle

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Gemi makinaları işletme mühendisliği okuyorum. Dersler tamamen boş. Sırf diploma için okuyorum. Bu kadar seneyi eğitime değilde sanayide çalışarak harcasaydım net daha iyi kazançlar elde ederdim ve çok daha tecrübeli olurdum.

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
sistemi çok yalnış yaptılar değiştirebilseler keşke azaltsalar çok iyi olurdu

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Tek örnek üzerinden anlatıcam Fransa'da insanlar üniversiteye herhangi bir sınav yapılmadan puanlama yapılmadan sınıflandırılma yapılmadan kayıt ediliyor ardından 1.nci yılın sonunda geçemeyenler birdaha üniversiteye giremiyor sistem var sistem var :)

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
sınavlar yeteneğe göre olsa çok daha güzel olabilir askeri mülakatlarda torpil olmasada güzel olabilirdi

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Eğitimin zorunlu olma sebebi canımı sıkıyor, devamzıslık süresi çok gereksiz bence sonuçta herkes her derse girmek istemeyebilri. Elbette diyebilirsiniz açık lise veya meslek liselerinde okul süreleri farklı ancak (meslek liseleri için değil) bitirmesi zor ve açık liseden üniversite sınavlarına eğer ki evde çalışmayı bilmeyen birisi iseniz çok sıkıntılı. Ben müzik ile uğraşıyorum şu anda 9.sınıfım ve seneye güzel sanatlar lisesine geçeceğim bence herkes sevdiği yerde olmalı ancak şu anda devamsızlık sorunum var umarım bu sene kalmadan ilerleyebilirim. Bunun dışıdna ailevi sebeplerden dolayı okulu aksattım ve bana okulun söylediği tek şey neden devamsızlık yapıyorsun. Kimse kimseyi takmıyor ve ne yaşadığımzıı bilmedikleri halde sanki zevkine okuldan kaçmışız gibi bizleri sıkıştırıyorlar (kendi okulum adına konuşuyorum). Eğitim sistemindeki bence 2.saçma olay seçmeli ders olayları. Bizim okulumuzda sadece müzik ve görsel sanatlar derslerini seçmemize izin veriliyor ancak zaten 11 ve 12.sınıfta müzik veya resim dersleri işlenmiyor. Geriye kalan seçmeli hakkımız okul tarafıdnan zorla seçiliyor kendi adıma konuşayım ben ateistim ve zorunlu olarak din bilgisi dersi almak hoşuma gitmiyor insanlara zorla sevmediği şeyleri yaptırarak onlara bunu sevdiremezler bunu keşke bilseler. benimle aynı görüşlere sahip olmayabilirsiniz ancak özellikel bu devamsızlık konusu çok canımı sıkıyor. Umarım bir gün bu sistemdeğişir ve bizden sonraki nesiller çok daha rahat yaşarlar :(

Ultra Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Herkesin ilgi alanına göre ders görse güzel olurdu

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
öğrencilerde temel olmadıktan sonra gerisi boş

Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Piyasada eşşek çok olduğu için en yakışır sistem bu aslında. Zaten zekiler kendini bi şekilde sıyırıyor sistemden. Yada tüm avantajlarını kullanıyor

Ultra Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
Tek Cümleyle Anlatayim
Balığı Ağaca Tırmandırmaya Çalışıyorlar

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Milletin yeteneğine göre sınıflandırılsa keşke sporu çok iyi yapn birisi neden herkesle aynı sınava giriyor ya da sözeli çok iyi olan birisi sayısal yapamayınca neden istedigi okula vs. Gidemiyor

HAYATA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLANLARDAN BİRİ
Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Bence sistem çok yanlış dersleri biraz daha aza düşürmeliler öğrenciler okumaktan soğuyor derslerin çoğunluğu yüzünden
Aynen bende katılıyorum size dersleri düşürmeleri lazım öğrenciler soğuyorlar dersten

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Gereksiz bir zorluk var her derste. Yurt dışındaki sınavlar falan çerez resmen. Hani gerçek hayatta çok fazla ihtiyacı olmayacağı ihtiyacı olsa Google'dan hemen çözebileceği şeyler için dersler var ve bu dersler aşşırı zor. Çocukları küçüklükten hayallerine yetkinliklerine göre sınıflandırıp ona göre bir eğitim verilmesi gerek diye düşünüyorum.

En çok test çözen en çok net yapan doktor oluyor sonra hastanelerde görüyoruz çok asık suratlı doktorları, sadece para için doktor olup insanları kaile almayan yüksekten bakan çok doktor var sebebi de bence eğitim sistemi falan yani

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Farklı spor dallarında iyi olan çocuğu dersleri kötü diye kötü bir liseye gitmeye maruz kalıyor

Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
4 HİZMET YILI
Mezun olanda iş bulamıyor ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...