Ekran Kartı Fanım Anlık Hızlanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Selamlar, 750 Tİ ekran kartımda fanlar saniyelik olarak hızlanıp eski haline dönüyor. Driverlar güncel yeni temizlendi ve macun sürüldü. Daha önceden de problem vardı. Afterburner ile ayar yapmama rağmen bu çıkışı engelleyemiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hocam dediğiniz olay anlık yüklenmeyle alakalı olabilirmi benim ekran kartı anlık yüklenmelerde fan hızlanıyor çünkü yüklenme düşünce yavaşlıyor

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Hocam dediğiniz olay anlık yüklenmeyle alakalı olabilirmi benim ekran kartı anlık yüklenmelerde fan hızlanıyor çünkü yüklenme düşünce yavaşlıyor
Anlık yüklenme oyun dışı eylemlerde çoğunlukla işlemciye uygulanır ve bu sayede işlemci fanı hızlanıp yavaşlayabilir fakat ekran kartı öyle değildir, fanlar ekran kartı ısındıkça yavaş ve istikrarlı bir şekilde artar. Yani arkadaşın ekran kartında ne idüğü belirsiz bir sıkıntı olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Selamlar, 750 Tİ ekran kartımda fanlar saniyelik olarak hızlanıp eski haline dönüyor. Driverlar güncel yeni temizlendi ve macun sürüldü. Daha önceden de problem vardı. Afterburner ile ayar yapmama rağmen bu çıkışı engelleyemiyorum
Gerçekleşen işlemlerden dolayı olabilir anlık bir anda yükseliyor vesaire

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Anlık yüklenme oyun dışı eylemlerde çoğunlukla işlemciye uygulanır ve bu sayede işlemci fanı hızlanıp yavaşlayabilir fakat ekran kartı öyle değildir, fanlar ekran kartı ısındıkça yavaş ve istikrarlı bir şekilde artar. Yani arkadaşın ekran kartında ne idüğü belirsiz bir sıkıntı olabilir.
Hocam benim kart öyle yaptığı için örnek verdim o kadar iç içe değilim PC bileşenleri ile mesela bende yüksek grafikli oyun oynariken yüklenme esnasında gpu 90 100 olduğunda fanlar hızlı çalışıyor o yüzden öyle söyledim hatamız varsa affola

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Hocam benim kart öyle yaptığı için örnek verdim o kadar iç içe değilim PC bileşenleri ile mesela bende yüksek grafikli oyun oynariken yüklenme esnasında gpu 90 100 olduğunda fanlar hızlı çalışıyor o yüzden öyle söyledim hatamız varsa affola
Estağfurullah bizim hatamız varsa affola kral.

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hocam bu olay normaldir. hatta şöyle örnek verebilirim pc yi kapatırken aniden fanlar hızlanır ve sonradan yavaşlar

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
çok rahatsız oluyorsan fan hızını çeşitli programlarla kontrol altına alabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
hocam bu olay normaldir. hatta şöyle örnek verebilirim pc yi kapatırken aniden fanlar hızlanır ve sonradan yavaşlar
Teşekkürler. Performans ile bir sıkıntı yok zaten sadece rahatsız ediyor sesi.
Post automatically merged:

çok rahatsız oluyorsan fan hızını çeşitli programlarla kontrol altına alabilirsin.
Denedim ama yine de yapıyor

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
yeni nesil ekran kartlarında gerektiği zaman calısma olayı ver eski nesil ekran kartları her zaman calışırdı ama yeni nesil ekran kartında böyle birşey söz konusu değil oyuna girdiğin zaman falan anlık calısıp kapanması normal o an ihtiyacı vardır acılırken normal oyuna gecince o ihtiyacı kalmadıgı icin kapanır.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
hocam ssd ile kullanmıyosanız ssd alın ve onunla kullanın bilgisayarı hddler çok fazla ısınma problemi yapıyor özellikle laptoplarda

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
arada bir olabilir ama sürekli oluorsa ömrü bitmiş olabilir

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum ekran kartı yükteyken fanı kendi kendinin hızinı(rpm) ayarlaması normal yani hız ayarlarını hiç kurcalama derim çünkü ekran kartı kendini korumaya almak için hız ayarlaması yapar,araba radyatörü gibi düşün hararet arttıkça otomatik fan açma yapar arabada
Afterburnerı bunun için tavsiye etmen çünkü bilgisayarın gerçek overclock ayarları ile oynadığın için mavi ekran yada ekran kartına kalıcı bir hasar verebilir
Fakat ekran kartı yükü boştayken,hiç bir program açık değilken( internet tarayıcısıda buna dahil ) zorlanma yaşıyıp fan hızlsndıriyorsa ekran karti hafızasından yüksek miktarda yiyen bir program vardır

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bios ayarlarıyla alakalı olabilir bakmanı tavsiye ederim.

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Hız ayarlarını kendin manuel oynamamanı, otomatiğe almanı tavsiye ederim. Ara sıra inişler çıkışlar olabilir nasıl biz insanlar olarak arada ofluyoruz makineler de ofluyor arada :kekw::brainfree:

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
gayet normal bir durum önemli olan ekran kartının boştayken bile tam yükte çalışıp çalışmadığıdır ona bak

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
hızlanıp ses yapıp bir süre sonra kesiyor benimde

Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
6 HİZMET YILI
O bende'de oluyor yani genel bir şey özellikle pc ilk açtığımda rx5600xt benim kart.
Eğer msi afterburner falan kullanıyorsan onunda etkisi var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...