Eğitim Sistemi Hakkında Fikirleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
türkiye 581. si olarak türkiyenin en iyi hukuk fakültelerinden birisinde 3. sınıf öğrencisiyim. bildiğiniz gibi hukuk başka bir ülkede yapılabilecek en zor meslekler alanlarından birisi her ülkenin hukuk sistemi farklı olduğu için ancak bütün arkadaşlarım deli gibi toefl ielts falan çalışıp yurt dışına gitmeye çalışıyor ben dahil. keşke böyle olmasaydı hayırlısı olsun

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Tamamen at yarışı kafasında öğrencileri sınavdan sınava koşturuyorlar.

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Suanki gidişat kötü görünüyor umarım en kısa sürede insanlarin yeteneklerine göre istediği bölümler ayrılır bu şekilde tercih olur

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kanka başta kim varsa kafasına sıkıcan ozaman düzelir ancak

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
pekı sızce nasıl bır sıstem gelmelı yanı aklınızdakı sıstem nasıl
mevcut durumda bulunan ''Ezbere/Ezberci'' Sistem kaldırılmalı sadece temel şeylerin kemik düzeyi öğrenimi zorunlu olmalı onun dışında günlük 6 saat ders gören bir öğrencinin ders programı şu şekilde olmalıdır diye düşünüyorum
orta öğretim için ideal olduğunu düşünüyorum
1.seçmeli ders
2.seçmeli ders
3.Matematik
4.İngilizce
5.fen bilimleri (kimya/biyoloji)(opsiyonel)
6.seçmeli ders
--------------------------------------------------------------------------------
Kesinlikle olması gerektiğini düşündüğüm sistem ise şu
1. Örgün eğitimin 6-3-3-4 şeklinde kademelere ayrılması ve eğitimde imkân ve fırsat eşitliğinin yasal güvence altına alınması sağlamak.
2. Zorunlu eğitim 6 yıl ilkokul ve 3 yıl ortaokul olmak üzere 9 yıl olarak düzenlenmesi.
3. Eğitimde bütünlük ve aşamalılık ilkesi benimsenmesi.
4. Eğitimin yerel yönetimler yoluyla yürütülmesi ve yerel yönetimler bünyesinde kurulacak eğitim kurullarınca yönetilmesi.
5. Okul sisteminin yeniden yapılandırılması ile aşamalı ve bir üst öğrenime hazırlayıcı ve devamı mümkün kılacak mevcut sistemin temelleri sağlamak.
Kaynakça:
''
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
.''

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
şu an ki sistem milletin kafasına göre oluşturduğu bir sistem. aslında sistemi düzeltmek basit. herkesi kendi bilgisine göre eğitimle sınamaları lazım. bir adam matematikte iyiyse sözel görmeye zorlamayacaksın aynı şekilde diğer türlü de. önceden uni sınavında sayısal daha ağırlıklıydı çok saçmaydı Allahtan düzelttiler. millet meslek liselerini kötülerler ama bence meslek lisesinde okumak linçlenilcek bir durum değil adam bilgisayar üzerine elektrik üzerine ya da makina üzerine kendini geliştirmek istiyordur ve meslek okumak istiyordur bu gayet normal ve olması gereken de bu illa herkes polis doktor olucak değil. ama meslek liselerinin gidişatı çok kötü. kötü öğrencileri ve kötü hocaları dolduruyorlar okunmaz eğitim alınmaz hale geliyor. bu konuda yazıcak sövücek çok şey var da neyse bu kadar yeter :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
baraj kalktıktan sonra denicek çok birşey kalmadı bence

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Eğitim Sistemi hakkında bir fikriniz varmı
şöyle olsa daha iyi olabilir
böyle olursa Daha iyi bi geleceğimiz olur
Tamamen Fikirlerinize Ve Düşüncelerinize Göre Belirtin
bence eski sisteme dönülmesi lazım üniversite sınavları için konuşuyorum herkes kendi alanına göre bölüme gitmeli lys gibi

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
Eğitim yok ki sistemi olsun daha ne diyim okula gel git bukadar. olay bundan ibaret

Onaylı Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
3 yanlışın 1 dogruyu götürmesi kadar kötü ve saçma bir şey yok ben bilmiyosam sallayayım nolucak. tek kelime ile çok kötü :(

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Ayda bir düşünüyorum. Herkesin ilgi alanı ya da özelliği farklı mesela x kişisi futbol oynar y kişisi matematiği sever. İkisini de aynı yere atmak viraz saçma. Futbol oynuyan tarih bilse ne olur?

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Herkes bireysel olarak kendini eğitmeli. Üniversiteler eğitim açısından yetersiz ve vakit kaybı.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
bence herkes yeteneğine göre ve sınavdan ziyade yaptığı proje vs gibi şeylerle değerlendirilse daha iyi olur aslında bu sistemde de kötü bir yerde değilim lgs de tam puandan 7 puan eksiğim vardı ama buna rağmen doğru bulmuyorum bu sistemi

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bence bir ülkede bu kadar fazla üniversite olması çok yanlış yani bir şehirde 2 3 tane üniversite oluyor devleti bu eğitimdeki kalitesizlik sonra eğitime yatırım hiç yapılmıyor para olan yurt dışına gidip okuyabiliyor ama olmayan düzgün bir eğitim alamıyor maalesef ülkemizde

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Türkiyede dil sınavı var adını bilmiyorum araştırıp bulabilirsiniz ona girip dil sınavını geçerseniz yurt dışında puanınıza göre bir bölüm okuyabilirsiniz bizim bi arkadaş düşük bir puanla yurt dışında okuyor bilgisayar mühendisliği burdaysa ilk 10 bin mi ne istiyor çok saçma

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
bence bütün dersler online uzaktan olmalı daha iyi ve daha iyi anlaşılır

Banlı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
eğitim sistemi ezbere dayalı disiplini düşük olan eskisi gibi öğretmene saygı kalmayan öğretmenlerin akıllı tahtanın gelmesinden sonra hiçbirşey bilmediği veya uygulamadığı bir sistem uygulamadığı derken(benim arkadaşa üniversitede girişimcilik dersine faha önce 1 tane bile girişim yapmamış hoca giriyormuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...