- Moderatör
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Moderator
- Ödüller
- 5
Elektrikli otomobil fiyatları artmaya başladı Karbon ayak izi emisyon standartları ve teşvikleri nedeniyle özellikle Çin ve Avrupa'da elektrikli araçlara ilgi arttı.
Elektrikli araç satışları geçen yıl 6,6 milyon oldu. Bu ilgiye rağmen son zamanlarda Tesla, Ford ve Rivan gibi elektrikli otomobil üreticilerinin yaptığı otomobillerin fiyatları yükselmeye başladı.
Hatta geçen hafta GMC Hummer'ın fiyatı 6.250 dolardan 105.000 dolara sıçradı.
Autoblog'a göre elektrikli araç fiyatlarındaki artışın birçok nedeni var.
Bu sebeplerden biri akü ve araç üretim maliyetlerinin artmasıdır.
Bir yandan devam eden küresel lojistik sorunlar bu araçların üretimini etkilemiş, içten yanmalı motorlu araçlara göre %50 fiyat artışına neden olmuştur.
Hollandalı otomobil üreticisi Stellantis'te üretime başkanlık eden Arnaud Deboeuf, Bloomberg'e Stellantis'in elektrikli araç üretim maliyetini yüzde 40 azaltmayı hedeflediğini söyledi.
Ona göre elektrikli araçların fiyatı düşmezse yakında elektrikli araç piyasası çökecek.
Buna ek olarak, şirketin CEO'su Carlos Tavares, Avrupa Birliği'nin 2035 yılına kadar kıtadaki içten yanmalı motorlu araç satışını sona erdirme planına ilişkin şüphelerini dile getirdi.
Yine de bazı markalar gelecek yıl daha düşük araç fiyatlarını hedefliyor.
2023 Chevrolet, yeni model yılı için 6.000 $ fiyat düşecek. Sonuç olarak, aracın fiyatı 26.000 $ 595'e düşecek.