Elektrikçiler bi toplanın bakim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Ben pille çalışacak basit aydınlatma yapmak istiyorum bunu kümese yerleştiricem aydınlatma için ama hangi ampul ile yapsam hem aydınlatma iyi olur hemde pil uzun dayanır.

Web Yazılımı Ve Ağ Güvenliği
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
tasaruf ampullerı var hem az elektırk harcar hemde cok aydınlatır
Post automatically merged:

tasaruf ampullerı var hem az elektırk harcar hemde cok aydınlatır
+ olarak basıt bır arduıno devresı yaparak aksamları yanmasını sabahları sonmesını saglarayarak elektırkten tasaruf edersın ve ınsana ıhtıyac kalmaz kapat ac için

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben pille çalışacak basit aydınlatma yapmak istiyorum bunu kümese yerleştiricem aydınlatma için ama hangi ampul ile yapsam hem aydınlatma iyi olur hemde pil uzun dayanır.
özele gel birtane ampul var onu atayım sana hem ucuz hemde istediğin renk felan yapabiliyorsun 40 tl felan

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
bana kendim yapacağım. çok basit olsa olur loş bi ışık versin yeterli bıldırcınların gece çiftleşmeye devam etmesi lazım :D
StRangerR ben o devreyi sit tin sene yapamam :D

Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Makel led ampul 3w 3000k yaz google a çıkar orda knk

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum çok çeşitli yapabilirsin bu konuda sınır yok ben kendi odamda serit led kullaniyorum
1 Adet şerit led al buna bir 12 v düşürücü al bunu bir adaptöre bagla fise tak bu kadar
1 metre serit led yeterlidir kümes büyükse duvara boydan boya cekebilirsin
Hazır satılan ardino devrelerde mevcut hareket sensönlude yapabilirsin kapıyı açinca ışık yanar

Pc amfime basa duyarlı led yapmıştım rbg şerit led di
Amfi kaldıramayınca sökmüştüm
Lumen yani parlaklık degerleri led fiyatını degistirir dostum
♦️❤❤❤♦️

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ışığa Duyarlı LDR ile yapabilirsin Bu sayede ışık olmadığında otomatik devreye girebilir

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Arkadaş basit bir şey istemiş herkes arduino devrelerden bahsetmiş. Hayatınızda hiç kullandınız mı acaba ? Dostum soruna gelince bir elektrik elektronik müh olarak söyleyeyim seçebileceğin çok çeşit lamba piyasada zaten yok.

Eski tip yanmayla çalışan lambalardan uzak durman senin için tasarruf demek. Ama eğer yakacağın lambalar kümes sıcaklığına etki etsin diyorsan eski tip yanmalı lambulleri tercih edebilirsin. O tür lambüller ışığı açığa çıkartırken etrafa ısı yayar. Şuan günümüzde genellikle kapı üstlerinde aydınlatıcı olarak kullanılırlar. Benim sıcaklıkla ilgili bir derdim yok diyorsan led lamba tak kafan rahat olsun. Ek olarak kapasitörle bataryayla pille vb uğraşma 5-6 tane güneş pil hücresi al zaten sana yeter. Geceleri ışık otomatik yansın istiyorsan arduino ile uğraşmana gerek yok. Bir tane xor kapısı al. Bir tane de kapasitör al. Güneş pili sabahları kapasitörü doldurur. Şimdi kapasitörün çıkışını xor kapısının birinci girişine ver. Güneş pilinin çıkışı kapasitedeydi, bir tane daha çıkış alıp onu da xor kapısının ikinci girişine ver. Xorun çıkışını da direk lambaya ver.Bu sayede akşam olduğunda lamba otomatik olarak yanar.
Çünkü xor kapısı iki girişin değerini karşılaştırır. Bir girişte gerilim varsa 1 yoksa 0 olur diye düşün.
Güneş pilinden kapının 1.girişine vermiştin, sabahları 1. Girişin değeri 1 olucak. Güneş pili kapasitörü dolduruyordu, kapasitenin çıkışını da ikinci girişe vermiştin, sabahları güneş pilinden gerilim kapasitöre, kapasitörden de xor kapısının ikinci inputuna gideceğinden 2. Girişin değeri de 1 olucak. Xor kapısı eğer iki girişin değeri aynıysa çalışmaz. Bu yüzden sabahları lamban yanmaz. Akşam oluğunda güneş pili gerilim üretemeyeceğinden 1.girişin değeri 0 olur. Ama kapasitör dolu olduğundan 2.girişe gerilim gider ve 1 olur. İki giriş farklı olduğundan xor kapısı çalışır ve kapasitedeki gerilim çok ama çok az kayıpla xor kapısının çıkışına yani ampüle gider. Umarım anlamışsındır. Bir elektrikçiye git adama söyle direk yapar sana bunu 10 tl bile almaz :D

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Knk giriyorsun markete tasarruflu ampül alıyorsun. Normal ampülün %1'i kadar elektrik yakar tasarruflu ampüller.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar hiç uğraşmadım çünkü yaz ayında ısıtıcıya gerek duymayacağım. Basit elektrik devresi yaptım kümese taktım. Nasipse kışa yakın termostatlı ısıtıcı bağlamayı düşünüyorum. O zamana kadar bu beni çok güzel götürür diye düşündüm.
Post automatically merged:

Kurucu arkadaşım. Zerre elektirik bilgim yok desem yeridir. Ama not aldım bi kenara :)

Coder By Ares
Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kümes için en iyisi sarı ampül güzel aydınlatır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...