Eğitim Sistemi Hakkında Fikirleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
çözmek için iste çocuklara ilkokul 1de çocuklara yaklaşılmalı yani onunla kar yağıdımı hastalanmıyacağı kadar kar oynanmalı satranç vb oynanabilir (ders işlenmesin günde 4-5 ders saati yeter de artar bunun için) 2. sınıfta çocuklara öğrenme öğretilmeli yani okula bağlı kalmamalı çocuk sonrasında klasik eğitim ama her yıl her dersten toplam 2 sınav ama orta okul ve lise sonlarında yani 8. ve 12. sınıflarda tüm derslerin sonunda lgs gibi komplike olmayan bir sınav yapılmalı

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Var olmayan bir sistem hakkında konuşmak zor

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Toparlanması artık çok zor bence ve üç harften oluşan bir sistemç ö p

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Dersane gibi zart zort açılan üniversite ve bölümler kapatılmalı bence.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
martı gelmiş martıya çitayı koşu yarışında geç demişler martı kanatlanmaya çalışınca kanatlarını kırmışlar martı bacak çalışmaya başlamış

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Eğitim Sisteminde Reform Şart 0'dan Bir Eğitim Sistemi Kurulmalı Başta Üniversiteler Ve Liseler Tamamen Sistem Değişikliğine Gitmeli. Üniversiteler Yarı Özerk Liseler İse Anadolu , Meslek Yerine Daha Çok Kategoriye Ayrılmalı

ROYAL FLUSH
Süper Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Batık sıkıntılı bi sistem var şuan

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
ezber sisteminden kesinlikle çıkılmalı öğrencileri kitapların başına robot gibi koymamalı

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Türkiye'nin eğitim sistemi çok rezalet bence. Hala 80lerde değişen müfredata göre gidiyoruz. Bir hukuk öğrencisi hayatının hiç bir bölümünde yaramayacak mitoz mayoz bölünme tarzı boş konular görüyor. Bence ülkede üniversite diplomasının da bir önemi kalmadı. Sadece nitelikli ameleler yetiştirme üzerine bir eğitim sistemi var.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
eğitim sistemi iyi olsaydı kanada hayalleri kurmazdı bu gençler

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
bence cok yetersiz fakat iyi calisan kisiler cikartabiliyoruz.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
yabancıları bilmem ama bizdeki LGS çok gereksiz
yani belki karnelerden takdir name alan çocuk sınavda 280 alıyo
ama belge alamayanlarda 280 alıyo
bu çok mantıksız geliyo bana
Post automatically merged:

mesela YKS saat belli bir saatten sonra kimse giremiyordu
mesela trafik var geciktin diye 1 sene 1 güne maal oluyo
Knk ben bu YKS geç kalma olayında seninle aynı fikirde değilim. Sınava giriş belgeni çıkartmadan önce ekranda sana uyarıda bulunuluyor. Telefonuna mesaj geliyor ÖSYM tarafından. Her sene haberlere sınava geç kalan öğrenciler diye haberler çıkıyor ama yine de her sene birileri geç kalıyor ve sınava giremiyor. Trafik bahane olamaz knk evinden gerekirse 2-3 saat erken çık. Sınava giremediğinde 1 senen yanıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Eğitim sistemimizde şöyle bir durum var mesela herhangi bir arap ülkesinden biri senelik 1000 dolar ödeyip türkiyede çok rahat tıp eğitimi alıp doktor olabiliyor böyle bir rezillik başka bir ülkede var mıdır acaba normal bir vatandaş tıp eğitimi almak istese ömür çürütüyor..

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
kesinlikle eğitim programımızın ezber üzerine değil de öğrenme üzerine olması çok şeyi değiştirecektir. okuldan çıkan çocuklar insan değil robot olarak herhangi bir düşüncesi olmadan bir şey öğrenmeden çıkıyor dolayısıyla ilk olarak gerçekten eğitim almaları lazım eğitim sisteminin düzelmesi için.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
eğitim sistemi çöp okumayı bile bilmeyen ögrenci sınıfı geciriyolar ...sınıfta bırakan ögretmeden savunma isteniyor böyle bi sistem olmaz

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Müfredat çok yoğun dersler verimli işlense bu kadar yoğunluğu hissedilmez. Onun dışında çok ezbercilik var sözel mantığa göre yoğun olsa başarı artar.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
eğitim eğitim değilki hoca geliyor 50 60 yaşında bişeyler geveliyo alıyo parasını gidiyor

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
ülkede eğitim de yok sistem de yok reyis :D umarım ilerde her şey güzel olur da bu yazıları okuyunca maziyi hatırlarız

Üye
4 HİZMET YILI
kanka direkt böyle istediğimiz yeteneğimiz olan bölümlere yönlendirilmemiz lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...