Çözüldü Ethernet kartını görmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhabalar benim masaüstü pc m de ana karta bağlı olan ethernet kartı yanmıştı bu yüzdne internete bağlanmıyordum yeni bir ethernet kartı sipariş ettim siparişim geldi taktım ama aygıt yöneticsinde gözükmedi bir kaç araştırdım biosta bazı yerleri enable yapmama gerektiğinin gördüm yaptım uyguladım ama sonuç değişmedi halen aygıt yöneticisinde ethernet kartım gözükmüyor lütfen yardımcı olabilcek var mı

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
BIOS'ta entegre bileşenler veya aygıtlarla ilgili bir seçenek olabilir. "Onboard Devices Configuration" veya benzer bir ad altında Ethernet kartını etkinleştirebileceğiniz bir seçenek olabilir. BIOS'ta bu tür bir seçenek varsa, etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.
Yeni bir Ethernet kartı taktıysanız, genellikle kartla birlikte gelen sürücüleri yüklemeniz gerekebilir. Kartın kutusunda veya üreticinin web sitesinde sürücülerin indirilebileceği bir yer olabilir.
Windows'ta "Cihaz Yöneticisi"ne gidin ve Ethernet kartınızın orada listelenip listelenmediğini kontrol edin. Eğer Ethernet kartınız burada listelenmiyorsa, bilgisayarınızın Ethernet kartını algılayamıyor olabilir. Burada "Bilinmeyen bir aygıt" ya da "Diğer aygıtlar" gibi bir...
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
BIOS'ta entegre bileşenler veya aygıtlarla ilgili bir seçenek olabilir. "Onboard Devices Configuration" veya benzer bir ad altında Ethernet kartını etkinleştirebileceğiniz bir seçenek olabilir. BIOS'ta bu tür bir seçenek varsa, etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.
Yeni bir Ethernet kartı taktıysanız, genellikle kartla birlikte gelen sürücüleri yüklemeniz gerekebilir. Kartın kutusunda veya üreticinin web sitesinde sürücülerin indirilebileceği bir yer olabilir.
Windows'ta "Cihaz Yöneticisi"ne gidin ve Ethernet kartınızın orada listelenip listelenmediğini kontrol edin. Eğer Ethernet kartınız burada listelenmiyorsa, bilgisayarınızın Ethernet kartını algılayamıyor olabilir. Burada "Bilinmeyen bir aygıt" ya da "Diğer aygıtlar" gibi bir kategori altında görünebilir. Eğer burada görünüyorsa, sağ tıklayarak sürücüleri güncellemeyi deneyebilirsiniz.
Anakartınızda farklı bir PCI yuvasına Ethernet kartınızı takmayı deneyin. Belki de sorun, kullandığınız yuvanın kendisinde olabilir.
Eger sorun halen cozulmediyse baska bir bilgisayara ethernet kartinizi takip deneyin donusunuzu bekliyorum

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...