Ekran kartımı kullanamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Herkese merhabalar
Arkadaşlar bende msi ge70 olan gaming laptop var ancak oyunlarda en fazla 60 fps alıyorum ve internetten biraz araştırdım insanlar apex legendste bile 40 50 fps oynuyor.
Biraz araştırdım ve 2 tane ekran kartım olduğunu farkettim 1.cisi olan herşeyde o çalışan intel hd graphics 4000 ve 2. olan nvidia gt650m yani fark olarak tabi nvidia daha iyi gibi duruyor bana göre ama
Hiçbirşey şekilde oyunlara entegre edemiyorum veya bu 650m oyunları açmıyor sadece intel 4000 de açıyor hepsini ve bu da kasma donma vs şeyleri getiriyor yanında lütfen biriileri yardımcı olsun :)

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
dostum laptoplar otomatik olarak ekran kartını kullanıyor . nvide için denetim masasına girip oradan sol taraftaki menüden ekran katagorisine girip direk ekran kartını seçebilirsin. bayadır laptop kullanmadığımdan çok hakim değilim unutuluyor bazı şeyler. öğrendiğim bir tek şey var ise oda otomatik olarak ekran kartını seçtiği

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
knkm nvidia experience indir sürücü güncelle tekrar dene

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ekran kartını Nvidia'nın kendi sitesinden driver indirip güncelle. Kurulum yaptıktan sonra Nvidia Denetim Masasıda kurulmuş olucak. Masaüstündeyken sağ tıkla. Nvida denetim masasına gir. Sol taraftaki menüde PhysX yapılandırılması kısmına tıkla. Sağ taraftan PhysX İşlemcisini İntel değilde Nvidia seç. Kaydet. Aynı şekilde sol taraftan 3D ayarların yönetilmesi kısmına tıkla. Ordanda "Otomatik Seç" seçeneğini değiştirip Nvidia yap. Kaydet ve çık.

Üye
10 HİZMET YILI
bence bilgisayarına sağ tıklayıp yönet diyip aygıt yöneticisinden ekran kartlarına bak güncel degil ise yada eski bi driver kullanıyorsa ikisine de sag tıklayıp özellikler diyip üst pencere de bulunan aytıntılardan uyumlu kimliklere basıp driverınız tam adını ve modeli çıkıcaktır tabi direk isim olarak degil PC\VEN diye uzun bişi yazıcaktır onu kopyalayıp google de arat ve uygun driver modelini yükleyip pc ne entegre edebilirsin veyahut driver booster yükleyip driverleri otomatik taratabilirsin arkasından tekrar bilgisayar yönetimine girip sürücü güncelleştir diyip sürücü yazılımını bilgisayardan seçmeme izin ver diyip ordaki daha yeni olan driverın yüklenip yüklenmedigini kontrol edebilirsin ekran kartın yanmadıysa eminimki çalışacaktır zaten driverı aratrken orda kendi denetim merkezini yükleyecektir varsa da güncelliycektir :)

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
to make two video cards work together you need to do one simple action you just need to go to the control panel of Intel dalshey go to power consumption and put all the items maximum performance unsubscribe if you helped

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Sürücüleri güncelleyin ve nvidia kontrol panelinde ana kart olarak ikinci kartı seçin

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
dostum laptoplar otomatik olarak ekran kartını kullanıyor . nvide için denetim masasına girip oradan sol taraftaki menüden ekran katagorisine girip direk ekran kartını seçebilirsin. bayadır laptop kullanmadığımdan çok hakim değilim unutuluyor bazı şeyler. öğrendiğim bir tek şey var ise oda otomatik olarak ekran kartını seçtiği
merhabalar hepsinde aynısını yapıyorum ama pubg açarken yine intel hd 4000 ile açıyor neden

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
oyundan değiştirmeyi dene ekran seçeneğinden

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
nvida kontrol paneli ve kendisini güncelledim sorun düzeldi artık işlemciye yüklenmiyor deneyebilirsin çzöüm yolları ve güncelleme için youtubede var videolar

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaşım nvdia 4000 olan ekran kartı one bhord ekran kartı senin oynamak istedigin oyunu senin asıl kullandıgın ekran kartına bagdaştırman lazım

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
arka planda calisan bir seyler olabilir 2 ci suruculeri(driverlari)guncelle laptop cok isinirsa fps kaybi yasanmasi normaldir

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Öncelikle DDU , yani Display Driver Utility indiriyorsun ;
o programla ne var ne yok temizliyorsun siliyorsun Driverları ,
driverları silmek için PC yi güvenli modda açmanı istiyor ,
ondan sonra Ekran kartı driverini yüklüyorsun ,

ve bios ayarlardan aktif görüntü birimini harici ekran kartı seçip kaydet.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
laptoplarda boyle bi yazılımsal sıkıntı var . onun cozumu internette bula bilirsin dahili islemciyi kapatma yolu.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
nvdiadan kendi bilgisayarın özelliklerine bakarak indir ve güncelle ozaman düzelir

Dark Knight Buff
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
eğer laptop kulla nıyorsan nvdia ayarlarından varsayılan gpuyu nvdia yüksek performaslı kartını seçip intelin dahili gpu sürücüsünü silerek dene birde benim eski laptobumda i7 7700hq ve gtx 1060 vardı bazen oyunlarda hd graphicis kullanıyordu bu şekilde yaptım düzelmişti yanlışım varsa affola iyi forumlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...