Excel Açılış Mesajı Oluşturma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Excel açılış mesajı oluşturma

Excel açıldığına açılış mesajı oluşturmak için bir module oluşturup içinde bulunan "Hello" yerine istediğiniz mesajı yazın ve kaydedin bir sonraki açılışta yazdığınız mesaj gözükecektir.

x.PNG

Kod:
Sub Auto_Open()
Msgbox "Hello"
End Sub

Lelouch Vi Britannia
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Exeli, oluşturmak istediğim scriptin neresinde kullanabilirim? Verdiğin bu görsele dayanarak soruyorum

Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Developer/Visual Basic bölümünü açacaksın sonra yeni modül ekleyip içine yapıştıracaksın.

Enkaz altındayım canım belki başka baharlara
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
9 HİZMET YILI
Öyle birşey mi varmış yeni öğreniyorum ilk defa karşıma çıkıyor teşekkür ederim. Notu aldım

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Emeklerine sağlık ben de bir şeyler eklemek istedim kendi çapımda daha pratik olması açısından "Auto_open" yerine "Workbook_Open" olayını kullanabilirsiniz "Workbook_Open" olayı bir excel dosyası açıldığında otomatik olarak çalıştırılan bir makro içerir

Aşağıdaki örnek "Workbook_Open" olayını kullanarak "Merhaba" mesajını gösteren bir makro gösterecektir:
Private Sub Workbook_Open() MsgBox "Merhaba" End Sub

Bu kodu çalıştırmak istediğiniz excel dosyasının vba editöründe "ThisWorkbook" altında yer alan "Workbook" nesnesine ekleyebilirsiniz

Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Emeklerine sağlık ben de bir şeyler eklemek istedim kendi çapımda daha pratik olması açısından "Auto_open" yerine "Workbook_Open" olayını kullanabilirsiniz "Workbook_Open" olayı bir excel dosyası açıldığında otomatik olarak çalıştırılan bir makro içerir

Aşağıdaki örnek "Workbook_Open" olayını kullanarak "Merhaba" mesajını gösteren bir makro gösterecektir:
Private Sub Workbook_Open() MsgBox "Merhaba" End Sub

Bu kodu çalıştırmak istediğiniz excel dosyasının vba editöründe "ThisWorkbook" altında yer alan "Workbook" nesnesine ekleyebilirsiniz
Çok teşekkür ederim ne kadar farklılık olursa o kadar iyi

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Emeğine sağlık, nerede işime yarar bilmiyorum ama hafizaya yazdım :)

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Private Sub Workbook_Open()
MsgBox "Hoş geldiniz! Excel çalışma kitabınızı açtığınız için teşekkür ederiz.", vbInformation, "Açılış Mesajı"
End Sub

Bu kodu aşağıdaki adımları takip ederek Excel'de kullanabilirsiniz:

1. Excel çalışma kitabınızı açın.
  2. "Geliştirici" sekmesini açmak için Menü çubuğunda "Dosya" > "Seçenekler" > "Özelleştirme Sekmesi" yolunu takip edin. "Geliştirici" kutucuğunu işaretleyin ve "Tamam" düğmesine tıklayın.
  3. "Geliştirici" sekmesine gidin ve "Visual Basic" düğmesine tıklayın.
  4. Sol tarafta yer alan "Proje Gezgini" penceresinde, çalışma kitabınızın adını taşıyan bir öğe görünecektir. Bu öğeyi çift tıklayın.
  5. Açılan kod penceresine yukarıda belirtilen kodu yapıştırın.
  6. Dosyayı kaydedin ve Excel çalışma kitabınızı kapatın.
  7. Dosyayı yeniden açın ve açılış mesajınızı görmek için bekleyin.
Bu şekilde Excel çalışma kitabınızı her açtığınızda, belirlediğiniz açılış mesajınızın bir mesaj kutusunda görüntüleneceğini göreceksiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...