Meti̇n2 anlık ekran donması ve si̇yah ekran

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar yaklaşık birkaç aydan beri benim gibi güncel sistemlere sahip olan birçok oyuncunun yaşadığı bir problem mevcut, Metin2 TR veya PVP farketmeksizin birden fazla client açıkken birden tüm ekran windows dahil birkaç saniyeliğine siyah ekran oluyor ardından düzeldiğinde açık olan tüm Metin2 clientleri siyah kalıyor fakat oyunlar arka planda açık görünüyor.

Sistem Bilgilerim :
İşlemci : Intel Core i5-12500H
Dahili Ekran Kartı : Intel Irıs(R) Xe Graphics
Harici Ekran Kartı : NVIDIA GeForce RTX 4050

Benim kanaatime göre Metin2 tek client ile oynanırken dahili ekran kartı kullanıyor fakat birkaç client açıldığında sistem otomatik olarak dahili ekran kartından harici ekran kartına geçiş yapıyor ve clientler siyah kalıyor, MUX switch ile dahili ekran kartını iptal etmeyi düşündüm fakat bilgisayarım MUX'u desteklemiyor.
Diğer oynadığım hiçbir oyunda LoL, Valorant, CS gibi oyunlarda böyle bir problemle karşılaşmadım, birçok forumda da bu problemle alakalı konular açılmış fakat geçerli bir çözüm bulamadım.

Farklı bir forumda şöyle bir bilgi paylaşılmış belki çözüm için yardımı olabilir.

'' Event viewer uygulamasından hatanın kaynağına baktığımda 2 farklı şey karşıma çıkıyor:

1-) Display driver igfxn stopped responding and has successfully recovered.

2-) The program metin2client.exe version 23.1.4.0 stopped interacting with Windows and was closed.

Event viewer uygulamasından hatanın kaynağına baktığımda 2 farklı şey karşıma çıkıyor:
1-) Display driver igfxn stopped responding and has successfully recovered.

2-) The program metin2client.exe version 23.1.4.0 stopped interacting with Windows and was closed. ''

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
niceone

hahahha nice one

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
admini etiketleseydin kral oran gelirse sana cevabını yazabilirdi

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Verdiği hata ekran kartının sürücüsü kaynaklı. Ekran kartının sürücüsünü güncelleyip deneyebilir misin? Eğer nasıl yapacağını bilmiyorsan ekran kartının modelini atarsan yardımcı olabilirim.

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Verdiği hata ekran kartının sürücüsü kaynaklı. Ekran kartının sürücüsünü güncelleyip deneyebilir misin? Eğer nasıl yapacağını bilmiyorsan ekran kartının modelini atarsan yardımcı olabilirim.
Dostum konuda sistem bilgilerimi paylaşmıştım RTX 4050 fakat ekran kartımın sürücüsü güncel fakat tekrardan güncelleyelim ama benim kanaatime göre problem konuda bahsettiğim gibi oyunda anlık olarak dahili ekran kartından harici ekran kartına geçişten dolayı oluyor, tıpkı ekran kartını güncellerken ekran birkaç saniyeliğine kararıp tekrar düzelir ya onun gibi. Ekran tekrar düzeldiğinde ise tüm clientler siyah kalıyor fakat arka planda oyun aktif görünüyor sesler falan geliyor yani.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bildiğim kadarıyla Metin2'de oyun ayarlarında, Nvidia Denetim masasında ekran kartını seçsen bile harici değil, dahili ekran kartını kullanıyor. igfxn İntel dahili ekran kartlarını tarif eden bir kısaltma. Muhtemelen yaşadığın sorun bununla alakalı. Denetim masasından ekran kartı ayarladıysan veya oyun içerisinden ekran kartı ayarladıysan birbirine geçiş esnasında bu sorunu yaşıyor olabilirsin. herhangi bir ayarlama yaptıysan bu şekilde geri alıp deneyebilir misin?
Yani kısaca harici ekran kartını değil, dahili ekran kartını kullansın oyun. Bu şekilde sorunun bu olduğundan emin olmuş olabiliriz.

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bildiğim kadarıyla Metin2'de oyun ayarlarında, Nvidia Denetim masasında ekran kartını seçsen bile harici değil, dahili ekran kartını kullanıyor. igfxn İntel dahili ekran kartlarını tarif eden bir kısaltma. Muhtemelen yaşadığın sorun bununla alakalı. Denetim masasından ekran kartı ayarladıysan veya oyun içerisinden ekran kartı ayarladıysan birbirine geçiş esnasında bu sorunu yaşıyor olabilirsin. herhangi bir ayarlama yaptıysan bu şekilde geri alıp deneyebilir misin?
Yani kısaca harici ekran kartını değil, dahili ekran kartını kullansın oyun. Bu şekilde sorunun bu olduğundan emin olmuş olabiliriz.
Herhangi bir değiştirme düzenleme yapmadım, belki sorun win11'dedir diye win10'a çevirdim sistemi. Oyun içinde iki türlü de denedim hem CPU hem de GPU olarak şekilde iki türlü de aynı sorunu yaşadım. Oyunu oynarken herhangi birini iptal edebilir miyim onu düşünüyorum.

Üye
1 HİZMET YILI
hocam aynı sorunu bende yaşıyorum sen sorunu çözebildiysen yardımcı olur musun ?

Senin için dağları deler yol açarım yar
Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
2 HİZMET YILI
Hata ekran kartından dolayı herhalde ekranı kartını değiştir veya güncelle tekrar dene olmazsa admine sorarsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...