Ekran yırtılması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
arkadaşlar oyunlarda 100fps üzeri alıyorum fakat ekran yırtılması oluyor nasıl önleyebilirim?
(monitör 60hz)

“Asgari ücret gibiyim kimse benimle geçinemiyor”
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Kanka ekran yırtılması,eğer fps in monitör hz ini geçerse oluyor diye biliyorum.Ör gta 5 de 80-100 ararı fps alıyorsun monitör hz in 144 ise yırtılma olmuyor gibi.

En kötü savaş bildiğin ve hissettiğin arasındadır
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kanka bende laptop var 60hz bu arada yırtılma herz'den kaynaklanıyor bende 60 hz laptop var 85 hz yaptım ben bunu bir program ile ne yırtılma kaldı ne birşey sanada o programı öneriyim kardeşim

Video bu bu videoda ne yapılması gerektiğini adam anlatmış herz'i fazla yükseltme ekran giderse kurtarmak zorunda kalabilirsin yada format atmak zorunda kalabilirsin. İndirme Linki Video Altında Link'te

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kanka bende laptop var 60hz bu arada yırtılma herz'den kaynaklanıyor bende 60 hz laptop var 85 hz yaptım ben bunu bir program ile ne yırtılma kaldı ne birşey sanada o programı öneriyim kardeşim

Video bu bu videoda ne yapılması gerektiğini adam anlatmış herz'i fazla yükseltme ekran giderse kurtarmak zorunda kalabilirsin yada format atmak zorunda kalabilirsin. İndirme Linki Video Altında Link'te
bilgisayar kötüyse dediğinden kastı monitör mü yoksa diger ekipmanlar mı

Uzman Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Eğer aldığın fps monitörünün hz'sini geçiyorsa yırtılma oluşur. Bunu önlemenin 2 yolu var.
1. Yol oyunun ayarlarından v-sync'yi açmak. V-sync fpsyi monitörünün hz'siyle senkronize eder.
2. Yol 144 hz yada 244 hz bir monitör almak sana kalmış. Hz yükseldikçe zaten fiyatda artar tahmin ettiğin gibi ama senin tercihin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...