Onaylı Üye
herşey psikolojiye bakar bir böceği ezerken çirkin diye ezersin kendini onun yerine koyarsan ezmezsin konun biraz alakasız geldi ama neyseİnsan empati yapabilen bir canlıdır ama bu neye göre belirleniyor ? Bildiğiniz üzere en temel mantığı "Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma" şeklindedir fakat bunu kendisi gibi bir Omurgalı/Memeli vb. gibi bir canlıya karşı yaparken hamamböceği, sinek vb. şeylere karşı empati duymaz veya çok nadirdir ve acısak bile ona yaptığımız en iyi davranış "Sakat bırakıp camdan aşağı atmak" olur. Bunun ben psikolojik değilde evrimsel süreçle bağdaştırıyorum, bunun hakkında yapılmış hiç bir makaleye de rastlamadım. Bende bu soruyu size yöneltmeye karar verdim. Ayrıca OSB tanısı konulan kişilerinde empatinin farklı çalışması veya az olması DNA göre olduğunun kanıtı değil midir ?
Empatinin evrimsel süreçte kazandığımızı düşünürsek psikolojik değil gibi duruyor. Böceği çirkin diye ezmiyoruz. Evime giren kedi ile sineği düşünürsem sineği direk öldürürüm ama kediyi okşaya okşaya çıkarırım.herşey psikolojiye bakar bir böceği ezerken çirkin diye ezersin kendini onun yerine koyarsan ezmezsin konun biraz alakasız geldi ama neyse
ne psikolojik değilmiş gibi duruyor düşünen tek canlı insan düşünmek : psikolojiEmpatinin evrimsel süreçte kazandığımızı düşünürsek psikolojik değil gibi duruyor.
Düşünen tek canlı insan değildir.ne psikolojik değilmiş gibi duruyor düşünen tek canlı insan düşünmek : psikoloji
insan dır hangi canlı düşünüyo olum başka ?Düşünen tek canlı insan değildir.
Evrim Ağacı "Gerçekten Bir Bilince Sahip miyiz ?" yazısını okumanızı öneriyorum. Zamanınız varsa "Özgür İrade" ile ilgili olanları da dinliyebilirsiniz.insan dır hangi canlı düşünüyo olum başka ?
iradeDüşünmekten kastın nedir ?
Şuan ki Bilimsel bilgiler doğrultusunda irade ne kesin dille var denilenebilir nede yok
Arkadaş illa ısrar ediyorya *** mısın kankaa düşünen tek canlı insandır
ya bu mesajı yazmak için düşünmüyomusun kardeşim ?Şuan ki Bilimsel bilgiler doğrultusunda irade ne kesin dille var denilenebilir nede yok
ohh be kankam canımsın ya adama düşündüğünü kanıtlamaya çalışıyorumArkadaş illa ısrar ediyor
İnsandan başka düşünüp yapabilen bir canlı mı varmıs ??
♥♥♥
Kendini başka canlı mı zannediyor anlamadımya bu mesajı yazmak için düşünmüyomusun kardeşim ?
bir örnek vereceğim belki o zaman düşündüğünü kanıtlayabilirim
sen yürürken bir köpek görürsen ateş çıkmış o yüzden duman dersin ancak köpek sadece duman der o kadar ateşi düşünmez
ohh be kankam canımsın ya adama düşündüğünü kanıtlamaya çalışıyorum
ne kadar haklı olduğunu anlatamam sana yaKendini başka canlı mı zannediyor anlamadım
Zaten konu okudum bana biraz alakasız gel gibi
♥♥♥
Lütfen bu sözleri yazarken kuyruksuz maymun olduğumuzu unutmayalımKendini başka canlı mı zannediyor anlamadım
Zaten konu okudum bana biraz alakasız gel gibi
♥♥♥
kanka şaka yapıyosun dimi kuyruğumuz var omurga ahaha senin gibi oldum ben güzel sorular soruyodum ne yaptın bana ne yaptın ?Lütfen bu sözleri yazarken kuyruksuz maymun olduğumuzu unutmayalım
ne kadar haklı olduğunu anlatamam sana ya
tamam biz birer hayvanızLütfen bu sözleri yazarken kuyruksuz maymun olduğumuzu unutmayalım
Eğer evinde o kadar sinek değilde kedi olsaydı terlikle pestili çıkana kadar vurur muydun ? Cevabını merak ettimDostum evimiz karaböceklerle dolu sen benim yerimde olsan onları öldürmezmisin. her öldürmediğin gün dahada artıyor karaböcek ezmekle empatinin alakası yok
kanka bugün kaç kere girdin kısır döngüye en az 10 var bence :dtamam biz birer hayvanız
Ama insanda düşünebilen bir varlık
Ben biraz daha kalırsan kısır döngüye girecem
Balkona hava almaya çıkıyorum düşüneceğim biraz kafamı dağıtmam lazım
♥♥♥
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?