Ekran kartı derecesi normalmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar elimde MSİ 2060 6GB 2 FANLI Ekran kart var fan ayarı 75-80 valorant bide arkada müzik discord steam felan açık oluyo blue stacks felan 70 dereceyi kadar görüyorum yeni temizlendi macunlandı sizce normalmi

✏️✏️
Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
10 HİZMET YILI
İdeal Ekran Kartı: sıcaklık seviyesi 30 ve 50 dereceler arasında olmalıdır. Eğer cihaz bir oyun bilgisayarı ise normal seviye 80 derecedir. Boş olan bir ekran kartı için ideal ısı seviyesi 30 derece ve 35 dereceleri geçmemelidir. Bir ekran kartının sıcaklığının seksen derece olması ise ideal yüke sahip anlamına gelir.
Endişelenecek bir şey yok merak etmeyiniz.

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
normal değil garanti varsa gönder yoksa thermal macunu acil değiş.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
İdeal Ekran Kartı: sıcaklık seviyesi 30 ve 50 dereceler arasında olmalıdır. Eğer cihaz bir oyun bilgisayarı ise normal seviye 80 derecedir. Boş olan bir ekran kartı için ideal ısı seviyesi 30 derece ve 35 dereceleri geçmemelidir. Bir ekran kartının sıcaklığının seksen derece olması ise ideal yüke sahip anlamına gelir.
boştayken 30 derce ama oyun açık oluyo cs 1.6 ile valorant açık oluyo birde youtube ts3 felan filan

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar elimde MSİ 2060 6GB 2 FANLI Ekran kart var fan ayarı 75-80 valorant bide arkada müzik discord steam felan açık oluyo blue stacks felan 70 dereceyi kadar görüyorum yeni temizlendi macunlandı sizce normalmi
MSI 2060 6GB 2 fanlı ekran kartınızın fan ayarının 75-80 arasında çalışması ve 70 derece sıcaklıkta olması normal kabul edilebilir. Valorant gibi grafik yoğun oyunlar, ekran kartınızı zorlayabilir ve sıcaklık biraz yükseltebilir.

Bu durumda, endişelenmenize gerek yok. Ekran kartınızın sıcaklığı normal sınırlar içerisinde olduğu için performansında bir sorun olması beklenmez.

Onaylı Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
biraz yüksek
Post automatically merged:

normal değil garanti varsa gönder yoksa thermal macunu acil değiş.
termal macun yaparsan biraz düşer aksi takdirde garabtisi vcarsa gönder

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Gayet normal bir durum ,endişe etmene gerek yok dostum

Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Kanka ne yaptığına bağlı büyük olasılıkla normaldir

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kasa havalandırması iyi olmalı benim kasada 2 önden 3 alttan içeri hava üflüyor üstte 1 eksoz var sirkülasyon ekran kartı ve diğer malzemelerin ısısını düşürüyor. Ekran kartına alttaki fanlar direk etki ediyor ekran kartı termal macunu yeniyse ve fanları da bakımlıysa ısı derdi olmaz. Bazı ekran kartlarında 70 dereceler gayet normaldir bazıları soğutma sistemi kaynaklı daha az ısınıyor. ısıdan kaynaklı bir sorun yaşarsan ekran donar mavi ekran hatası verir veya gökkuşağı gibi renkler ortaya çıkar veya direk reset atar bu tip arızalar yoksa endişelenmene gerek yok

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bence normal ,yeniden başlatınca ilk 10 dk derecesi kaç boştayken

Shiny ✨
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Normal dostum. Boştayken 40 derece olur iyi bir soğutman varsa da 30 - 50 arasında olmalı. Oyunlarda bende 60 - 80 derece oluyuor.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hocam rpm olarak kaçta bu dereceleri aldığın önemli fanlar yüzde yüz mü?

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
normal kabul edilen değer diye birşey yoktur. her kart farklı miktarda voltaj çeker bu da sıcaklığı etkiler. overclock yapılan kartların ısınmasının undervolt yapılan kartların soğumasının nedeni budur.

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
normal kral çok fazla takma. çok takarsan al soğutucuyu geç

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...