Farklı marka RAM'ler uyumsuzluk sorunu oluşturur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
sorun olmaz herhangi aynı mhz ram kullanabilirsin

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
kanka sıkıntı olabilir bu arada çoğu kişi olmaz demiş ama ramlar uymayabilir

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
şans meselesi ya bazen aynı marka bile sorun çıkartabiliyor o yüzden denemek görmek lazım

Ne Mutlu Türküm Diyene
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Bulamadınmı aynı marka nasıl bulamadın ya
internette var ama güvenemiyorum
Post automatically merged:

Sorun olmaz kanka ama sen yinede ayni marka takmaya çalış

8gb xpg 3200mhz bir de markasını tam hatırlayamadıgım ama panther li bir şey olan 8gb 3200mhz kullanıyorum uyumsuzluk gibi bir sorun yok ama nedeni mhz leri aynı olması olabilir normalde sorun yok yani

farklı alırsan brıaz sıkıntı olur amaa sen bence cıft al fps de yukseltırn bende cıft var 16 gb yanı 8gb 8gb fps artıssı olur

cl değerleri aynıysa pek sorun çıkarmaz ama yine de farklı modeller uyumsuzluk çıkarabilir firmaya göre

Aynı marka tak bence ne kadar Mhz değerleri aynı olsada malzemesel olarak farklı olabilirler buda ara sırada olsa uyumsuzluk gösterebilir.

uygun olamaz ikisininde aynı marka olması gerekmektedir dostum

Yeni sistemlerde farklılık gösterebilir ama yinede riske atma derim

bir sorun olacagını sanmıyorum.

Yıllardır farklı farklı ramler kullanıyorum tek sorunu xmp'de sorun çıkarabiliyor onu da manuel yapıyorum.

Sorun olur tam performansını alamazsın ramLarın DDR4 olduğu için. DDR3 OLSA sıkıntı olmazdı.

sorun olmaz mhz değerleri aynı olsun yeter.

Sıkıntı olmaz . Benimde birisi kingston birisi samsung 3-4 ay oldu daha sıkıntısını görmedim

ram bilgisayarla uyumlu mu uyumsuz mu diye bir araşyir yoksa sorun çıkabilir kardeşim

Yaklaşık bir buçuk senedir farklı ram kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım.

kanka sıkıntı olabilir bu arada çoğu kişi olmaz demiş ama ramlar uymayabilir

şans meselesi ya bazen aynı marka bile sorun çıkartabiliyor o yüzden denemek görmek lazım
ağalar internette gördüğüm kadarıyla farklı marka ram takıp birisi kullanıyo windowsta gözüküyo 16 gb olarak benim cihaz acer nitro an515-54 modeli bu cihaza takan göremedim gördüğüm bu cihaz ama model farklı o yüzden emin olamadım size sorup fikir alayım dedim cevaplar için sağ olun :)

Mermiler Seksin Bu Alemde Teksin
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
internette var ama güvenemiyorum

ağalar internette gördüğüm kadarıyla farklı marka ram takıp birisi kullanıyo windowsta gözüküyo 16 gb olarak benim cihaz acer nitro an515-54 modeli bu cihaza takan göremedim gördüğüm bu cihaz ama model farklı o yüzden emin olamadım size sorup fikir alayım dedim cevaplar için sağ olun :)
Yardımcı ola bildiysek ne mutlu bize dostum iyi forumlar

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Aynı MHz olursa sorun çıkarmaz ama aynı olursa daha iyi olur

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
mhz cl degeri aynı olsun hic bir sorun olmaz.Aynı marka bulman zor oluyor zaten ram üretilmiyor olabiliyor.Sıkıntı olmaz

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Acer Nitro 5 AN515-54 marka laptopa sahibim. Tek kanal 8 GB DDR4 RAM mevcut upgrade edip 16 GB yapmak istiyorum. Şu anki RAM SK Hynix markası 8 GB 2666MHz, ben bu cihaza 8 GB 2666 DDR4 olan ama markası farklı bir marka SO-DIMM RAM taksam bir sorun olur mu? Bilgisi olan var mı? İnternette baktığım kadarıyla sorun olmayacağını söylüyorlar ama emin olamadım uyumsuzluk vs yaşar mıyım diye tereddüt ettim, bir de eğer ki uyumsuzluk olmaz ise hangi RAM'i önerirsiniz? Bir öneriniz varsa yazar mısınız? :)
sorun çıkarta bilir gene uyumlu tutmaya çalış.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Driverlarda sikinti olabilir ama performans acisindan birsey olmaz diye tahmin ediyorum

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Hayir, farkli marka ramler sorun cikarmayacaktir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ram sıkıntı cıkaran birsey deildir.farklı ram taksan bile mhz hızları aynı olsun dual channel carlısır

samsung micron var bende dual channel calısıo

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    574.5 KB · Görüntüleme: 62
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...