Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
nesline ve modeline bağlı dostum ama benim düşüncem amd ryzen işlemciler intele göre daha iyi güç kullanımı intelden düşük olmasına rağmen ondan daha iyi bir performans ve termal verimlilik sağlamakta.
Onemli olan ryzen 5-7 vb olması degil intel icin de gecerli onemli olan islemcinin yeni nesil olması ve sagladıgı ozellikler frekans degeri islem parcacıkları cekirdek sayısı vb
Bu kadar da bilgisizliğinizi belli etmeyin. Modele göre değişiyor sence Ryzen 1800 ile İntel 13800 aynı mı?
Arada kaç nesil fark var. Önemli olan FP (Fiyat-Performans) olması.
Ayrıca mimarisi + L3-L2 önbelleği. Yazılım sorunu var mı? vb. Aslında o en önemsiz gözüyle baktığınız o 1-2 özellik ne kadar performans fark ettirdiğini, işlemciyi alınca anlayacaksınız.
(Düzenlendi)
Dostum intelin bazı nesilleri İş için tasarlanmışken Ryzen ise çoğunluk oyun için. Şahsen Ryzen'ın 2000 tl'lik apu işlemcileri bile çok iyi ve r5 5600g kullanan biri olarak çoğu oyunu açıyorum sonradan ekran kartı eklersende on numara oluyor