The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
- Ödüller
- 10
- Sosyal
4 HİZMET YILI
Elektrikli araç üreticisi Polestar, bugün yaptığı açıklamada, üretim rehberliğini düşürdüğünü ve iş gücünde kesintilere gideceğini duyurdu. Şirket, küresel araç üretimindeki zorluklar ve arz zinciri sorunları nedeniyle revize edilmiş bir üretim planına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Polestar, elektrikli otomobilleriyle tanınan bir şirket ve sürdürülebilir mobilite alanında inovasyon ve performans odaklı araçlar üretiyor. Ancak, küresel çapta yaşanan araç tedarik sorunları, şirketin üretim hedeflerini etkiledi ve mevcut pazar koşullarında revize edilmiş bir yaklaşım benimsemesine yol açtı.
Şirket, arz zinciri sorunlarının yanı sıra malzeme sıkıntıları ve tedarik gecikmeleriyle karşılaştığını açıkladı. Bu durum, üretim planlarında revizyon yapmayı ve mevcut zorluklara uyum sağlamayı gerektiriyor. Bu çerçevede de Polestar, bazı kesintilere gitme kararı aldı.
Şirketin CEO'su, bu zorlu dönemde adaptasyonun önemini vurgulayarak, Polestar'ın müşterilere kaliteli ürünler sunma ve sürdürülebilir mobilite vizyonunu gerçekleştirme hedeflerinden sapmadığını belirtti. İş gücündeki kesintilerin, Polestar'ın daha verimli bir yapıya geçmesini ve operasyonel sürdürülebilirliği sağlamasını destekleyeceğini ifade etti.
Polestar, elektrikli araç pazarında rekabetin giderek arttığı bir dönemde aktif olarak faaliyet gösteriyor. Şirket, iş gücünde kesintilere giderek, mevcut pazar koşullarında daha esnek ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermeyi hedefliyor.