Who you gonna call
Emektar Üye
Hepinize merhaba arkadaşlar bu konumda sizlere Facebook'un yeni geliştirmeye başladığı bir asistanı anlatacağım.
Hepimizin zamanında çokça kullandığı Facebook, çok güzel bir proje geliştirmeye başladı. Facebook şirketi, uzun yazıları okumaya üşenen insanlar için bir asistan yapmayı planlıyor. Uzun yazıları okumayı sevmeyenler için çok güzel bir asistan olacağını düşünüyorum.
Facebook şirketinin baş teknoloji yöneticisi Mike Schroepfer yeni nesil üst düzey teknolojilere büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Facebook şirketi bir kaç gün önce yıl sonu toplantısı yapmıştı. Yeni üst düzey teknolojiler üzerinde çalıştıklarını söylemişlerdi.
Bu üst düzey teknoloji de iki dikkat çeken özellik bulunuyor. Bunlardan birisi uzun yazıları okumayı sevmeyip, üşenenler için özet halinde anlatan TLDR adlı bir asistan. İkincisi ise insanların düşündüklerini algılamak ve bu düşünülen şeyleri eyleme dökecek bir asistan olarak sunulacak.
İnsanlar Bu Asistan Sayesinde Uzun Makaleleri, Yazıları Okumak Zorunda Olmayacak
Buzz Feed adlı şirketin bizlere verdiği bilgiler şöyle;
İnsanlar artık uzun makaleleri, metinleri, yazıları okumayacak. Bunun yerine Facebook adlı şirketin geliştireceği okuması uzun zaman alan metinleri,yazıları,makaleleri özetleyip bize maddeler halinde teker teker sunacak.
Bu asistana TLDR adı verilecek. Metinleri kullanıcıya sesli bir şekilde dinletecek, kendisi okuyacak. İnsanlar bu asistan ile birlikte başkalarının paylaştığı gönderilere sesli bir biçimde cevap verebilecek.
Ben böyle bir şeyin çok gereksiz olduğunu düşünüyorum siz bu asistan hakkında ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleme: