Süper Üye
"Ein Volk, ein Reich, ein Führer", Türkçesi "Tek Halk, Tek Devlet, Tek Lider" olan ideoloji biçimidir. Nasyonel Sosyalist Düşüncesindekilerin Propagandasıdır. Bu Düşünce Nazi Almanyası'nın Dış Politikasının İlkelerinden biridir. Adolf Hitler Almanya'nın başına geçtikten sonra bu ilke adım adım oluşturmaya çalışmıştır. 1934 Tarihinde Almanya İle Avusturya'nın Birleşmek için yaptığı ilk girişim başarısız olmuştur. Ama hemen sonrasında yapılan Versay Barış Antlaşması'na Göre Avusturya'nın Saar Bölgesi'nde yapılan referandum sonucu, Saar Bölgesi Fransa'dan ayrılarak Nazi Almanyası'na katılmıştır. 1938 Tarihinde Nazi Almanya'sı tekrar bir Anchluss denemesi yapmıştır ve başarılı olarak Mart 1938 Tarihinde Avusturya'yı da topraklarına katmıştır. Aynı Yıl Adolf Hitler Çekoslavakya'nın Südetler bölgesinin Nazi Almanyası'na katılması için politik ve askeri olarak baskıya uğratmıştır. Eylül 1938 Tarihinde Yapılan Münih Konferansında önce Çekoslavakya'nın Südetler bölgesi sonrasında Çekoslavakya'nın tamamı ilhak edilerek Nazi Almanyası'na katılmıştır. Bununla birlikte Adolf Hitler "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" ideolojisinin büyük bölümünü tamamlamıştır.
Dipnot : Kaynakça ve Bunun gibi daha fazla tarihi yazılar isterseniz yorumlarda belirtiniz iyi forumlar.
Dipnot : Kaynakça ve Bunun gibi daha fazla tarihi yazılar isterseniz yorumlarda belirtiniz iyi forumlar.