Fanım çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
10 HİZMET YILI
Toshiba satellite c850-b828 laptopun fanı kafasına estiği gibi çalışıyor çalışmadığı süreçte kapanıyor çalıştığı zaman hiç durmuyor .
1-Fanı temizledim yaklaşık 1 ay önce ya da 1,5
2-Speed fan önermeyin
3-Speed fan harici neredeyse bütün programları denedim
4-Macun nedir anlamıyorum belki önerebilirsiniz
Yardımcı olabilecekler var mı ? sosyal medyada veya herhangi bir yerde gezinirken bişey olmuyor oyuna girince oluyor

ÖLÜYÜM
Süper Moderator
Ödüller
20
10 HİZMET YILI
Leptopun Altına Sogutucu Al VE Böyle Devam Ederle İşlemcin Yanabilir Başka Fikri Olan Varsa Yardımcı Oldun.

Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Her bilgisayarın işlemcisinin ısınmasını engelleyen bir termal macun bulunmaktadır.Bu termal macun tükendiği zaman işlemci aşırı ısınır buda işlemciyi yakar ayrıca işlemciyi fazla zorluyor da olabilirsin.Yani yüksek sistemli oyunlar oynuyorsan bunlarda işlemciyi yorabilir ki yorduğun zaman termal macun daha fazla çözülür.Tavsiyem kendin yapamıyorsan bile bir bilgisayarcıya (her bilgisayarcıya değil iyi olan bir yere) götürüp termal macunun yaptır.

+ Ekstra kullanılan soğutma fanları pek fazla işe yaramıyor.

Üye
10 HİZMET YILI
Simülasyon tarzı oyunlar pek oynamam.LoL falan işte .Eskiden böyle şeyler olmazdı da şu 2 ay içerisinde oldu.Neyse Bu macun ne kadar eder ? yüksek ihtimal macundan olmalı işlemciyi yakmadan götüreyim tamire. teşekkürler

Üye
8 HİZMET YILI
powersupply yanmıştır belki kablon gevşek kalmış olabilir belki lehim yerleri temassızlık sağlıyordur fanı çıkarabiliyorsan çıkar çıkardıktan sonra onu çalıştırabilecek yeterli voltta elektrik ver eyer sorunsuz çalışıyorsa leptop ta takılan yeri iyice temizle eyer yine devam ediyorsa leptopu formatla eyerki yine devam ediyorsa belki leptop yetersiz voltaj veriyordur eyer tekrar devam ediyorsa fanı değiştir eyer tekrar devam ediyorsa leptopa asit/tuz/hidrojen gazı kullanarak leptopu yok edebilirsin..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...