Excalibur dizüstü bilgisayarda fan manuel olarak nasıl ayarlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Merhaba, Excalibur bilgisayarlarda fanı manuel olarak ayarlamayı ne kadar denesem de bir türlü olmadı. En son çare Control Center'in kaynak kodlarına baktığımda, fan Control satırı oluşturulduğu ama boş bırakıldığını gördüm. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? Excalibur kullanıcılarının büyük bir derdi.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
anakartın driverini uygulamasını indirdin mi?

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
bu bilgisayarı sıfırlaya tıklayıp indiricek sonra herseyi sile bas

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
hangi model kullaniyorsun

1- BIOS Ayarlarına Erişin: Dizüstü bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girmek için uygun tuş kombinasyonunu kullanın. Genellikle bu, bilgisayar başlatılırken ekranda görünen bir mesajda belirtilir (genellikle Del, F2 veya F10 gibi tuşlardır).

2- Fan Kontrol Ayarlarını Bulun: BIOS içinde, genellikle "Hardware Monitor" veya "PC Health" gibi bir bölüm altında fan hızını kontrol etmek için bir seçenek bulunur. Bu bölümde, fan hızını manuel olarak ayarlamanıza izin veren bir seçenek arayın.

3- Fan Hızını Ayarlayın: Bulduğunuz fan kontrol seçeneğini seçin ve istediğiniz hızı belirleyin. Bazı BIOS sürümleri basit bir "Quiet" (sessiz), "Normal" veya "Turbo" gibi seçenekler sunar, diğerleri ise fan hızını RPM (devir/dakika) cinsinden belirtmenize izin verir.

4- Ayarları Kaydedin ve Çıkın: Fan hızını ayarladıktan sonra, BIOS'tan çıkarken ayarlarınızı kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu, ayarlarınızın etkinleşmesini sağlar.

NOT: Excalibur dizüstü bilgisayarınız için özel bir yazılım veya uygulama kullanabilirsiniz. Üretici web sitesinden veya üçüncü taraf yazılım kaynaklarından uygun bir program indirip kullanabilirsiniz. Ancak, bu tür yazılımların bilgisayarınıza uygun olduğunu kontrol et..

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Klavyenim kıytı köşelerde tuşlar olması lazım idi

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
Excalibur kullanıyorum sitesindeki driver bölümünden uygulamasını indirilerek yapabilirsin.

Onaylı Üye
1 HİZMET YILI
Dostum g770 modelini kullanıyorum yanlış bilgi vermişim kusura bakmayın.Benim aklımda uygulamadan ayarlanabildiği kalmış geçen kuzen Monster almıştı onun uygulamasında ayarlamıştık,sanırım ondan aklımda yer edindi.Uygulamayı çok önceden 1 kere deneyip silmiştim sen model ismi sorunca uygulamayı yükleyip baktım ayarlanmıyormuş gerçekten ama fanı maks ayarda çalıştırabilmek için fn+1 tuşlarına basabilirsiniz düşürmeyi bende bilmiyorum şuanda:)ısınma konusunda herhangi bir problemim olmadığı için fan konusuna pek girmemiştim.

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın ve BIOS'a Erişin. 2: Fan Ayarlarına Erişin 3: Fan Hızını Ayarlayın. 4: Ayarları Kaydedin ve BIOS'u Kapatın istediğiniz gibi olacaktır :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...