Evrenle ilgili merak ettiğiniz sorular

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
evrende sınırsız hızla seyehat edebiliyor olsaydık ne görürdük.

Üye
4 HİZMET YILI
hızlı dönüyor dediğin dünya 1 turunu 24 saatte tamamlıyor bu da dünyanın çok büyük olmasından kaynaklı

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
ilk akla gelen soru evren nasıl oluştu olmalı her halükarda. Hatalı soru da olabilir, belki de evren sonsuz geçmişte vardı, sonsuza kadar da var olacak?

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Sonsuz ok düşünce deneyinin sonucunu merak ediyorum. Bilmeyenler için şu an önünde bir duvar var tepesine çık oku at ok sonsuza dek ilerliyor mu ? o zaman kainat sonsuz hayır bir duvara mı çarptı. O zaman onunda tepesine çık at. Artık iki seçeneğin var ya ok sonsuza gidecek ya da bir duvara çarpacak çarpsa ne olacağını biliyorsunuz :)

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ben bir şeyi çok merak ediyorum Süpermenin bir filminde Süpermen loisi kurtarmak için dünyayı ters döndürmüştü ve zaman geri akmıştı acaba bu olabilir mi merak etmiyor değil insan

always and forever
Co - Admin
Ödüller
11
4 HİZMET YILI
bir sürü samanyolu olduğu söyleniyor orda da bizim dünyamız gibi aynı şekil gezegenler ve varlıklar varmıdır acaba

Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
genisliyor mu diye düsünüp duruyom ben
genişliyor dostum hızlı bir şekilde
Post automatically merged:

bir sürü samanyolu olduğu söyleniyor orda da bizim dünyamız gibi aynı şekil gezegenler ve varlıklar varmıdır acaba
neden olmasın milyarlarca galaksi var içinde sayısız güneş sistemleri ve gezegenler var ama bizim gibi canlı varmıdır yokmudur bir bilgi yok

always and forever
Co - Admin
Ödüller
11
4 HİZMET YILI
neden olmasın milyarlarca galaksi var içinde sayısız güneş sistemleri ve gezegenler var ama bizim gibi canlı varmıdır yokmudur bir bilgi yok
keşke teknolojimiz oralara yetecek seviyede olsaydı öğrene bilirdik belki ilerde bilgi edeniriz tabikide ama daha çok var gibi.

Lefter
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Şahsen ben einstein'ın özel görelilik kuramına dayanarak; madem biz dünyanın o derece hızlı döndüğünü(kendi etrafında saatte 1670KM) dünyanın içerisinde/üzerinde olduğumuz için hissetmiyoruz peki aydan gelen videolarda neden sabit duruyor.Ayrıca o kadar hızlı dönen bir gezegen illaki korkutucu bir yükseklikte ses çıkartır biz bu sesi neden duyamıyoruz.O zaman düşünecek olursak ya dünya dönmüyor ya einstein'ın özel görelilik kuramı yanlış yada cevabı bilen birileri var.
Sizin de varmı bu tarz merak ettikleriniz?
Hiç böyle düşünmemiştim mantıklı geldi :D Benim merak ettiğimde gerkçekten evren sonsuz mu? ve kara deliklerle ışınlanmak mümkün mü? :D

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
gerçekten sonsuz olup olmadığı çünkü insan aklı sonsuzluğu kavrayamıyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Şu kara delikleri çok merak ediyorum hani filmlerde filan olur ya başka bir yere geçiş yapıyorlar filan o gerçek mi ya xd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...