Çözüldü harici ekran kartını öncelikli yapabilir miyim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar aşşadaki resimde göründüğü gibi 2 adet gpu var fakat öncellikli olan intel olduğu için ben nvidia'nın istediğim özellikleri kullanamıyorum.
Amacım inteli devreden çıkarmak ve tek nvidia kullanmak.
1648923487988.png

Fakat biraz araştırdım biosdan devre dışı bırakmak varmış gelişmiş özelliklerden.
Bazı yerlerde "muxless" yazanlar yapamazmış ve bende öyle yazıyor.
Bazı yerlerde inteli devre dışı bıraktım ekran gitti yazanlar olmuş.

Şimdi ben sorun yaşamadan bir şekilde harici gpu nun özelliklerini kullanabilir miyim bir şekilde

Çözüm
Sen hariciyide alsan görüntü asla kesilmez . Tüm ekran kartlarını çıkarsan bile bilgisayar işlemciden görüntü verebilir. Hangisini asıl kart yapmak istiyorsan diğerini devre dışı bırak
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Tam olarak ne özelliği nerede kullanmak istiyorsun. İstediğin şeyleri biraz açıklayabilirsen o şekilde yardımcı olmaya çalışalım. Ekran kartı ve güç ayarlarında masaüstünde her zaman hangi ekran kartı kullanılacak diye seçenekler de mevcut. Çoğunlukla performans modlarında oluyor. Masaüstünü bir ekran kartı, oyunları ghrici ekran kartı çalıştırsın gibi ayarlar da mevcut yanılmıyorsam

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Tam olarak ne özelliği nerede kullanmak istiyorsun. İstediğin şeyleri biraz açıklayabilirsen o şekilde yardımcı olmaya çalışalım. Ekran kartı ve güç ayarlarında masaüstünde her zaman hangi ekran kartı kullanılacak diye seçenekler de mevcut. Çoğunlukla performans modlarında oluyor. Masaüstünü bir ekran kartı, oyunları ghrici ekran kartı çalıştırsın gibi ayarlar da mevcut yanılmıyorsam
nvidia nis diye özellik var hem o hemde alltaki yerdeki seçenekler bende yok
1648931549362.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Nvidia Geforce Experience yükleyerek NIS özelliğini aktifleştirebilirsin. Aynı yerden hangi uygulamanın hangi ekran kartı kullanacağı da seçiliyor olmalı.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Nasıl açıldığını biliyorum bak tam okumamışsın sanırım.Birincil olarak intel gözüktüğü için ben bu özelliklerden yararlanamıyorum

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Sen hariciyide alsan görüntü asla kesilmez . Tüm ekran kartlarını çıkarsan bile bilgisayar işlemciden görüntü verebilir. Hangisini asıl kart yapmak istiyorsan diğerini devre dışı bırak

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
arkadaşın muxless dediği olay dahili ve harici ekran kartlarının birbirine bağımlı olması oalyı zaten dahiliyi kapatınca harici de kapanıp görüntü gitmiyor o sistemlerde

Lossless Scaling diye bu NIS ve benzeri sistemleri kullanmayı kolaylaştıran bir program varmı. Steam de de mevcut. Bunu dene istersen alta indirme bağlantısı da koydum.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...