Onaylı Üye
Ben yazıcaktım aynısını la ckdkkdxmjsnxnxnHayatın bugunu bulmuşsun tebriks
Ben yazıcaktım aynısını la ckdkkdxmjsnxnxnHayatın bugunu bulmuşsun tebriks
Çok güzel AçıklamısınAdıda Kıtmir Ashab-ı Kehf'in köpeği, melekler görünmeyen varlıklar olup hepsi bir derece ve rütbededir. Azrail dört büyük melekten biri olup insanların ruhunu almak için görevlendirilen melektir ne kadar evde hayvan olursa olsun melek görevini yapar, diğer görevleri farklı olan melekler ise rahmet melekleridir insanların gittiği yerler güzelse cami,mescit,mezarlık manevi mekanlarda bulunması görevlendirilmiş meleklerdir. Köpeğin evde olduğu ortamda rahmet meleklerinin eve girmemesinin sebebide meleklerin yaratılışta evin içinde suret ve köpek bulunan yerlere girmesi engellenmiştir, şimdi bir çok kimse meleklerin köpeklere karşı pis baktıklarını söyleyecek hayır siz nasıl kapıyı açacağınız zaman anahtara ihtiyaç duyuyorsanız meleklerinde köpek ve suret bulunan evlere girmesi yaratılışta yasaklanmıştır bu kilidi ancak evden köpek ve suret bulunan nesneleri kaldırarak kırabilirsiniz.
Yerde yürüyen hayvanlar ve iki kanadıyla uçan kuşların hepsi sizin gibi ümmettir. Biz bu kitapta hiç bir şeyi noksan bırakmadık. Sonra ancak onlar toplanıp Râblerine gelirler. (Enam 38)
Peygamber Efendimiz köpeklere karşı da şefkatli davranmayı emretmiş ve onları da ümmet saymıştır.