Benim bir laptopum var ben bu laptopun ekran kartını değiştirmek istiyordum fakat bilgisayarı aldığım yere gittiğim zaman bu bilgisayara nvidia gtx 1080 veya başka bir ekran kartı takamayız dediler nedenini bilen var mı?
Dizüstü bilgisayarları masaüstü bilgisayarlar ile karıştırmayın Masaüstünde pir parçayı değiştirmek kolay olabilir ama dizsütü bilgisayarda hiç o kadar kolay değil ve dizüstü daha hassas bilgisayarlardır en ufak darbede bir yerleri kırılabililen bilgisayarlardır.ve her malzeme senin dizüstüne uyum sağlayacak diye bir kuralda yok.Dizüstünde uyumluluk sağlamak çok zordur.
Dizüstü bilgisayarları masaüstü bilgisayarlar ile karıştırmayın Masaüstünde pir parçayı değiştirmek kolay olabilir ama dizsütü bilgisayarda hiç o kadar kolay değil ve dizüstü daha hassas bilgisayarlardır en ufak darbede bir yerleri kırılabililen bilgisayarlardır.ve her malzeme senin dizüstüne uyum sağlayacak diye bir kuralda yok.Dizüstünde uyumluluk sağlamak çok zordur.
Kardeşim Dizüstü bilgisayarlarda parça değişimi çok zordur. Benim arkadaşım Leptabına çay döktü 8 ay onla uğraştı anakartı yanmış harddiski gitmiş hepsini değiştirtti. İmkansız değil ama çok zor eğer parça değiştirmeye meraklıysan leptabına takmaya çalışma git en baştan bilgisayar topla fazla performans niyetine bilgisayarı bozarsın/bozdurursun.