ethernet sıkıntısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
7 HİZMET YILI
herkese iyi günler. Asus k555ln laptop um var. Bilgisayarın ethernet girişinde problem olduğunu düşünüyorum çünkü kablo farklı cihazlarda çalışıyor. Ethernet kablusunu biraz oynatıp çekip takınca ağ tanımlanamıyor diyor ve sonrasında kayboluyor yazılım olarak bir çok kez ağ ayarlarını sıfırladım ve format attım sonuç değişmedi ankarada yaşıyorum ve öğrenci olduğum için pek durumum yok konu ile ilgili ne yapmam gerektiğine dair yardımcı olabilecek biri olursa şimdiden kendisine müteşekkirim

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Lan kablosunun soketini değiştirebilirsin hocam. İnternetten modeline göre sipariş edip eğer biraz anlıyorsan bu işlerden yapabilirsin. Yada youtube da videolardan bakarak değiştirebilirsin.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Labtop unda sıkıntı varsa yandın ethernet ile daha bağlanamassın ama kablo sıkıntılı ise yeni bir ethernet kablosu almanı öneririm laptop ta sıkıntı varsa wifi ile bağlan artık

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Labtop unda sıkıntı varsa yandın ethernet ile daha bağlanamassın ama kablo sıkıntılı ise yeni bir ethernet kablosu almanı öneririm laptop ta sıkıntı varsa wifi ile bağlan artık
Konu hakkında bilginiz yok ise yorum yapmanız doğru değil. Bilgi içeren yorumları arka plana atıyorsunuz lütfen mesaj kasmak için bu tür bilgiye ihtiyacı olan insanların işini zorlaştırmayın. her neyse Dostum eğer çalışmıyor diyorsan ethernet kartını değiştire bilirsin. Bunu büyük ihtimale kendin yapamazsın çünkü laptoplar masaüstü bilgisayar gibi değildir genel olarak. Anakarta entegre durumdadır çoğu parça. Bilgisayarcı yada Cihazını aldığın yerin teknik servisine durumunu izah edip değiştirme talep edebilirsin cüzi bir miktar para ödemen gerekebilir. Eğer beklemek istemiyorsan teknoloji mağzalarından USB To Ethernet alabilirsin 10-20 tl arası bir miktara mal olabilir. Eğer yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Konu hakkında bilginiz yok ise yorum yapmanız doğru değil. Bilgi içeren yorumları arka plana atıyorsunuz lütfen mesaj kasmak için bu tür bilgiye ihtiyacı olan insanların işini zorlaştırmayın. her neyse Dostum eğer çalışmıyor diyorsan ethernet kartını değiştire bilirsin. Bunu büyük ihtimale kendin yapamazsın çünkü laptoplar masaüstü bilgisayar gibi değildir genel olarak. Anakarta entegre durumdadır çoğu parça. Bilgisayarcı yada Cihazını aldığın yerin teknik servisine durumunu izah edip değiştirme talep edebilirsin cüzi bir miktar para ödemen gerekebilir. Eğer beklemek istemiyorsan teknoloji mağzalarından USB To Ethernet alabilirsin 10-20 tl arası bir miktara mal olabilir. Eğer yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Ögrenci diye tamir ettiremez diye düşündüm

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Ögrenci diye tamir ettiremez diye düşündüm
Kötü niyetle yapmasan bile bu tür konular önemlidir. Arkadaşın yanlış yönlenmesine sebebiyet vere bilir daha önce isim veremem yasaktır zaten bir forumda arkadaşa bilgisayar parçası tavsiyesine ezbere cevap olarak Rx 5700 ekran kartı önerdi ve arkadaşın anakartı ile uyumlu olmadığı için parası boşa gitti. Sadece örnekleme senin yaptığın böyle birşey değil ama sadece uyarmak istedim yanlış anlama yetkili falan olmasam bile forumda ki kullanıcılarımızın başına böyle benzer durumlar gelsin istemem ve Konuyu açan arkadaş izah etmiş zaten (kablo farklı cihazlarda çalışıyor.) diye buna rağmen yeni kablo almaktan bahsetmişsiniz bozuksa diyerek. Laptopta sıkıntı varsa wifi ile bağlan artık demişsiniz ki bu da arkadaşın sorusuna cevap değil kısacası yorumunuz baştan sona konu ile ilgili bir bilgi ve destek içermiyor bu tarz mesajlar atmamanızı arz ederim.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Kötü niyetle yapmasan bile bu tür konular önemlidir. Arkadaşın yanlış yönlenmesine sebebiyet vere bilir daha önce isim veremem yasaktır zaten bir forumda arkadaşa bilgisayar parçası tavsiyesine ezbere cevap olarak Rx 5700 ekran kartı önerdi ve arkadaşın anakartı ile uyumlu olmadığı için parası boşa gitti. Sadece örnekleme senin yaptığın böyle birşey değil ama sadece uyarmak istedim yanlış anlama yetkili falan olmasam bile forumda ki kullanıcılarımızın başına böyle benzer durumlar gelsin istemem ve Konuyu açan arkadaş izah etmiş zaten (kablo farklı cihazlarda çalışıyor.) diye buna rağmen yeni kablo almaktan bahsetmişsiniz bozuksa diyerek. Laptopta sıkıntı varsa wifi ile bağlan artık demişsiniz ki bu da arkadaşın sorusuna cevap değil kısacası yorumunuz baştan sona konu ile ilgili bir bilgi ve destek içermiyor bu tarz mesajlar atmamanızı arz ederim.
Haklısınız.özür dilerim kablonun farklı cihazlarda çalıştığını söylediği yazıyı görmedim☹️

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Ethernet kartı değişimi olabilecek bir çözüm senin için

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
lan kablosu arızalıdır lan kabloyu değişmeyi dene

Üye
7 HİZMET YILI
lan kablosu arızalıdır lan kabloyu değişmeyi dene
Kablo sıkıntısı olduğunu sanmıyorum muhtemelen soket ya da soketin bağlı olduğu yerde sıkıntı veriyor. Ethernet usb çeviri aldım çok yavaş İnternet veriyor 5 mbps veriyor sadece

♥HarKesH♥
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Tahimn Ettiğin Gibi Girişte Sokette Sorun Vardır Kardeş

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kablodan yapar jaklardan yapar ethernetten yapar yaparda yapar

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
kabloda sıkıntı vardır bilgisaayrcıya götürme dünya paranı alırlar kanka.

Üye
7 HİZMET YILI
Aslında anlayan birini bulsam göstericem de pandemi dolayısıyla kimse kalmadı etrafımda bilgisayarcılara da pek güvenmiyorum daha öncesinde 1 kere bıraktım bilgisayarı içinin vidalarını çalmış adam

candin
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
I don't understand your language, sorry

Üye
5 HİZMET YILI
Adamım bunu çok harcamadan çözmenin en iyi yolu bir usb ağ kartı satın almaktır, bilgisayarımın ağ kartı bittiğinde kullandım.

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Donanımsal Bir Sorun Olsa Formatla Çözülür Ama Ürünselse Kökde Vardır Tamir Yada Değişim Şart

Üye
5 HİZMET YILI
belki deve sorunu sadece eski kablolardır, ancak değilse, bir göbek kullanmayı deneyin

Üye
7 HİZMET YILI
Ankara da tanıdık bilgisayarcı olan var mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...