ekran kartını iptal etme (notebook)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
arkadaşlar laptobumda ekran kartım arızalı. ekran kartını yükleyince görüntü gidiyor. ama sorun bu değil sorun şu. bilgisayar açılırken görüntü gelmiyor ama ben güvenli modda açınca görüntü geliyor. ne yapabiilirim acaba. birde şöyle birşey denemiştim. ekran kartını yüklemiştim başlangıçta catalyst control center vardı güvenli modda açıp bunu iptal ettim ve görüntü gelmeye başladı. ama şimdi devredışı olmasına rağmen yine gelmiyor görüntü sanırsam ekran kartı devreye girince görüntü gelmiyor ama onbord la görüntü açılıyor.
1- bilgisayar açılırken ekran kartını nasıl iptal ederim.
2- güvenli modda açıkken görüntü geliyor ama normal açılırken görüntü gelmemsi ekran kartı değil başka ne olabilir.
3- lütfen format atcılar uzak dursun...

Web Yazılımı Ve Ağ Güvenliği
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
hocam bıraz bılgın varsa ac arkasını ekran kartı kablolarını sok diger türlü bilgim yok

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Tek ekran kartımı var yoksa çift ekran kartımı var kanka ona göre çift ekran kartı ise birinin sürücülerini kaldır veya devre dışı bırak safe mod da laptoplarda çoğunlukla çift ekran kartı olduğu için bunu söyledim

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Aygıt yöneticisinden istediğin donanımı devre dışı bırakabiliyosun. Fakat yediden başlatınca kalıcı olur mu emin değilim. Tabi aynı yerden driverlarıda silebiliyosun. Silersen muhtemelen işini görür.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ekran kartını güncel tutman gerekiyor veya iade etmen lazım servisi varsa oraya götür sorun tespiti yaparlar orda

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
kardeşim aygıt yöneticisinden çıkartılıyor diye biliyorum oraya bir bak istersen

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
kanka aynısı bende vardı chipset arızalıydı 600 liraya değiştirdim şimdi kullanabiliyorum
Post automatically merged:

güvenlli modda entekre kart ile açarsın ordan aygıt yöneticisnde ekran bölümünden devre dışı bırakabilirsin

Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Pc açabiliyorsan aygıt yöneticisinden kapata bilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
güvenli modda gir arama yerine aygıt yöneticisi yaz görüntü bağdaşçıları kategorisine tıkla ordan ekran kartı adları var sağ tıkla devre dışı bırak ve kaldır var devre dışı bırak yazanaa tıkla ekran kartını devreden çıkartabilirsin iyi akşamlar

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
knka aygıt yöneticisindeen hallediliyor birde ekstra program var onu dene

Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
is it a dedicated graphic card or a onboard graphic card ? i think if its onboard you should have something like "Internal Graphics Mode" in bios , you put the value on disable, if you see "igfx" change it to "PEG" or for "PCI"

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ekran kartını güncel tutman gerekiyor

RedSecurity
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
güvenli mod ile aygıt yöneticisnden ekran kartını kapat yada ekran kartının kablosu cıkar ama dikkat et

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Bilgisayarın marka yada modeline göre nasıl bios ayarlarına girdiğini bulman gerek F2 yada DEL tuşu olma ihtimali yüksek ve oradan advanced sekmesi muhtemelen 2. sekme oradan harici ekran kartını disable edebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...