En kolaydan oyun yapma motorlarından biri.Ren'py! Ren'py Nedir? Hazırlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
9 HİZMET YILI
Ren'Py Nedir?
Ren'Py,adından da anlaşılacağı üzere Pyhton'dan yapılmış bir oyun motoru diyebiliriz.Genellikle yapılan oyunlar visual novel (gorsel roman) ,text adventure,dating sim,life sim yada korku türündedir.Ren'Py oyununa örnek Doki Doki Literature Club verebiliriz.Ren'Py programnı kendi sitesinden indirebilirsiniz.Ek olarak şöyle bir üzücü durum var ki Türkçe dil seçeneği olsa bile Türkçe dil proje kurmaya çalışınca hata veriyor.Umarım düzeltirler

Oyun Hazırlamak İçin Gerekli Dosyalar
Not:Link veremedim ama bulamazsanız bana özelden mesaj atın ben yardımcı olurum :)

Ren'Py Launcher:Nedenini söylemem gerek yok herhalde :D

Atom:Ren'Py Launcher'ı indirdiğiniz sitede biraz aşağıya giderseniz Editor Downloads yeri var.Orada isterseniz jEdit,Atom yada Editra indirebilirsiniz.Ama en işlevli ve kolayı Atomdur.Atom,oyunu programlamamıza ve komut dosyalarını düzenlemimize yardımı dokunacak

DAZ Studio:Karakter,mekan ve başka şeyler modellemeye yardımcı olacak programdır.Kendi sitesinde ücretsiz karakter modelleri vardır indirip düzenleyebilirsiniz.

Ren'Py Launcher
Programı açtıktan sonra karşımıza 2 proje çıkıyor.Bunlar ile Ren'Py hakkında ön bilgi sahibi olabilirsiniz.Şuanlık buralarda durmayacağım çünkü sonra isterseniz Ren'Py programlama hakkında bilgi verebilirim :)
konu2.PNG

Komut Dosyaları Hakkında Bilgi

Script.py:
En önemli kısım burasıdır.Karakter oluşturma,metin yazma vb işlemler burada yapılır.
Options.py:Oyunun genel özellikleri yani versiyonu,oyun adını vb şeyleri ayarladığınız yer.Ama bunu Ren'py Launcher'dan da düzeltebilirsiniz.
Gui.py:oyunun çözünürlüğünü,yazı fontu büyüklüğü vb. ayarladığınız yer.
Screen.py:burası da önemli kısımlarından birisi.Oyunun ana menüsünü;"save","auto" gibi yerleri örnek olarak "kaydetme","otomatik" gibi çevirdiğimiz yerler.Ama bence bunu en son yapmanızı tavsiye ederim :)

Umarım yardımım dokunmuştur :) Kafanızın karıştığı yerleri yada hatalı olduğum yerleri yazarsınız mutlu olurum.​

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ren'py oyun motoruyla yapılmış bir kaç oyun oynamıştım. Konu için teşekkürler bu arada.

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
İşine yarayan illaki olur indirip bende bi deneyeceğim teşekkürler hocam

Üye
6 HİZMET YILI
Oyun programlamayı öğrenmek güzel birşey ama ileride başkasının emri altında çalışıp yılda 120 bin dolar kazanmaktansa pythonu derinlemesine öğrenip bir sanal yapı oluşturup max 3 - 4 yılda 10+ miliyon dolardan fazla kazanmak mümkün. Tabiki öğrenme sürecinde boş kalmamak için başka biryerde çalışılabilir veya kendine özel bir site açıp becerilerini ücret karşılığı satabilirsin. Django ile yapacağın yönetim panellerini satabilirsin, sunucular için özel bir yapı oluşturabilirsin. Paylaşımın mantıklı olmuş çünkü bu alanda uğraşan insanlar için faydalı ve güzel olmuş. Good day bayım :D

Üye
6 HİZMET YILI
Teşekkürler bilgilendirmeniz için. Umarım ileride benimde güzel bir MMORPG oyunum olur ve bu oyunda Türk tarihini güzel bir biçimde yansıtabilirim.

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bayağı Renpy oyunu oynamış biri olarak çok faydalı bir paylaşım olduğunu düşünüyorum. Hatta kendimde bir deneme yapmak istiyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Denemek lazım. Gördüğüm bir kaç oyun vardı. Bilgi için teşekkürler.

Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bilgiler için teşekkürler.

Ya istiklâl ya ölüm
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Ren'Py uygulama olarak oldukca basit bir konu aslinda biraz uzerine dusmek biraz kafa yormak tamamen cozmene yardimci olabilir. Paylasim icin tesekkurler bir cok arkadasin isine yarayacak bilgiler.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bu program hakkında bir kaç video çekmeniz mümkün mü

UwU :3
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
detaylı anlatım teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Denemek gerekiyor teşekkürler

who knows when you will be gone
Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Ren'py oyun motoruyla yapılmış bir kaç oyun oynamıştım. Konu için teşekkürler bu arada.

ACILAR VE KEDER
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
TEŞEKÜRLER KARDEŞİM DENİYECEĞİM

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
bilgilendirme için çok teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Python gücünü oyunlara verdik artık.

Oyunlar için fazla yüksek seviye bir dil değil mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...