Eski Ram vs Yeni Ram

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Pc'im yaklaşık 6 senedir ve hiçbir parçası değişmedi.Şu an kullandığım RAM:M471A5143EB0-CPB olarak geçiyor ve belli ki baya eski satıştan kaldırılmış anlaşılan.Ben yeni RAM almak istiyorum fakat araştırdığımda şu an kullandığınız RAM'in aynısını alırsanız daha iyi olur denmişti.Ama satışta bulamıyorum onun yerine herhangi bir RAM alsam sorun olur mu? Bilgisayarıma uyup uymadığını nereden kontrol edebilirim?

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Ramin aynısı olursa tabiki çok daha iyi fakat yoksa raminle aynı özelliklere sahip bir ram sıkıntı çıkarmaz kaç gb ve mhz olduğuna bakman gerek

hEKLenDinEvlat
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Cpu Z programıyla Ram bölümüne girip oradaki latency değeriyle örtüşen bir Ram alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden her türlü Ram bulunuyor.

Üye
5 HİZMET YILI
Öncelikle bilgisayarının DDR kaç olduğunu öğrenmen lazım CPU Z programı tavsiyemdir ardından anakartının destekleyeceği maksimum ram kapasitesini ve frekansı(mhz) öğrenmen lazım bunu anakartın modelini yazarak öğrenebilirsin son olarakta windowslarda 32 bit en fazla 4 gb destekler bunu da aklında bulundur.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Anakartın desteklediği her türden rami takabilirsin uyumluluk kısmı birden fazla ram takarsan devreye giriyor yani 2 tane birbirinden farklı ram büyük sorunlar ortaya çıkarabiliyor diğer türlü tek ram takacaksan anakartla olan uyumluluğuna bakman yeterli. Birden fazla ram takacaksan iki ramin ddr mhz cl hatta markalarını bile aynı tutman en iyi seçenek.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Anakartın desteklediği her türden rami takabilirsin uyumluluk kısmı birden fazla ram takarsan devreye giriyor yani 2 tane birbirinden farklı ram büyük sorunlar ortaya çıkarabiliyor diğer türlü tek ram takacaksan anakartla olan uyumluluğuna bakman yeterli. Birden fazla ram takacaksan iki ramin ddr mhz cl hatta markalarını bile aynı tutman en iyi seçenek.
Peki şu an kullandığım RAM'i çıkarsam yerine anakartımla uyumlu 2 tane aynı marka ram alsam sorun olur mu ?

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Peki şu an kullandığım RAM'i çıkarsam yerine anakartımla uyumlu 2 tane aynı marka ram alsam sorun olur mu ?
Hiçbir sorun olmaz dostum alacağın 2 ramin birbirine uyumuna da dikkat et. Yani ram hem anakartına uyumlu olmalı hem de 2 ram birbirine uyumlu olmalı.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
kanka ben daha önce öyle bir cahillik yaptım sen yapma 3000mhz 2x4 ram aldım sadece biri kingston du öbürü t force idi kanka her özellikleri aynı delay süresi gibi bişey var bunda o bile aynı ama markadan patladım ekran kartımı yaktım rx 570 gitti çok kırıcı bir olaydı

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
eski nesil ramlar yeni nesillerin yanında fıs kalıyo en iyisi dd4 ram almak eğerki oyun oynayacaksanız

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Cpu Z indir degerlere bak aynısını sabicinden yada hotgo sitesinden bula bilirsin

Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
sorun olmaz hemşerim al kullan mhz sine dikkat edip al aynı hz de olsun

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
kardeşim bilgisayarının anakart modeline bak internetten araştır anakarttı ram desteğini

Üye
5 HİZMET YILI
cpunun mhzsi aynı olması yeterli 6 senelikse pc zaten muhtemelen ddr3tür genelde 1333 mhz gibi bir şey oluyordu yanlış hatırlamıyorsam eski pcler.

Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
aynı mhz de olacaz ona bak bide anakartına bak ona göre al bence pc ni değiştir komple :D paran varsa kendine masaüstü toplama al hemşerim

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
The RAM has a relationship with the motherboard, so if your computer is of the old type and you want to put a modern type of RAM, it will never work.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Kaç mhz olduğunu öğren cpuz yada bios ekranından daha sonra o mhz de bir RAM alabilirsin

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
hiç sorun olmaz kardşm aynı markadan alabılrsn hem 6 senelık pc yenılenmiş olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...