Fandan aşırı fazla takırtı sesi geliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Laptopum fazla tozlanmıştı ve içini açıp toz temizliği yaptım. Yaptıktan sonra kullandım ve gram ses yoktu, ertesi gün ses çıkarmaya başladı ama azdı. Şu an aradan 1-2 hafta geçti, dayanılmaz şekilde tarif edemeyeceğim bir ses geliyor. Videosunu buraya ekleyemiyorum, çözüm tavsiyesi verecek arkadaşlara aşırı ihtiyacım var.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
Kanka fan sıkıntılı birazcık elektrik akımı falan bozulmuştur banada olmuştu fanı değiştirdim şuan başka fan kullanıyorum benimki harici fandı bide seninki laptop olduğu için değişirmi bilmem ama değişirse direk değiştirmeni öneririm .

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Kanka fan sıkıntılı birazcık elektrik akımı falan bozulmuştur banada olmuştu fanı değiştirdim şuan başka fan kullanıyorum benimki harici fandı bide seninki laptop olduğu için değişirmi bilmem ama değişirse direk değiştirmeni öneririm .
abi arkadan oyun falan çalıştırınca fan hızlanıyor ve hızlanmayla beraber fan sesi azalıyor yani neredeyse hiç gelmiyor ama normal bir şekilde kullanınca beynime beynime vuruyor dayanamıyorum

msi mı kullanıyorsun ?

düz laptop kanka Lenevo L340

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
abi arkadan oyun falan çalıştırınca fan hızlanıyor ve hızlanmayla beraber fan sesi azalıyor yani neredeyse hiç gelmiyor ama normal bir şekilde kullanınca beynime beynime vuruyor dayanamıyorum
düz laptop kanka Lenevo L340
Kanka ya düzgünce temizlemedin yada elektrik akımında sıkıntı var dediğim gibi git bi baktır ona .

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kanka o zaman bir servise götür garantisi varsa garantiye götür elinle yapmaya çalışırsan sakat olabilir fanda kırık falan varsa garanti karşılar hem

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
düzgün temizlediysen şayet kablolarından biri problemli olabilir ve düzgün akım gelmiyordur

Üye
3 HİZMET YILI
Kanka Bence Servise götür yani evde kendin halletmeye çalışma daha çok bozulursa yani fazlaya patlar 2.000 tl yi aşar reis

Üye
3 HİZMET YILI
Knk temizlik yaptıktan sonra kabloların yeri kaymış olabilir onları kontrol etmen gerekir çünkü çok dikkatli koysan bile simetrik kablolar var

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bulabilirsen silah yağı ile yağla belli bir süre götürür seni ama yine eskisi gibi olursa fanı değiştir derim malum herşeyin bi ömrü var

Üye
3 HİZMET YILI
kanka o zaman bir servise götür garantisi varsa garantiye götür elinle yapmaya çalışırsan sakat olabilir fanda kırık falan varsa garanti karşılar hem

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Laptopum fazla tozlanmıştı ve içini açıp toz temizliği yaptım. Yaptıktan sonra kullandım ve gram ses yoktu, ertesi gün ses çıkarmaya başladı ama azdı. Şu an aradan 1-2 hafta geçti, dayanılmaz şekilde tarif edemeyeceğim bir ses geliyor. Videosunu buraya ekleyemiyorum, çözüm tavsiyesi verecek arkadaşlara aşırı ihtiyacım var.
Bu tür bir sorun, fanın çalışma koşullarının düzgün olmamasından kaynaklanabilir. Önerilerim şunlardır:
  1. Öncelikle, fanın toz içinde olup olmadığını kontrol edin. Eğer fan toz içinde ise, fanı temizleyin ve toz temizliği yaparak bu durumu çözmeyi deneyin.
  2. Fanın takılı olduğu yerde hareket etmemesi ve fanın doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Eğer fan doğru şekilde takılı değilse, fanı doğru şekilde takın ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
  3. Eğer fan toz içinde değilse ve doğru şekilde takılıysa, bilgisayarınızın BIOS ayarlarını kontrol edin ve fan hızının düzgün bir şekilde ayarlı olduğundan emin olun. Eğer gerekliyse, fan hızını düşürün ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
  4. Eğer sorun halen çözülemiyorsa, fanın arızalı olma ihtimali bulunmaktadır. Bu durumda, fanı değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...