Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yani bu soruna ne desem bilemedim hani desenki şu oyunu oynayacam 8 gb a gerek varmı onun yerine 6 gb atıyorum 192 bit şu ekran kartı var onu alsam iş görürmü diye sorsan bizde mantıklı öneride bulunabilirdik
ekran kartlarının gb ı önemli değil mi hangi devirde yaşıyorsun kardeşim? Yeni nesil oyunların çoğu 6gb ekran kartı kullanıyor daha düşük bir ekran kartıyla oyunu oynadığın zaman dar boğaz yaşarsın kasmalar takılmalar olur ara ara
ekran kartı 8 gb almanı öneririm oyunlarda faydasını görüceksin çok fiyat farkı da olmaz max 1000 tl filan diye düşünüyorum birde handi ekran katına alıcağına bağlı
msı vga geforge rtx 2080 Ti gaming xtrıo ekran kartını tercih edebilirim sana aynısını kullanıyorum ama bütçenin biraz yeterliliği bu durumda kendini öne atıyor o yüzden bütçen yeterliyse almanı tercih ederim dostum.
[QUOTE = "AcabaaKim, post: 3510105, member: 2032994"]
the gb of your video card is not very important if you don't buy a video card you can get 4 gb
[/ QUOTE]
Ihave amd r9370 x 4gb 256 bit works fine for me
Oynayacağın oyuna göre değişeceğini söylemek isterim. Apex gibi bir oyun oynayacaksan sana 4 GB bir bellek yeter ancak CyberPunk gibi bir oyun oynayacaksan en az 6GB bellekli bir ekran kartı seni çok rahatlatır ayriyeten senin asıl bakman gereken kaç bit ve veri akış birimi ne? Mümkün olduğu kadar GDDR5 ve 128-256 bit bir ekran kartı almaya özen göster
-Oynadığın oyunun gereksinimine hangi kalite ayarlarında oynadığına ve kullandığın monitörün çözünürlüğüne göre değişiklik gösterebilir. (2k monitörün var ise 720p 'de oyun oynamazsın sanırım)
-Günümüz oyunlarında 1440p Çözünürlükte en yüksek kalite ayarlarında oynamak istiyorsan minumum 6 Gb VRam 'e sahip bir ekran kartı tercih etmek senin lehine olacaktır.
Olayı biraz daha fazla kavrayabilmen için aşağıdaki görseli ekliyorum oyunların hangi kartta ORTALAMA ne kadar VRam kullandığını görebilirsin.
Grafikteki rakamlar Kaç GiGABYTE VRam Kullanıldığının ifadesidir. Örnek; 7.6 GB gibi.
MSI GTX 1650 SUPER GAMING X 128 Bit GDDR6 4 GB Ekran Kartı
Bütçe bakımından buna da bakabilirsiniz en azından bütçesi çok olmayan kullanıcılar için yeterli olacaktır.